lemon-blueberry-cheesecake-18

Video: Lemon Blueberry Philadelphia Cheesecake

Ik ben dol op cheesecake. Vroeger was dat anders, ik was nog niet meteen enthousiast toen dit bekende taartje overwaaide uit Amerika. What was I thinking? Nu is het één van mijn favo’s. Lekker romig en zoet. Ik houd vooral van frisse cheesecakes, zoals deze lemon blueberry cheesecake met blauwe bessen en citroen. Ik gebruik daarvoor de roomkaas  van Philadelphia. Mijn favoriet. Deze is superromig en fris van smaak en daardoor perfect voor cheesecakes.  Voor nog meer frisheid maakte ik  een bodem van citroenkoekjes. Yum. Het is een no bake versie, lekker makkelijk.

Ik sta deze keer niet alleen in de keuken, maar ik heb gezelschap van Rutger, de bakkoning van Nederland. Rutger won het eerste seizoen van Heel Holland Bakt. Als iemand goed kan bakken, is hij het wel. Samen maken we deze blueberry Philadelphia cheesecake. Je kunt de blauwe bessen in de cheesecake verwerken, maar ik heb ervoor gekozen om er een compote van te maken. Dan  krijg je een lekker romige cheesecake met daarop een frisse laag blauwe bessen compote. Die smaken zijn te gek bij elkaar. En niet heel ingewikkeld om te maken. Kijk zelf maar.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 8 – 10 personen (springvorm 20 cm)
150 gr citroenkoekjes
50 gr gesmolten roomboter
300 gr Philadelphia naturel
200 ml slagroom
125 gr zure room
80 gr suiker
Rasp van een halve bio citroen
1 zakje slagroomversteviger

Blauwe bessen compote
300 gr blauwe bessen
1 el suiker
Sap van een halve citroen
1 el water
2 tl maïzena + 1 el water

Zo maak je het
Bekleed de bodem van een springvorm van 20 cm met bakpapier. Vet de randen in met een bakspray.

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine. Voeg de gesmolten boter bij de koekjes en roer om, zodat de kruimels een beetje vochtig worden. Verdeel de kruimels over de bodem van de springvorm en druk deze goed aan met een lepel. Zet de bodem in de koelkast zodat deze alvast iets op kan stijven.

Mix de Philadelphia roomkaas met de suiker, de rasp van een halve citroen (gebruik een bio citroen en was hem goed) en de zure room luchtig.

Voeg al mixend de slagroom en het zakje slagroomversteviger bij de roomkaas. Mix net zolang tot het een luchtige massa is geworden. Net als stijfgeklopte slagroom zeg maar. Klop ook vooral niet te lang. De slagroomversteviger zorgt voor versteviging van de taart, dat is nodig omdat deze niet gebakken wordt.

Giet de vulling op de koekjesbodem en laat de no bake cheesecake een nachtje opstijven in de koelkast.

Maak in de tussentijd alvast de blauwe bessen compote. Verwarm de blauwe bessen met een el water, het sap van een halve citroen en de suiker in een steelpannetje. Laat het zo’n 15 tot 20 minuten koken op een zacht vuur, totdat de blauwe bessen een beetje stuk koken.

Maak een papje van de maïzena en een el water en voeg dit bij de compote. Breng nog even kort aan de kook en zet het vuur dan uit. Laat de blauwe bessen compote volledige afkoelen.

Serveer de lemon cheesecake met de blueberry compote.

Heb jij ook een lekker recept voor een Philadelphia cheesecake, deel je recept dan op social media met #MijnPhiladelphiaCheesecake

lemon-blueberry-cheesecakelemon-blueberry-cheesecake-18 lemon-blueberry-cheesecake

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Dit bericht is in samenwerking met Philadephia, lees hier mijn disclaimer.

Muesli kwarkbollen
Weekendbites: Grieks gehaktbrood
Bewaar
15 Comments
  • Juutje

    28 februari 2017 at 08:55 Beantwoorden

    Hoi Pauline, ik ga deze taart vandaag maken voor mijn lieve man die morgen jarig is 😊 kan ik hiervoor ook een bakblik van 23cm gebruiken? Dan is de taart wat lager of heb ik dan te weinig koekmix voor de bodem denk je?

    • Annika

      28 februari 2017 at 09:46 Beantwoorden

      Ja hoor dat kan. De taart wordt dan wat lager inderdaad. Je zou voor de zekerheid iets meer koekjes kunnen gebruiken.

  • Dorrith Snijder

    17 februari 2017 at 08:53 Beantwoorden

    Kun je ook diepvries blauwe bessen gebruiken?

  • Lies

    13 februari 2017 at 16:08 Beantwoorden

    Staat in de koelkast! Het beslag was al heerlijk! Oh ik kan niet wachten tot morgen 🙂

  • Patricia

    11 februari 2017 at 20:34 Beantwoorden

    net de. video bekeken, leuk en lijkt me lekker, het proberen waard. Al ben ik gewend aan de stukken taart van de Cheesecake Factory……..zó lekker zijn die.
    Welke keukenmachine gebruikte jij daar? Lijkt me een mooi en handzaam apparaat.

    • Pauline

      13 februari 2017 at 12:42 Beantwoorden

      Jaa die zijn helemaal te gek. Ik maak deze cheesecake in de Kitchenaid.

  • Martine Journee

    11 februari 2017 at 13:19 Beantwoorden

    Wat kan ik gebruiken ipv ‘slagroomversteviger’? Ik ken dit niet, is dat mss gelatine?

    • Pauline

      11 februari 2017 at 15:36 Beantwoorden

      Gelatine kan idd ook. Dit moet je wel eerst verwarmen, je zou het met een klein beetje slagroom kunnen mengen.

  • Britt

    11 februari 2017 at 12:55 Beantwoorden

    Looks gooood!

  • Corien

    11 februari 2017 at 10:33 Beantwoorden

    Oja, 😊De taart lijkt me zo lekker maar dat begreep je vast wel uit mijn vraag 😉

  • Corien

    11 februari 2017 at 10:31 Beantwoorden

    Lemmongingerkoekjes….waar kan ik die kopen??

Plaats een reactie