Ratatouille schotel met zoete aardappel

Ratatouille schotel met zoete aardappel

Zin in een lekkere groenteschotel? Maak dan deze ratatouille met zoete aardappel. Officieel stoof je de groenten zachtjes gaar maar wij doen het deze keer anders. We gebruiken namelijk de.Airfryer XXL en daar past prima een familiemaaltijd in. Het voordeel is dat je Airfryer niet hoeft voor te verwarmen en dat je eten gewoon sneller klaar is. En je kunt er uiteraard ook gezondere friet en snacks in bereiden, want dat blijft natuurlijk ook lekker! Maar complete maaltijden kan dus ook. Hier vind je nog veel meer lekkere recepten.

Is het een complete maaltijd?

Normaal bestaat ratatouille enkel uit groente maar om het iets meer vullend te maken, voeg ik zoete aardappel toe. En mozzarella omdat ik dat gewoon heel lekker vind (team kaas hier). Je zou er eventueel ook nog een stukje vis of kip of een vegetarische burger bij kunnen serveren (kan trouwens ook allemaal in de Airfryer). Zelf had ik hier voldoende aan. Lekker met een stuk brood erbij om in de saus te dippen en klaar ben je. Gaat deze op jullie favorieten lijstje?

Ratatouille schotel met zoete aardappel
Ratatouille schotel met zoete aardappel
Ratatouille schotel met zoete aardappel

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 gr tomatenblokjes (uit blik)
  • 4 tomaten
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 1 rode paprika
  • 1 grote zoete aardappel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bol mozzarella
  • 3 tl Provençaalse kruiden
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Zo maak je het

  1. Doe de tomatenblokjes in een ovenschaal of in de bak accessoire van de Airfryer XXL. Breng de tomatenblokjes op smaak met peper, zout, 1 tl Provençaalse kruiden en een gehakt teentje knoflook. Meng even door elkaar.

  2. Was de groente en schil de zoete aardappel. Snijd de tomaat, courgette en aubergine in plakjes. Snijd (of gebruik een mandoline) de zoete aardappel in hele dunne plakjes. Liefst maximaal een mm dik want anders worden ze niet zo snel gaar. Snijd de paprika in repen. Verdeel de groentes om en om over de tomatenblokjes.

  3. Maak een kruidenolie van een flinke scheut olijfolie met 1 gehakt teentje knoflook, 2 tl Provençaalse kruiden en wat peper en zout. Bestrijk de groentes met de kruidenolie.

  4. Zet de Airfryer XXL aan op 180 graden en plaats de ratatouille schotel voor 15 minuten in de Airfryer. Verdeel na 15 minuten de mozzarella over de schotel en zet hem nogmaals terug voor 5 minuten. Je kan deze ratatouille ook in de oven maken, houd dan 180 graden en 30 – 35 minuten aan.

  5. Serveer de ratatouille schotel met brood.

Ratatouille schotel met zoete aardappel
Ratatouille schotel met zoete aardappel
Ratatouille schotel met zoete aardappel

Dit bericht is in samenwerking met Philips, lees mijn disclaimer.

Tags

Eenpansgerechten Makkelijke recepten Snelle recepten Courgette Tomaat Zoete aardappel Franse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Kerst Airfryer  Vegetarische recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.0 (14 stemmen)

8 oktober 2019


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in