Pasta primavera
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja, dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 300 gr tagliatelle
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 200 gr doperwten
- 200 gr snijbonen (gesneden)
- 100 gr aspergetips
- 2 citroenen
- 200 gr roomkaas
- 50 gr pecorino
- 5 takjes basilicum
- Peper en zout
- Oijfolie
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de snijbonen en aspergetips toe en bak 2-3 minuten mee. Schep de doperwten er door en bak nog 1-2 minuten mee.
Giet de pasta af en vang ongeveer 100 milliliter van het kookvocht op. Schenk het kookvocht bij de groenten, roer de roomkaas er door en pers 1 citroen boven de pan uit. Breng de roomsaus op smaak met peper en zout.
Hussel de tagliatelle er door en verdeel de pasta primavera over de borden. Rasp de pecorino en de schil (en eventueel nog wat sap) van de laatste citroen er over en garneer met verse basilicumblaadjes.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in