fbpx
Menu

Luchtige chocolademousse

Ik ben dol op pudding en mousses, helemaal als er chocola in zit. Vroeger at ik heel vaak kant en klare chocolademousse, of ik gebruikte een pakje. Zonde, want chocolademousse maken is helemaal niet moeilijk. Dit recept is super lekker en luchtig. Hoe donkerder de chocola hoe puurder de smaak, als je niet van pure chocola houdt kan je uiteraard ook melkchocolade nemen. Maar voor mij geldt hoe puurder, hoe beter.

Deze chocolademousse kan je ook makkelijk van te voren maken. Ideaal als je een etentje hebt. De mousse blijft ongeveer 2 dagen goed in de koelkast. Maar ik durf te wedden dat hij voor die tijd al helemaal op is.

Chocolademousse

Ingrediënten voor 4 personen
2 eidooiers
30 gr suiker
1 tl bloem
100 gr pure chocola
120 ml melk
200 ml slagroom

Zo maak je het
Verwarm de melk in een steelpan op het vuur.

Klop in de tussentijd in een kom de eidooiers, de suiker en de bloem luchtig. Het mengsel is goed als het lichtgeel van kleur wordt.

Custard maken

Giet de hete melk bij de eidooiers en klop het mengsel met een garde.

Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een zacht vuurtje indikken tot vla dikte. Het is belangrijk dat je continu blijft roeren anders gaat het ei stollen.

Pure chocolademousse

Hak de chocolade in stukken. Als het mengsel dikker is geworden, roer je de chocola er door heen. Het wordt nu een stevige massa.

Laat het mengsel vervolgens afkoelen.

Klop de slagroom half stijf en spatel dit beetje bij beetje door de chocolademassa.

Giet de mousse in vormpjes en laat ze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.


Luchtige chocolademousse

 

 

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

67 reacties

  • Aelvoet Marie rose
    29 januari 2019 om 10:47

    Ik maak dit vandaag. Ik laat het jullie weten.

    Beantwoorden
  • Karin
    27 december 2018 om 18:16

    Waar zou je de bloem kunnen voor vervangen ivm Coeliakie

    Beantwoorden
  • Maud Luijken
    22 december 2018 om 16:49

    Hai Pauline zou je deze mousse ook als vulling kunnen gebruiken voor soesjes of taart

    Beantwoorden
  • fleur kruft
    22 december 2018 om 16:01

    kan je met dit recept toefjes spuiten? het chocolade mengsel (zonder slagroom) is bij mij niet super stevig... Ik heb nu de slagroom er maar bij gedaan. Kan het nog stijf worden?

    Beantwoorden
  • Marcel
    15 december 2018 om 15:23

    Moet de chocolade helemaal afkoelen? Of een beetje?

    Beantwoorden
  • yvonne
    24 maart 2018 om 17:27

    kun je de schocolademouse ook invriezen in die siliconenvormen met halve bollen een dag van te voren

    Beantwoorden
  • yvonne
    24 maart 2018 om 17:25

    kun je de schocolademouse ook in die siliconenvorm met halve bollen een dag van te voren invriezen om erna van die leuke halve bollen eruit te krijgen

    Beantwoorden
  • Pauline
    26 maart 2018 om 15:18

    Ik denk dat het wel kan. Het wordt echt wel stijf genoeg. Maar ik weet niet of je het er ook mooi strak uitkrijgt.

    Beantwoorden
  • Angenita
    13 januari 2018 om 19:39

    Heb het met de kerst gemaakt heerlijk goed van smaak.. en zo gemaakt ....bedankt........

    Beantwoorden
  • angenita
    22 december 2017 om 13:33

    super leuk recept ik ga dit gebruiken voor mijn vakwedstrijd ik ga appel vormpjes maken en daar doe ik appelcompote in en dan met karamel en witte chocolademousse maar wordt dat niet te heftig?

    Beantwoorden
  • Marieke
    20 december 2017 om 08:27

    Hoi Pauline, mag je deze mousse ook eten als je zwanger bent? Ik zie dat de eieren wel verwarmd worden, maar niet gekookt toch? Alvast bedankt!

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 december 2017 om 22:59

    Ik zou dat niet doen want ze worden niet door en door verhit.

    Beantwoorden
  • Femke
    10 augustus 2017 om 23:18

    Hoi pauliene, vraagje zou je dit ook met witte chocolade kunnen doen en dan 2 kleuren in een glaasje?

    Beantwoorden
  • Annika
    11 augustus 2017 om 12:40

    Ja hoor, dat kan ook!

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 augustus 2017 om 14:02

    Yes dat kan zeker. Lekker zelfs.

    Beantwoorden
  • Chantal kuipers
    3 juni 2017 om 11:16

    Kan ik hier gelatine aan toevoegen zodat ik er een taart vulling van kan maken?

    Beantwoorden
  • aurelia heerema
    11 februari 2017 om 14:45

    Ik heb perongeluk 2 eetlepels gedaan, omdat ik een eetlepel zag liggen. Hahahah puur niet goed gekeken en gelezen. Ik heb het nu in de koelkast staan ik hoop dat het alsnog lekker is!

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 februari 2017 om 15:35

    Komt vast wel goed, misschien net iets minder luchtig :)

    Beantwoorden
  • Karin Snellenberg
    24 december 2016 om 12:04

    Pauline bedankt voor het recept. Het is goed gelukt en erg lekker. Ik ga zeker nog meer recepten van jou uitproberen!!!

    Beantwoorden
  • Anouk
    27 november 2016 om 14:28

    Hoe kan het dat het ei mengsel niet dik word?,
    Hoe lang moet dit duren?
    Gr

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 november 2016 om 12:01

    Het moet een beetje een dikke vla worden, maar je moet er op letten dat je het vuur niet te hoog zet want dan gaat het fout.

    Beantwoorden
  • Mimi
    31 oktober 2016 om 16:12

    Kan ik de bloem ook vervangen door iets anders? Ik gebruik nooit bloem en om nou voor 1 theelepel een hele zak te gaan kopen....

    Beantwoorden

Reactie plaatsen