knolselderijsoep-met-truffel

Knolselderijsoep met truffel

Bij het Conservatorium hotel at ik onlangs een superlekkere knolselderijsoep met truffel. Deze combinatie was zo lekker dat ik hem driftig op mijn “to cook” lijstje noteerde. Het is daar een chique bedoeling, dus soep was overladen met grote schaafsels verse truffel. Yum. Deze versie is meer voor thuis. Voor een gewone doordeweekse dag en misschien iets beter voor de portemonnaie. Ik heb truffelolie gebruikt, van Foodelicious, want die is echt te gek. Maar wil je echt op chique gaan, haal dan vooral verse truffel en schaaf dat er lekker overheen.

Truffel is niet met alles lekker. Maar wel met Parmezaan. En daarom maakte ik knapperige Parmezaan croutons voor in de soep. Ik zeg altijd: “iedere hap die ik neem, moet lekker zijn”. Geloof mij deze happen zijn allemaal te gek. De zijdezachte ietwat zoetige soep, met de aardse smaak van truffel en dan de zoutige croutons erbij. Lekker hoor! Om het af te maken voegde ik nog een klein beetje tijm toe. Past er ook goed bij. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. En als je binnenkort een etentje geeft, maak dan deze knolselderijsoep als voorgerecht. Dan is iedereen blij.

knolselderijsoep-met-truffel shop-markt-16 knolselderijsoep-met-truffel

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
Knolselderijsoep
1 knolselderij (ongeveer 600 gr)
1 ltr kippenbouillon
1 ui
2 teentjes knoflook
125 ml slagroom
Truffelolie
Paar takjes verse tijm
Peper en zout

Parmezaan croutons
Halve ciabatta (mag ook iets oud zijn)
20 gr geraspte Parmezaanse kaas
Olijfolie
Zwarte peper

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote soeppan in wat olijfolie.

Schil de knolselderij met een dunschiller en snijd deze in stukken van ongeveer 2 x 2 cm. Voeg de knolselderij toe aan de pan.

Voeg de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Kook de soep in ongeveer 15 minuten gaar.

Maak in de tussentijd de Parmezaan croutons. Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht). Scheur de ciabatta in stukken en doe ze in een kom. Drizzle er wat olijfolie overheen en de Parmezaanse kaas en iets zwarte peper. Hussel even om.

Verdeel de croutons over een bakplaat bekleed met bakpapier en bak ze in 10 minuten goudbruin.

Pureer de soep glad met een staafmixer.

Voeg de slagroom toe en breng de soep verder op smaak met peper, zout en de tijm.

Verdeel de knolselderijsoep over de kommen. Drizzle over iedere kom wat truffelolie.

Garneer de soep met wat extra tijm, een snufje zwarte peper en de Parmezaan croutons.

Je kunt de soep twee dagen bewaren in de koelkast.

knolselderijsoep-met-truffelknolselderijsoep-met-truffel

Dit recept is Voedselzandloper proof zonder de slagroom en zonder de croutons.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Mijn 3e kookboek FEEL GOOD FOOD ligt nu in de (digitale) boekhandel  Boordevol lichte en makkelijke recepten. Bestellen kan  hier.

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

 

Fresh & Easy: Gevulde flespompoen
Diary Februari #1
Bewaar
6 Comments
  • Manon

    5 maart 2017 at 08:16 Beantwoorden

    Dit was een erg lekkere en feestelijke soep!

    Ga ik zeker vaker maken!!!!!

  • marjolein

    15 februari 2017 at 17:46 Beantwoorden

    Ga het morgen maken! benieuwd!

    • marjolein1976

      16 februari 2017 at 18:42 Beantwoorden

      geweldig!!! zelfs de kinderen smulden ervan!
      Top!

  • Demi | StudioKOOK

    7 februari 2017 at 08:31 Beantwoorden

    Wat een heerlijke combinatie van ingrediënten!

  • Debbie Bodewes

    7 februari 2017 at 07:58 Beantwoorden

    Hmmm klinkt goed! En mooie foto’s!

Plaats een reactie