Menu
baked-oats-2.jpg

Baked Oats

Baked Oats, de nieuwste TikTok hit. Dat dit lekker is wisten wij al lang. Gebakken havermout doet eerder denken aan taart dan aan havermoutpap. Eigenlijk is het een variatie op de o zo populaire mug cake, alleen maak je dit recept in de oven. Dit recept is met banaan en pindakaas (wie houdt er niet van?), maar we hebben ook een versie met appel online staan voor de liefhebbers.

4 personen

Ingrediënten voor 4 personen

  • 200 gr havermout (evt. glutenvrij)
  • 400 ml plantaardige melk
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 50 gr hazelnoten
  • 40 gr pure chocola
  • 4 el pindakaas
  • 40 gr grove kokos
  • 2 el honing (of maple syrup)
  • 1 el gesmolten kokosolie
  • 1 tl kaneel
  • Snuf zout

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

  2. Pureer een banaan glad met de amandelmelk. Kluts het eitje en de gesmolten kokosolie erdoorheen. Voeg de havermout toe. Breng de havermout op smaak met honing (je kunt dit eventueel ook weglaten), kaneel en een snufje zout.

  3. Hak de hazelnoten grof en meng deze samen met de helft van kokosflakes door het beslag. Giet het beslag in een ingevette ovenschaal. Halveer de andere banaan en leg deze op de havermout. Hak de chocolade grof en verdeel dit samen met de pindakaas over de havermout.

  4. Bak de havermout in ongeveer 30 minuten goudbruin in de oven. Garneer de baked pats met de rest van de kokosflakes. Serveer de gebakken havermout meteen of bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan