Gevulde pompoen uit de oven
Lekker recept voor gevulde pompoen uit de oven. Voor dit recept gebruik ik een flespompoen. Deze heeft een zachtere schil en die kan je na het roosteren in de oven gewoon eten. Naast de cranberry’s voegde ik ook nog quinoa, pecannoten en blauwe kaas toe. Houd je niet zo van blauwe kaas dan kan je dit ook vervangen door feta of geitenkaas.
Ingrediënten voor 4 personen
2 st. flespompoen
150 gr quinoa
70 gr cranberry’s
60 gr pecannoten
75 gr gorgonzola
1 el appelazijn
1 tl mosterd
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
Was de pompoenen en halveer ze. Verwijder de pitten. Breng de pompoen op smaak met peper en zout en drizzle er wat olijfolie overheen. Leg ze in een ingevette ovenschaal en rooster de pompoen in 60 minuten gaar.
Kook in de tussentijd de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat. Doe dit in een kom.
Hak de pecannoten en de peterselie grof en voeg dit samen met de cranberry’s bij de quinoa.
Maak een dressing van de appelazijn, 2 el olijfolie, 1 tl mosterd en wat peper en zout. Meng dit door de quinoa.
Haal de geroosterde pompoen uit de oven en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Voeg dit bij de quinoa en roer om.
Vul de pompoen met de quinoa vulling.
Garneer de gevulde pompoen met gorgonzola en serveer meteen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in