Frambozentaartjes

Frambozentaartjes – Pauline is jarig

Ik ben dol op frambozen, en helemaal in combinatie met taart. Dus maakte ik frambozentaartjes, logisch toch? Ik vind frambozen ook lekker om zo uit het handje te eten, maar gecombineerd in een lekker taartje vind ik ze misschien nog wel lekkerder. En het is nu helemaal het seizoen om frambozen te eten. Vanaf mei zijn de frambozen uit Nederland verkrijgbaar. En daar moeten we natuurlijk gebruik van maken. En frambozen zijn niet alleen superlekker, ze zien er ook nog eens superschatting uit. Wat dat betreft is het echt fotogeniek fruit. In deze frambozentaartjes kun je dat goed terugzien, vind je ook niet? Ze doen het niet alleen goed in zoete gerechten, je kunt ze ook verwerken in een hartige salade bijvoorbeeld. Ook lekker!

Deze frambozentaartjes kan iedereen maken. Het is een simpel receptje, waarbij het taartje gemaakt is van bladerdeeg. Verder heb je alleen wat roomkaas en poedersuiker nodig, en een eitje om het deeg mee te bestrijken. Dat is alles! Ik heb de taartjes in de vorm van een rechthoek gemaakt, maar je kunt er ook rondjes van maken door ze uit te steken met een ronde uitsteker. Of maak er leuke driehoekjes van. Dat is het fijne van bladerdeeg, het werkt supermakkelijk en je kunt er alle kanten mee op. Toen ik deze taartjes maakte heb ik ook meteen twee andere taartjes gemaakt. Deze zul je ook terug zien komen op het blog. Wanneer weet ik nog niet precies, maar dat zul je vanzelf merken. Deze cuties zijn eerst aan de beurt!

En nog een reden om deze taartjes vandaag te maken; Pauline is jarig. Ze is alweer 35 geworden. We hebben het gisteren al klein gevierd met de familie. Maar ik kan geen reden verzinnen om vandaag niet nog een taartje te eten. Toch?

Frambozentaartjes

Ingrediënten voor 6 stuks
6 plakjes bladerdeeg
200 gr roomkaas
2 el poedersuiker
150 gr frambozen
1 ei

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht)

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Mix de roomkaas met de poedersuiker glad in de keukenmachine. Indien je geen keukenmachine hebt kun je het ook glad mixen met een handmixer.

Vouw de randjes (ong. 1 cm) van de plakjes bladerdeeg naar binnen. Prik het binnenste gedeelte in met een vork.

Verdeel 1 eetlepel van het roomkaas mengsel over het binnenste gedeelte van het bladerdeeg.

Klop het ei los en bestrijk de randjes van het bladerdeeg met het eigeel. Druk per taartje ongeveer 6 framboosjes in de roomkaas.

Bak de frambozentaartjes 15 tot 20 minuten af in de oven, totdat het bladerdeeg goudbruin is geworden.

Laat de taartjes voor het serveren afkoelen. Bestrooi de taartjes eventueel met wat poedersuiker

Frambozentaartjes

Frambozentaartjes

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan 100 nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Diary Mei #2
Weekendbites: Falafel van Kidneybonen
Bewaar
22 Comments
  • Jacqueline

    16 maart 2017 at 19:59 Beantwoorden

    Heb de gemaakt en waren heeeeel lekker!!!

  • Shevan

    23 mei 2016 at 13:49 Beantwoorden

    Nog van harte gefeliciteerd!!\r\nHopelijk heb je een leuke dag gehad! = )

  • Fran

    23 mei 2016 at 09:05 Beantwoorden

    Van harte gefeliciteerd! We “delen” onze verjaardag, ik was gisteren ook jarig 🙂 \r\n\r\nHoop dat je een heerlijke dag hebt gehad.

  • Anne

    23 mei 2016 at 08:44 Beantwoorden

    Gefeliciteerd Paulien. En wat een mooie makkelijke taartjes..

  • Mylene Verweij

    22 mei 2016 at 21:47 Beantwoorden

    Gefeliciteerd en nog veel gezonde jaren toegewenst met veel kook en bakplezier?

  • Jaimyskitchen

    22 mei 2016 at 20:17 Beantwoorden

    Van harte gefeliciteerd!\r\nHopelijk heb je een heerlijke dag gehad!

  • Myra Dautzenberg

    22 mei 2016 at 17:37 Beantwoorden

    Hoi Pauline, \r\n \r\nWij wonen nu een dik jaar in California maar missen echt wel het lekkere gebak uit Limburg! Gelukkig ben jij er Pauline ? \r\nVanmiddag staan de frambozentaartjes op t programma!!\r\nFijne verjaardag nog!\r\nGroetjes Myra

  • Antoinette

    22 mei 2016 at 15:32 Beantwoorden

    Proficiat en een fijne dag!

  • Lisanne Stark

    22 mei 2016 at 15:21 Beantwoorden

    Zien er heerlijk uit!\r\nGefeliciteerd met je verjaardag!!

  • Mada

    22 mei 2016 at 15:09 Beantwoorden

    Proficiat en veel plezier vandaag!

  • ria

    22 mei 2016 at 12:59 Beantwoorden

    Gefeliciteerd een gezellige dag

  • Ger

    22 mei 2016 at 12:58 Beantwoorden

    Gefeliciteerd met je verjaardag Pauline. Geniet ervan samen met je dierbaren. Annika, bedankt voor je heerlijke recepten. Framboos, bladerdeeg en roomkaas; allemaal heerlijke ingrediënten. Mmmm

  • Sylvia Kuijsten

    22 mei 2016 at 12:56 Beantwoorden

    Nog van harte gefeliciteerd! 🙂

  • Anneke

    22 mei 2016 at 11:39 Beantwoorden

    Pauline van harte gefeliciteerd met je verjaardag en nog heel veel kookplezier.

  • AJ Lub

    22 mei 2016 at 11:21 Beantwoorden

    Van harte gefeliciteerd.\r\nDank je wel voor een super lekker verjaarscadeau.\r\nAJ

  • gerhilde maakt

    22 mei 2016 at 11:06 Beantwoorden

    Gelukkige verjaardag, Pauline! Mijn lievelingstaart is aardbeientaart, maar frambozen zijn natuurlijk ook superlekker. Die moet ik eens proberen!

  • Margot

    22 mei 2016 at 10:22 Beantwoorden

    Gefeliciteerd! En deze taartjes zien er heerlijk uit!

  • Lucia

    22 mei 2016 at 09:17 Beantwoorden

    Gefeliciteerd hoor. Maak er een mooie dag van.

  • Esmée

    22 mei 2016 at 08:45 Beantwoorden

    Gefeliciteerd! Maak er een gezellige dag van en geniet van al het lekkers! Deze frambozentaartjes zien er in ieder geval al erg lekker uit!

  • Daniëlle

    22 mei 2016 at 08:36 Beantwoorden

    Hieperdepiep! Van harte gefeliciteerd Pauline! \r\nDe frambozentaartjes lijken mij erg lekker.

  • Rina

    22 mei 2016 at 08:30 Beantwoorden

    Lieve Pauline van harte!!!!!????\r\nWat een jaar voor jou Australie Aanzoek Lieve hond Jarig en dan straks trouwen\r\nAlle leuke food events!! Het is je van harte gegund!!!!! Enjoy life zoals jouw motto is Live Love Eat!!!!!\r\nBy the way ik was gister jarig! Jouw kokos limoentaart viel reuze in de smaak bij mijn bezoek!!!!!! Yeahhhhhh fijne dag xxx Rina

Plaats een reactie