Sinaasappel mojito

Oranje cocktail

Een oranje cocktail of hapje mag natuurlijk niet ontbreken op Koningsdag. Daarom bedachten wij de Sinaasappel Mojito. De mojito is onze favoriete cocktail. De originele versie met limoen en munt is erg lekker, maar ook de strawberry mojito mag er zijn. Deze oranje cocktail, de sinaasappel mojito behoort vanaf nu ook tot onze favorieten. 

Zelf sinaasappel siroop maken
Deze oranje cocktail is lekker fris, maar ook een tikkie zoet door de sinaasappel siroop. De sinaasappel siroop maken we zelf, dat is wel zo lekker. Je kunt zelf bepalen hoeveel van de siroop je erbij doet. Dus als je niet zo’n zoetekauw bent moet je niet teveel toevoegen. Heb je siroop over? Geen probleem, je kunt het ook verdunnen met water, door de yoghurt roeren of over ijs gieten. Yum! 

Sinaasappel mojito

Ingrediënten voor 1 oranje cocktail
1 el homemade sinaasappelsiroop
3 takjes munt
3-4 plakjes sinaasappel
40 ml rum
100 ml bruisend water
IJsklontjes

Ingrediënten voor 250 ml siroop:
4 sinaasappels
350 gr suiker
200 ml water

Zo maak je het: 
Rasp met een handrasp de schil van de sinaasappelen. Rasp alleen het oranje gedeelte weg, het witte van de schil is erg bitter.

Pers de sinaasappelen uit. Doe het sap met de zest in een steelpan. Voeg hier de suiker en het water aan toe.

Breng het mengsel langzaam aan de kook. Laat de siroop vervolgens 45 minuten pruttelen op een laag vuur.  Roer het in de tussentijd af en toe door.

Als de siroop dikker is geworden is hij klaar. Is de substantie nog te waterig? Laat het dan wat langer op het vuur staan. Laat vervolgens de siroop afkoelen.

Sinaasappel mojito

Doe de siroop in een gesteriliseerde fles. Dit is noodzakelijk, anders heb je de kans dat de siroop gaat schimmelen en dat is zonde. Ik heb het steriliseren als volgt gedaan: doe een beetje soda in de fles en giet hier kokend water op. Doe de dop er op en schud het even heen en weer. Pas op, want de fles is heet! Laat dit even 5 minuten staan en giet de fles dan leeg. Spoel de fles nog twee keer na met kokend water en zet hem op de kop te drogen.

Doe 1 el van de afgekoelde sinaasappelsiroop in een groot glas. Hou je van zoet? Voeg dan wat meer toe.

Giet hier de rum en het bruisende water op. Voeg takjes munt, schijfjes sinaasappel en ijsblokjes toe en enjoy!

Sinaasappel mojitoSinaasappel mojito

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (3 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Cocktail recepten Koningsdag Lente recepten Zomer recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in