
Pasta primavera



We zijn genomineerd!
We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.
StemmenIngrediënten voor 4 personen
- 300 gr tagliatelle
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 200 gr doperwten
- 200 gr snijbonen (gesneden)
- 100 gr aspergetips
- 2 citroenen
- 200 gr roomkaas
- 50 gr pecorino
- 5 takjes basilicum
- Peper en zout
- Oijfolie
Zo maak je het
Kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de snijbonen en aspergetips toe en bak 2-3 minuten mee. Schep de doperwten er door en bak nog 1-2 minuten mee.
Giet de pasta af en vang ongeveer 100 milliliter van het kookvocht op. Schenk het kookvocht bij de groenten, roer de roomkaas er door en pers 1 citroen boven de pan uit. Breng de roomsaus op smaak met peper en zout.
Hussel de tagliatelle er door en verdeel de pasta primavera over de borden. Rasp de pecorino en de schil (en eventueel nog wat sap) van de laatste citroen er over en garneer met verse basilicumblaadjes.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan