Pasta Primavera

Pasta primavera

Zin in een lekker klassiek pastagerecht? Wat dacht je van pasta primavera? Oftewel lentepasta. Dit vegetarische pasta recept zit bomvol groene voorjaarsgroenten zoals doperwten, snijbonen en asperges. De saus maak je heel eenvoudig van roomkaas en geraspte pecorino. Superlekker, snel klaar en heel romig! Rasp en knijp er vlak voor het serveren een citroentje over zo wordt de pasta ook nog lekker fris en bestrooi royaal met peper en verse basilicumblaadjes. Meer zin in iets anders? Wat dacht je van een pastaschotel met kaas of een klassieke pasta bolo.
Pasta Primavera
Pasta Primavera

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 gr tagliatelle
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gr doperwten
  • 200 gr snijbonen (gesneden)
  • 100 gr aspergetips
  • 2 citroenen
  • 200 gr roomkaas
  • 50 gr pecorino
  • 5 takjes basilicum
  • Peper en zout
  • Oijfolie
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Kook de tagliatelle volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

  2. Haal de schil van de ui en knoflook en hak beiden fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan. Fruit de ui en knoflook 1-2 minuten. Voeg de snijbonen en aspergetips toe en bak 2-3 minuten mee. Schep de doperwten er door en bak nog 1-2 minuten mee.

  3. Giet de pasta af en vang ongeveer 100 milliliter van het kookvocht op. Schenk het kookvocht bij de groenten, roer de roomkaas er door en pers 1 citroen boven de pan uit. Breng de roomsaus op smaak met peper en zout.

  4. Hussel de tagliatelle er door en verdeel de pasta primavera over de borden. Rasp de pecorino en de schil (en eventueel nog wat sap) van de laatste citroen er over en garneer met verse basilicumblaadjes.

Pasta Primavera
Pasta Primavera

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.2 (20 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in