fbpx
Menu

Witte chocolademousse

Witte chocolademousse is het ultieme toetje voor zoetekauwen. Ik denk dat 90% van de mensen wel van chocolademousse houdt. En die luttele 10% zal dan waarschijnlijk alleen uit mannen bestaan. Ik heb namelijk nog nooit een vrouw getroffen die niet van chocolade houdt. Toen ik op de Hotelschool zat, heb ik stage gelopen in Brussel en als ik dan een weekendje naar huis ging, nam ik altijd van die heerlijke pralines mee. Het is alleen al een feest om een keuze te maken uit al die heerlijkheden. Ik denk dat iedereen ook wel blij wordt van een mooi verpakt doosje met bonbons.

Witte chocolade is een ander verhaal, niet iedereen vindt dat lekker. Want er komt geen cacao aan te pas. Logisch ook, want anders zou het wel bruin van kleur zijn. Als kind luste ik eerst alleen witte chocolade, later werd dit melk en tegenwoordig ben ik vooral fan van pure chocolade. Deze witte chocolademousse voor de zoetekauwen onder ons. Wil je het toch iets frisser maken, dan is het lekker om de mousse te garneren met frambozen of aardbeien. Hemels!

witte chocolademousse

Ingrediënten voor 4 personen
1 eidooier
1 el suiker
80 ml melk
250 ml slagroom
100 gr witte chocolade

Zo maak je het
Laat de melk warm worden in een steelpannetje.

Klop in tussentijd de eidooier met de suiker licht en romig.

Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en blijf goed roeren, zodat het ei niet stolt.

Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een laag vuur binden.

Als het mengsel dikker is geworden, haal je de pan van het vuur en laat je de chocolade smelten in de massa.

Laat dit mengsel goed afkoelen. Het beste is nog om het snel terug te koelen door de pan in een bak ijswater te zetten.

Klop in de tussentijd de slagroom stijf.

Voeg de afgekoelde chocolade beetje bij beetje toe en meng dit met een spatel door de slagroom.

Giet de witte chocolademousse in bakjes en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Zelf vond ik het de volgende dag nog lekkerder, dus als je de tijd hebt: laat het een nachtje staan in de koelkast.

De witte chocolademousse is extra lekker met rood fruit of donkere chocoladekrullen.

witte chocolademousse

witte chocolademousse

 

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

51 reacties

  • Karin de Boer
    28 juni 2019 om 20:33

    Volgens mij mis ik de bloem in dit recept. Het was bij mij ook gaan schiften.

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 juli 2019 om 11:49

    Er hoort geen bloem in. Het is wel een receptje wat precies komt, het kan ook nog aan het merk witte chocolade liggen (ik gebruik het liefst drops van Callebaut). Het recept klopt in ieder geval.

    Beantwoorden
  • Demi
    26 juni 2019 om 19:25

    Helaas is het gaan schiften bij mij. Denk dat de chocolade toch nog iets te warm was. Volgende keer beter

    Beantwoorden

Reactie plaatsen