Menu
carpacccio-salade-7-1.jpg

Carpaccio salade

“Ik eet elke avond restaurantwaardig” aldus mijn Mr. nadat ik hem deze carpaccio salade voorgeschoteld had. Je weet wat ze zeggen he, de liefde van de man gaat door de maag (het bewijs, we zijn al ruim 9 jaar samen). En die van de vrouw ook. En daarom zorg ik ervoor dat we iedere avond lekker eten. Lekker eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ik kan intens genieten van simpele gerechten. Eenvoudige recepten gemaakt met een handvol ingrediënten. Maar als je zo simpel wilt koken is het wel belangrijk dat je de beste ingrediënten selecteert. Supermalse carpaccio, echte Parmezaan, verse tomaatjes uit het seizoen en een romige pesto-dressing op basis van homemade pesto. Veel meer heb je dan ook niet nodig.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr rucola
4 x 60 gr carpaccio
200 gr cherrytomaten
10 cm komkommer
1 rode ui
8 radijsjes
2 el kappertjes
30 gr pijnboompitjes
30 gr Parmezaan

Pesto dressing
2 el groene pesto
1 el mayonaise
Scheutje water

Zo maak je het
Verdeel de rucola over 4 borden.

Halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer in partjes, de radijsjes in plakjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de sla.

Verdeel de carpaccio over de borden.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.

Maak een dressing van de pesto met de mayonaise en verdun deze met een scheutje water.

Drizzle de dressing over de carpaccio salade.

Garneer de carpaccio salade met kappertjes, de geroosterde pijnboompitjes en flink wat Parmezaan.

Serveer meteen.

PS deze inhoud is ook lekker in een wrap

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan