Menu

Groene smoothies

Get your greens! Groene smoothies zijn helemaal hip, healthy and happening. Je zou er energie van krijgen, je weerstand verbeteren en het zou je kunnen helpen met afvallen. En voor die belovende woorden zijn wij toch gevoelig, met het gevolg dat half Nederland aan de groene shakes zit.

Wat is het nu eigenlijk?
Een groene smoothie is een sapje op basis van groene groente of kruiden en fruit, eventueel aangevuld met superfoods als chia zaad, spirulina of rauwe cacao en een vloeistof. De echte diehards gebruiken boerenkool als basis, terwijl beginnelingen vaak wat extra fruit toevoegen.

Laat ik voorop stellen dat ik heel erg van groente en fruit hou, maar dat er het zien van het groene monster niet meteen de feestvreugde uitbrak. Toch wilde ik het proberen. Ik heb eerder al eens tarwegras gedronken en dat gaf letterlijk een boost aan je lijf. Dus ik was gewoon nieuwsgierig naar deze groene smoothies.

Als beginneling ben ik begonnen met een sapje op basis van komkommer en dat was lekker fris, echt iets voor warme dagen in de zomer. Daarna maakte ik nog een smoothie met spinazie, de gif groene kleur deed mij niet meteen het water in de mond lopen. Toch was het verrassend lekker en proefde je de spinazie niet heel erg. Ik dacht dat ik inmiddels wel klaar was voor de gevorderde versie met boerenkool, maar dat bleek niet helemaal het geval. Boerenkool in een sapje is niet aan mij besteed, zelfs niet met veel fruit.

Doet het wat?
Ik denk dat groene smoothies een uitkomst is voor mensen die niet heel gezond eten. Het is een makkelijke en snelle manier om veel vitamines binnen te krijgen. Ik eet zelf dagelijks groente en fruit, dus ik heb deze groene monsters niet echt nodig. Als je gezond en gevarieerd eet, is dat natuurlijk goed voor je weerstand en natuurlijk kom je daar niet van aan, dus als je het zo bekijkt is het logisch dat groene smoothies goed voor je zijn. En tuurlijk geven deze vitamines je meer energie, dus het past helemaal in een healthy lifestyle.

Lijkt het jou ook wat? Begin eens met dit recept.

Groene smoothies

Ingrediënten voor 2 glazen
2 handjes spinazie
1/2 banaan
Sap van 3 persinaasappelen

Zo maak je het
Blend alle ingrediënten samen in een blender. Is het nog niet vloeibaar genoeg, voeg dan wat extra water toe.

Drink het meteen op.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

23 reacties

 • Jacqueline
  24 juli 2015 om 20:41

  Wat ook erg lekker is, dezelfde ingrediënten (perssinasappelen, banaan, spinazie) en dan nog Optimel vanille yoghurt erbij doen! Heeeeerlijk!!! En m'n zoontje zit heerlijk mee te smikkelen!

 • Mary
  23 juli 2015 om 21:28

  Ik doe de sinaasappel in schijfjes in de blender, je hoeft ze dus niet te persen, wel de schil verwijderen.

 • wieke
  11 februari 2015 om 15:40

  vult zo een smoothie goed als ik het eventueel als ontbijt wil hebben?

 • Daan
  27 januari 2015 om 20:48

  Mijn favoriet: banaan, ananas en bladspinazie. Ik vries de ananas en spinazie in blokjes in in hersluitbare diepvries zakken.

 • Brigitta
  9 oktober 2014 om 14:40

  Complimenten voor jouw foodblog Pauline !!!
  Ik zie als tip havermout
  Neem aan dat deze gekookt is?

 • Pauline
  9 oktober 2014 om 10:53

  Nee die kun je er zelfs bevroren ingooien.

 • Jeroen
  8 oktober 2014 om 20:49

  Als je diepvriesspinazie gebruikt, moet je die dan eerst gekookt hebben?

 • Pauline
  11 juni 2014 om 11:23

  Je kunt het wel een dag vantevoren klaar maken, daarnaast kun je smoothies en juices ook heel goed invriezen.

 • Mandy
  10 juni 2014 om 19:15

  Kan je het ook van te voren klaar maken en dit bewaren in de koelkast ? zo ja hoelang? Dank alvast

 • Mandy
  10 juni 2014 om 19:06

  In het recept staat meteen opdrinken. Kan ik ook een kan maken en dit in de koelkast bewaren zo ja hoelang en wat zijn dan de ingrediënten. Dank alvast

 • Linda
  9 juni 2014 om 16:21

  Ik ben nu bijna 4 maanden bezig en neem iedere dag een groene smoothie, meestal als ontbijt, soms als lunch.
  Ik ben er aan verslaafd!!!!
  Net een week in het buitenland geweest, mijn buurvrouw (ook inmiddels een groene smoothie-fan) had als verrassing een flesje in de koelkast gezet..............heerlijk.
  Ik merk inderdaad o.a. aan mijn huid, haar, nagels en gewicht dat het positief werkt. En nogmaals... ik vind ze heerlijk. Experimenteer naar harte lust.

 • Pauline
  16 mei 2014 om 11:09

  Slim, groentes verstoppen.

 • lisenka
  15 mei 2014 om 15:59

  Spinazie is 1 van de weinige groenten die de kids niet lusten....zo dus wel! We hebben heerlijk gesmuld. :o)

 • mirandaspost
  11 mei 2014 om 22:44

  Ook lekker: 2 eetlepels havermout toevoegen.

  Wederom bedankt voor je recept Pauline :)

 • Conny
  27 maart 2014 om 22:13

  Thanx :-)

 • Pauline
  27 maart 2014 om 15:49

  Dat is ook een prima idee. Niks mis met met groentes uit de diepvries.

 • Conny
  27 maart 2014 om 09:33

  Ik vind verse spinazie altijd zo onhandig bewaren(heb een kleine groentela en die zit dan meteen vol met zo'n zak spinazie), ik weet ook nooit hoe lang het houdbaar is in de koelkast, dus meestal gooi ik n aeen dag of 3 een halve zak weg. Tegenwoordig maak ik mijn groene smoothie met gesneden bladspinazie uit de diepvries. Meestal 3 a 4 blokjes, dan 1 rijpe banaan, theelepel rauwe cacaopoeder en eventueel wat chiazaad en een theelepel amandelpasta. Lekker. Weet alleen niet zeker of spinazie uit de diepvries ook wel goed is om zo in de smoothie te doen? Weet jij dat?

 • Pauline
  5 januari 2014 om 11:20

  Hema heeft ze tegenwoordig ook

 • Isa
  4 januari 2014 om 14:58

  Waar kan je die rietjes kopen

 • Pauline
  26 februari 2013 om 21:49

  Haha dat is de truc he ;)

 • Brigitte
  24 februari 2013 om 18:32

  Zelfs mijn kinderen vonden het heerlijk. Heb alleen niet verteld dat er spinazie in zat, hi,hi!

 • lisa
  24 februari 2013 om 10:40

  Wauw, super lekker dit! Ik heb er een glas groene thee bij in gedaan ipv gewoon water, pak je gelijk wat anti oxidanten mee. En voor de ochtend doe ik er wat havermout bij. Bedankt voor dit recept!

 • Foodloveandhappiness
  23 februari 2013 om 19:59

  Leuke tip dit! En boerenkool in een sapje...ok hoort ook niet zo!;)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.