Carpaccio salade

Carpaccio salade

“Ik eet elke avond restaurantwaardig” aldus mijn Mr. nadat ik hem deze carpaccio salade voorgeschoteld had. Je weet wat ze zeggen he, de liefde van de man gaat door de maag (het bewijs, we zijn al ruim 9 jaar samen). En die van de vrouw ook. En daarom zorg ik ervoor dat we iedere avond lekker eten. Lekker eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Ik kan intens genieten van simpele gerechten. Eenvoudige recepten gemaakt met een handvol ingrediënten. Maar als je zo simpel wilt koken is het wel belangrijk dat je de beste ingrediënten selecteert. Supermalse carpaccio, echte Parmezaan, verse tomaatjes uit het seizoen en een romige pesto-dressing op basis van homemade pesto. Veel meer heb je dan ook niet nodig.

Carpaccio salade

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr rucola
4 x 60 gr carpaccio
200 gr cherrytomaten
10 cm komkommer
1 rode ui
8 radijsjes
2 el kappertjes
30 gr pijnboompitjes
30 gr Parmezaan

Pesto dressing
2 el groene pesto
1 el mayonaise
Scheutje water

Zo maak je het
Verdeel de rucola over 4 borden.

Halveer de cherrytomaatjes, snijd de komkommer in partjes, de radijsjes in plakjes en de rode ui in halve ringen. Verdeel dit over de sla.

Verdeel de carpaccio over de borden.

Rooster de pijnboompitjes kort in een droge koekenpan.

Maak een dressing van de pesto met de mayonaise en verdun deze met een scheutje water.

Drizzle de dressing over de carpaccio salade.

Garneer de carpaccio salade met kappertjes, de geroosterde pijnboompitjes en flink wat Parmezaan.

Serveer meteen.

PS deze inhoud is ook lekker in een wrap

Carpaccio salade

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Italiaanse recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Salades

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (10 stemmen)

20 juli 2016


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in