mijn favoriete desserts

Review Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi

Ik ben dol op Janneke Philippi! Elke maand levert ze een schitterende bijdrage aan Delicious Magazine. Haar stijl is heel herkenbaar, niet al te ingewikkelde recepten en voorzien van prachtige foto’s. Mijn favoriete desserts is alweer het derde boek van Janneke, na Appeltaart en Weekendlunch is het nu tijd voor een toetjes boek.

mijn favoriete desserts

Wat een pracht exemplaar! Het is enorm groot en dik, misschien wat minder handig voor in de keuken, maar hij valt zeker op in de boekenkast. Op de cover prijkt een Charlotte met rood fruit waarvan het water mij in de mond loopt. Wat opvalt deze keer is dat de fotografie lekker dramatic is, een trend van nu, met veel donkere kleuren en zwarte achtergronden. Zo springt het dessert er echt uit.

mijn favoriete desserts

Er staan meer dan 150 recepten in het boek en de één is nog lekkerder dan de ander. De desserts van Janneke zijn verdeeld in 17 verschillende hoofdstukken, gesorteerd op ingrediënt. Het begint met lekkere nagerechten met rabarber, oh yes crumble, maar ook meerdere recepten voor tiramisu, i like vooral de lemon versie. Daarnaast staan er uitdagende en niet alledaagse toetjes in met groente en kruiden zoals een zoete avocadomousse of een chocoladetaartje op basis van zoete aardappel. Super creatief!

mijn favoriete desserts

Zoals we van Janneke gewend zijn, zijn de recepten niet al te ingewikkeld. De ingrediënten zijn in de supermarkt te krijgen en je hebt geen ingewikkelde apparatuur nodig. Dat is precies waar ik van hou, koken moet leuk zijn, niet te moeilijk en vooral heel erg lekker. En dat heeft Janneke weer geflikt.

Ik weet niet waar ik moet beginnen, het latte macchiato ijs of de mokka eclairs of mijn old time favorite bitterkoekjespudding. Een ding is zeker jullie gaan dit boek en de recepten nog vaker terug zien hier. Ik ben fan!

Titel
Mijn favoriete desserts

Auteur
Janneke Philippi

Uitgeverij
Karakter Uitgevers

Bestellen
Prijs € 29,95
bij Bol.com.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in