gebakken havermout

Gebakken havermout

Gebakken havermout met banaan, de nieuwste TikTok hit. Dat dit lekker is wisten wij al lang. Gebakken havermout doet eerder denken aan taart dan aan havermoutpap. Eigenlijk is het een variatie op de o zo populaire mug cake, alleen maak je dit recept in de oven. Dit recept is met banaan en pindakaas (wie houdt er niet van?), maar we hebben ook een versie met appel online staan voor de liefhebbers.

gebakken havermout

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr havermout (evt. glutenvrij)
  • 400 ml plantaardige melk
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 50 gr hazelnoten
  • 40 gr pure chocola
  • 4 el pindakaas
  • 40 gr grove kokos
  • 2 el honing (of maple syrup)
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

  2. Pureer een banaan glad met de amandelmelk. Kluts het eitje en de gesmolten kokosolie erdoorheen. Voeg de havermout toe. Breng de havermout op smaak met honing (je kunt dit eventueel ook weglaten), kaneel en een snufje zout.

  3. Hak de hazelnoten grof en meng deze samen met de helft van kokosflakes door het beslag. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal. Halveer de andere banaan en leg deze op de havermout. Hak de chocolade grof en verdeel dit samen met de pindakaas over de havermout.

  4. Bak de havermout in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven. Garneer de baked pats met de rest van de kokosflakes. Serveer de gebakken havermout meteen of bewaar het tot gebruik in de koelkast.

baked oats

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (8 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in