Salade met tonijn

Salade met tonijn

Geen tijd, mag nooit een excuus zijn! Deze salade met tonijn flans je zo in elkaar. Ik vind het zelf lekker om hem lauwwarm te eten, dus ik verwarm de bonen kort. Dit hoeft niet, je kunt het ook helemaal koud eten. De bonen vullen best wel, dus dit is ook een prima avondmaaltje. Wil je liever een pastasalade met tonijn eten? Probeer dan dit recept eens.

Salade met tonijn

Ingrediënten voor 4 personen
800 gr witte bonen (uit blik)
2 blikjes tonijn
150 gr cherrytomaatjes
1 rode ui
50 gr feta
75 gr rucola
Sap van een halve citroen
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

 

Zo maak je het
Verdeel de rucola over een schaal.

Verwarm de bonen kort in hun eigen vocht. Laat ze uitlekken en verdeel ze over de rucola. Wil je deze salade koud eten, spoel ze dan alleen even af onder de kraan.

Pel de rode ui en snij deze in halve ringen. Was en halveer de cherrytomaatjes. Voeg dit bij de bonen.

Voeg de tonijn toe en verkruimel de feta over de salade.

Maak een dressing van het citroensap, 4 el olijfolie en wat gehakte peterselie. Breng de dressing op smaak met peper en zout en giet dit over de salade.

 

Meng het geheel door elkaar en serveer de tonijnsalade lauwwarm of koud. Net wat jij wilt.

Salade met tonijn
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Makkelijke recepten Tonijn Glutenvrije recepten Vis recepten Hoofdgerecht Salades

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in