witte chocolademousse

Witte chocolademousse

Witte chocolademousse is het ultieme toetje voor zoetekauwen. Ik denk dat 90% van de mensen wel van chocolademousse houdt. En die luttele 10% zal dan waarschijnlijk alleen uit mannen bestaan. Ik heb namelijk nog nooit een vrouw getroffen die niet van chocolade houdt. Toen ik op de Hotelschool zat, heb ik stage gelopen in Brussel en als ik dan een weekendje naar huis ging, nam ik altijd van die heerlijke pralines mee. Het is alleen al een feest om een keuze te maken uit al die heerlijkheden. Ik denk dat iedereen ook wel blij wordt van een mooi verpakt doosje met bonbons.

Witte chocolade is een ander verhaal, niet iedereen vindt dat lekker. Want er komt geen cacao aan te pas. Logisch ook, want anders zou het wel bruin van kleur zijn. Als kind luste ik eerst alleen witte chocolade, later werd dit melk en tegenwoordig ben ik vooral fan van pure chocolade. Deze witte chocolademousse voor de zoetekauwen onder ons. Wil je het toch iets frisser maken, dan is het lekker om de mousse te garneren met frambozen of aardbeien. Hemels!

witte chocolademousse

Ingrediënten voor 4 personen
1 eidooier
1 el suiker
80 ml melk
250 ml slagroom
100 gr witte chocolade

Zo maak je het
Laat de melk warm worden in een steelpannetje.

Klop in tussentijd de eidooier met de suiker licht en romig.

Voeg beetje bij beetje de warme melk toe en blijf goed roeren, zodat het ei niet stolt.

Giet het mengsel terug in de pan en laat het op een laag vuur binden.

Als het mengsel dikker is geworden, haal je de pan van het vuur en laat je de chocolade smelten in de massa.

Laat dit mengsel goed afkoelen. Het beste is nog om het snel terug te koelen door de pan in een bak ijswater te zetten.

Klop in de tussentijd de slagroom stijf.

Voeg de afgekoelde chocolade beetje bij beetje toe en meng dit met een spatel door de slagroom.

Giet de witte chocolademousse in bakjes en laat dit minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Zelf vond ik het de volgende dag nog lekkerder, dus als je de tijd hebt: laat het een nachtje staan in de koelkast.

De witte chocolademousse is extra lekker met rood fruit of donkere chocoladekrullen.

witte chocolademousse

witte chocolademousse

 

Triple chocolate cupcakes
American Pancakes met blueberries
Bewaar
30 Comments
  • Shai

    29 mei 2017 at 12:56 Beantwoorden

    wat is de verhouding om een taart van 30cm mee af te smeren?

  • Miranda Nijkerk

    6 februari 2017 at 17:17 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit. Van de week maar eens proberen. Vraag; Hoe warm/heet moet de melk? Kokend, of alleen de kou eraf?

    • Annika

      8 februari 2017 at 11:26 Beantwoorden

      Je hoeft de melk alleen iets te verwarmen, dus niet aan de kook brengen.

  • Eline

    26 december 2016 at 21:23 Beantwoorden

    Het was heerlijk! We konden er geen genoeg van krijgen. Helaas is ‘ie nu op 🙁

  • Bente

    23 december 2016 at 16:54 Beantwoorden

    Hi Pauline, wat een heerlijk recept! Ander vraagje: waar heb je die leuke glaasjes vandaan? Alvast bedankt! Groet, Bente

  • Eline

    21 december 2016 at 11:00 Beantwoorden

    Hoi Pauline, ik wil deze mousse graag maken met kerst. Voor hoeveel personen is het recept dat hier nu staat?

  • Chocomousse

    16 november 2016 at 22:21 Beantwoorden

    Hoe ver moet het eimengsel gebonden worden? Want hoe langer ik het mengsel op het vuur heb hoe dikker en meer geschift het lijkt. Misschien doordat het ei alsnog stolt op het vuur? Ik snap niet zo goed hoe het komt, de mousse is lekker maar zitten dus wel kleine stukjes in.

    • Pauline

      17 november 2016 at 18:15 Beantwoorden

      Een beetje zoals dikke vla. Maar als je het op een te hoog vuur zet dan kan het inderdaad misgaan. En je moet goed blijven roeren.

  • Tes

    14 mei 2016 at 16:31 Beantwoorden

    Wat is dit lekker!!!!!??

  • Melissa Van Driessche

    10 februari 2016 at 19:06 Beantwoorden

    Deze namiddag ook geprobeert. Heel lekker van smaak maar wil nie echt opstijven… Enig idee aan wat dat zou kunnen liggen? Ik heb het recept volledig gevolgd…

    • Eszter B

      22 januari 2017 at 08:05 Beantwoorden

      Gisteravond deze mousse gemaakt en inderdaad bij mij stijft hij ook niet echt op. Waar kan dit aan liggen?

      • Pauline

        23 januari 2017 at 12:49 Beantwoorden

        Heb je het wel ver genoeg laten indikken op het vuur? Als het echt niet lukt zou je een zakje Klopfix kunnen toevoegen aan de slagroom.

  • safiera

    13 januari 2016 at 21:27 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nKan ik de melk vervangen door bijvoorbeeld amandelmelk?

  • Christine

    27 december 2015 at 21:05 Beantwoorden

    Oh my!\r\n\r\nO.a gemaakt met kerst, wat een hemels lekkere mousse!!\r\nZelfs na 3 dagen nog lekker of zelfs nog lekkerder!

  • Crystal

    21 december 2015 at 06:16 Beantwoorden

    Joepie! Een witte chocomousse zonder gelatine 1000x dank

  • Richard

    31 oktober 2015 at 16:58 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nDit is niet normaal, ik hou van je 😉 Wat een heeeeerlijk recept, veel beter dan met geklopt eiwit.\r\nIk heb er nog wel een half stokje vanille in de melk gedaan.\r\nMega bedankt!

  • Saskia

    1 augustus 2015 at 20:17 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\ndit lijkt me wel een heerlijk recept voor in een taart als vulling, weet jij toevallig hoeveel ik moet gebruiken voor een 25 cm taart? alvast bedankt voor je hulp!

  • Petra

    29 juli 2015 at 13:25 Beantwoorden

    Die witte chocola, kan je die vervangen voor cacaoboter? Die heb ik nog in huis, wachtend op wat ik ermee wilde doen..

    • Pauline

      30 juli 2015 at 14:32 Beantwoorden

      Ik heb daar geen ervaring mee dus ik kan je helaas niet helpen.

  • BellaChiCa

    3 december 2014 at 13:06 Beantwoorden

    Hoe stijf moet je de slagroom kloppen? X

  • Marianne

    21 oktober 2014 at 09:18 Beantwoorden

    goedemorgen Pauline,\r\n…grote complimenten voor je site!!!\r\necht alle recepten spreken me zoooo aan en je hebt er zeer mooie en \r\nduidelijke foto s bij!\r\nmijn vraag is….\r\nik ga zaterdag een diner bereiden voor vrienden.\r\nOmdat ik er heel veel werk van maak en al drie kleine toetjes mooi op het bord wil doen is mijn vraag…..kan je deze witte chocolade mousse al op donderdagavond maken??…en de pistache semifreddo kan ik die ook al eerder bereiden zodat het zaterdag allemaal nog lekker is om te eten??..moet hij dan bijvoorbeeld nog iets eerder uit de vriezer om hem goed semi te krijgen?\r\nik hoor graag van je en alvast bedankt!!\r\ngroetjes Marianne

    • Pauline

      21 oktober 2014 at 21:41 Beantwoorden

      Wat leuk! Ik zou de choco mousse vrijdag maken. De semifreddo kan je al wel do maken. Have fun 🙂

  • Dini

    28 augustus 2014 at 08:49 Beantwoorden

    ik heb het recept gisteren uitgeprobeerd.\r\nhet was ontzettend lekker!\r\ndank je wel voor het heerlijke recept.

  • Dini

    26 augustus 2014 at 16:56 Beantwoorden

    wat een heerlijke recept!\r\nik ga hem morgen proberen :D\r\ndank je wel voor het delen.

  • Corrie

    28 april 2014 at 21:58 Beantwoorden

    Hoi Pauline\r\nKun je met deze mouse ook de vulling maken voor een kitkat taart

  • fa

    23 februari 2014 at 21:43 Beantwoorden

    klink echt heerlijk ben zo gek op witte chocolade

Plaats een reactie