Menu

Review Mijn favoriete desserts van Janneke Philippi

Ik ben dol op Janneke Philippi! Elke maand levert ze een schitterende bijdrage aan Delicious Magazine. Haar stijl is heel herkenbaar, niet al te ingewikkelde recepten en voorzien van prachtige foto’s. Mijn favoriete desserts is alweer het derde boek van Janneke, na Appeltaart en Weekendlunch is het nu tijd voor een toetjes boek.

mijn favoriete desserts

Wat een pracht exemplaar! Het is enorm groot en dik, misschien wat minder handig voor in de keuken, maar hij valt zeker op in de boekenkast. Op de cover prijkt een Charlotte met rood fruit waarvan het water mij in de mond loopt. Wat opvalt deze keer is dat de fotografie lekker dramatic is, een trend van nu, met veel donkere kleuren en zwarte achtergronden. Zo springt het dessert er echt uit.

mijn favoriete desserts

Er staan meer dan 150 recepten in het boek en de één is nog lekkerder dan de ander. De desserts van Janneke zijn verdeeld in 17 verschillende hoofdstukken, gesorteerd op ingrediënt. Het begint met lekkere nagerechten met rabarber, oh yes crumble, maar ook meerdere recepten voor tiramisu, i like vooral de lemon versie. Daarnaast staan er uitdagende en niet alledaagse toetjes in met groente en kruiden zoals een zoete avocadomousse of een chocoladetaartje op basis van zoete aardappel. Super creatief!

mijn favoriete desserts

Zoals we van Janneke gewend zijn, zijn de recepten niet al te ingewikkeld. De ingrediënten zijn in de supermarkt te krijgen en je hebt geen ingewikkelde apparatuur nodig. Dat is precies waar ik van hou, koken moet leuk zijn, niet te moeilijk en vooral heel erg lekker. En dat heeft Janneke weer geflikt.

Ik weet niet waar ik moet beginnen, het latte macchiato ijs of de mokka eclairs of mijn old time favorite bitterkoekjespudding. Een ding is zeker jullie gaan dit boek en de recepten nog vaker terug zien hier. Ik ben fan!

Titel
Mijn favoriete desserts

Auteur
Janneke Philippi

Uitgeverij
Karakter Uitgevers

Bestellen
Prijs € 29,95
bij Bol.com.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

 • Bibi
  16 december 2013 om 16:42

  Ik verkoop het boek ook in de boekhandel. Al vind ik het formaat wel wat onhandig. Wel prachtige foto's!

 • Daniella
  1 december 2013 om 20:22

  Hoi Pauline, deze bedoelde je net op twitter! Wat ziet het er mooi uit! Dank voor de tip!! :-)

 • Elske
  9 november 2013 om 10:18

  Hahaha, dat is toevallig Juliette;)!

 • Dita
  8 november 2013 om 14:59

  Wat een prachtige foto's. Ik had er nog nooit van gehoord.

 • Gitta @ Coffee With My Oxygen
  8 november 2013 om 00:18

  De fotografie is heel bepalend bij kookboeken, vind ik zelf altijd, en deze foto's zien er geweldig uit.

  Voor mijn laatste recepten, ga naar http://coffeewithmyoxygen.wordpress.com

 • Pauline
  7 november 2013 om 21:39

  Jaaa inderdaad alles is lekker ;)

 • Juliette
  7 november 2013 om 20:52

  @Elske Haha wat toevallig, ik werk ook bij Dille & Kamille!

 • Juliette
  7 november 2013 om 20:51

  Oh ja, oh ja, dit is een prachtig boek. Niet alleen zijn de recepten goed ingedeeld en geschreven, maar de foto's zijn ook nog eens fantastisch. (Vooral het hoofdstuk over chocolade natuurlijk :) ).

 • Pauline
  7 november 2013 om 18:16

  Oh wat een heerlijke baan ;)

 • Elske
  7 november 2013 om 17:45

  Te fijn boek he!
  Zelf werk ik bij de Dille&Kamille en daar verkopen we hem ook:)

 • Daniëlle
  7 november 2013 om 10:15

  Klinkt echt ontzettend leuk!

 • Door
  7 november 2013 om 09:57

  ooooohhh dat boek moet ik hebbennnn!!!

 • MySimplySpecial
  7 november 2013 om 08:47

  Dat klinkt als een goed boek en mooie foto's inderdaad!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.