Pasta primavera

Pasta primavera

Zin in een lekker klassiek pastagerecht? Wat dacht je van pasta primavera? Oftewel lentepasta. Dit vegetarische pasta recept zit bomvol groene voorjaarsgroenten zoals doperwten, snijbonen en asperges. De saus maak je heel eenvoudig van roomkaas en geraspte pecorino. Superlekker, snel klaar en heel romig! Rasp en knijp er vlak voor het serveren een citroentje over zo wordt de pasta ook nog lekker fris en bestrooi royaal met peper en verse basilicumblaadjes. Meer zin in iets anders? Wat dacht je van een pastaschotel met kaas of een klassieke pasta bolo.
Pasta primavera
Pasta primavera

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr tagliatelle
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gr doperwten
  • 200 gr snijbonen (gesneden)
  • 100 gr aspergetips
  • 2 citroenen
  • 200 gr roomkaas
  • 50 gr pecorino
  • 5 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • Oijfolie

Zo maak je het

  1. Kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de snijbonen en aspergetips toe en bak 2-3 minuten mee. Schep de doperwten er door en bak nog 1-2 minuten mee.

  3. Giet de pasta af en vang ongeveer 100 milliliter van het kookvocht op. Schenk het kookvocht bij de groenten, roer de roomkaas er door en pers 1 citroen boven de pan uit. Breng de roomsaus op smaak met peper en zout.

  4. Hussel de tagliatelle er door en verdeel de pasta primavera over de borden. Rasp de pecorino en de schil (en eventueel nog wat sap) van de laatste citroen er over en garneer met verse basilicumblaadjes.

Pasta primavera
Pasta primavera

Tags

Familie recepten Makkelijke recepten Pasta recepten Snelle recepten Italiaanse recepten Notenvrije recepten Vegetarische recepten Lente recepten Zomer recepten Hoofdgerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.2 (25 stemmen)

15 juni 2022


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in