Hazelnootpasta
Ben je ook zo gek op hazelnootpasta? Wij hebben het ultieme recept voor je! Zelf hazelnootpasta maken is niet alleen leuk om te doen, maar ook nog eens veel lekkerder dan eentje uit de supermarkt. Zo kun je op deze manier je eigen Nutella maken.
Hazelnootpasta maken
Het mooie in deze is dat de keukenmachine eigenlijk het meeste werk doet. De hazelnootpasta heeft iets meer structuur en crunch door de gemalen hazelnoten. Groot voordeel van een eigen variant is dat er ook veel minder suiker in zit. Kun je er zonder schuldgevoel eindeloos van eten! 😉 Wil je de hazelnootpasta verwerken in een recept? Maak er dan eens een lekkere flensjestaart mee.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 1 pot
- 150 gr blanke hazelnoten
- 100 gr pure chocola
- 50 ml zonnebloemolie
- 25 gr cacao
- 25 gr honing
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Ze hoeven niet per se bruin te worden, het gaat er vooral om dat door het roosteren er extra smaken vrijkomen.
Maal de hazelnoten vervolgens fijn in een keukenmachine. Je kan ze zo fijnmalen als je zelf wilt.
Voeg vervolgens de zonnebloemolie, de cacao en de honing bij de hazelnoten. Mix het nog eens door elkaar.
Smelt de chocolade in de magnetron of au bain-marie. Dit doe je door een kom boven een pan kokend water te zetten. Hierbij mag de bodem van de kom het water niet raken. Laat het vervolgens iets afkoelen.
Voeg de gesmolten chocola bij de rest en meng het geheel nog even door elkaar.
Giet de hazelnootpasta in een schone pot. Je kan de pot buiten de koelkast zeker één week bewaren.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in