Smoothiebowl

Smoothiebowl

Een smoothiebowl is eigenlijk gewoon een smoothie. Maar dan in een kom. Je drinkt de smoothie dus niet, maar je eet hem met een lepel. Omdat de smoothie in een kom zit, kun je hem garneren met allerlei toppings. Denk aan vers fruit, muesli, cruesli, noten of zaden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bedenk gewoon wat jij lekker vindt en voeg dat toe aan je smoothiebowl. Ik heb nu als basis perziken genomen en daar heb ik nog een banaan aan toegevoegd voor wat extra zoetheid. Perziken zijn nu volop verkrijgbaar, dus daar maak ik graag gebruik van. Deze smoothiebowl is perfect voor in het weekend, voor als je iets meer tijd hebt om te ontbijten. En doordeweeks maak ik gewoon een drinkbare smoothie. Lekker makkelijk en snel. Hoewel, deze smoothiebowl is ook zo klaar hoor!

Smoothiebowl

Smoothiebowl

Smoothiebowl

Ingrediënten voor 1 bowl
100 ml yoghurt
1 banaan
2 perziken
evt. ijsblokjes

Voor de garnering:
Gehakte noten
Kokos schaafsel
1 passievrucht
1/2 perzik

Zo maak je het
Schil de perziken en snijd deze in kleine stukken. Schil de banaan en snijd deze ook in kleine stukken.

Doe 100 ml yoghurt in de blender. Voeg hier de banaan en de perzik aan toe. Zet de blender een paar minuten aan tot je een glad mengsel hebt.

Giet de smoothie in een kom. Garneer de smoothiebowl met plakjes perzik, gehakte nootjes, passievrucht en wat kokos.

Je kunt eventueel ijs en bevroren fruit gebruiken. Dan wordt je smoothie iets dikker van structuur. Varieer lekker met deze smoothiebowl. In principe kan je ieder fruit (en ook heel veel groentes) hiervoor gebruiken.

Smoothiebowl

Smoothiebowl

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

5.0 (1 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Smoothie recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in