Menu
gevulde-flespompoen-7.jpg

Gevulde pompoen uit de oven

Lekker recept voor gevulde pompoen uit de oven. Voor dit recept gebruik ik een flespompoen. Deze heeft een zachtere schil en die kan je na het roosteren in de oven gewoon eten. Naast de cranberry’s voegde ik ook nog quinoa, pecannoten en blauwe kaas toe. Houd je niet zo van blauwe kaas dan kan je dit ook vervangen door feta of geitenkaas.

Ingrediënten voor 4 personen
2 st. flespompoen
150 gr quinoa
70 gr cranberry’s
60 gr pecannoten
75 gr gorgonzola
1 el appelazijn
1 tl mosterd
Handje peterselie
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Was de pompoenen en halveer ze. Verwijder de pitten.  Breng de pompoen op smaak met peper en zout en drizzle er wat olijfolie overheen. Leg ze in een ingevette ovenschaal en rooster de pompoen in 60 minuten gaar.

Kook in de tussentijd de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat. Doe dit in een kom.

Hak de pecannoten en de peterselie grof en voeg dit samen met de cranberry’s bij de quinoa.

Maak een dressing van de appelazijn, 2 el olijfolie, 1 tl mosterd en wat peper en zout. Meng dit door de quinoa.

Haal de geroosterde pompoen uit de oven en schep het vruchtvlees eruit met een lepel. Voeg dit bij de quinoa en roer om.

Vul de pompoen met de quinoa vulling.

Garneer de gevulde pompoen met gorgonzola en serveer meteen.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan