pad thai

Fresh & Easy: Pad Thai met garnalen

Sponsored. Ben jij wel eens in Thailand is geweest? Dan heb je vast Pad Thai gegeten. Dat is hét streetfood-gerecht van Thailand. Je vindt het op iedere hoek van de straat. Althans dat zegt Annika, want ik ben er zelf nog nooit geweest (staat wel hoog op mijn to go lijstje). Het is een wokgerecht op basis van rijstnoedels met garnalen en ei. En daar gaat een lekker sausje overheen dat alles heeft; zoutig door de vissaus, pittig door de sambal, zoet door de gembersiroop en fris door de limoen. Officieel maak je het met tamarinde (= een zure dadelachtige pasta), maar je kunt ook gewoon limoensap gebruiken.

In Thailand gebruiken ze meestal dunne platte rijstnoedels, niet te verwarren met Mihoen. Ik heb nu dikke rijstnoedels (5 mm breed) gebruikt van Conimex. Deze zijn nieuw in het assortiment en glutenvrij. Ik had nog kleine garnalen in de vriezer dus die heb ik meegebakken, maar je kunt ook van die lekkere grote gebruiken. Eigenlijk is Pad Thai een super eenvoudig gerecht om te maken. De noodles hoef je enkel te weken in gekookt water. En voor de rest is het een kwestie van de garnalen en groente wokken. Sausje erbij en je kunt binnen 10 minuten aan tafel. Fresh & Easy dus. Ook wel eens fijn.

pad thai

 

Ingrediënten voor 4 personen
180 gr Conimex Rijst noodles 5 mm
1 ui
1 teentje knoflook
250 gr gepelde garnalen
250 gr taugé
4 lente uitjes
3 eieren
50 gr cashewnoten (of pinda’s)
Handje koriander

Pad Thai saus
3 el sojasaus
Sap van 1 limoen
1 tl sambal oelek
2 tl gembersiroop
1 tl vissaus

Zo maak je het
Laat de noodles 3 minuten wellen in net gekookt water. Spoel ze daarna meteen af met koud water en trek ze iets uit elkaar. Als ze allemaal aan elkaar kleven, kan je ze weer los spoelen met koud water.

Meng alle ingrediënten voor de Pad Thai saus in een kommetje. Houd je van pittig voeg dan wat extra sambal toe. Zet apart.

Verhit wat olijfolie in een wok.

Kluts de eieren met wat peper en zout los. Giet het eimengsel in de wok en maak er scrambled eggs van. Dit doe je door de eieren naar binnen te schuiven (soort van roeren). Haal de eieren zodra ze gestold zijn direct uit de pan. Zet apart. Maak de wok schoon met een keukenpapiertje.

Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de garnalen toe en bak deze kort mee.

Snijd de lente uitjes in ringen. Voeg nu de taugé toe en een deel van de lente ui (houd een beetje achter voor de garnering) bij de garnalen en bak ze kort mee.

Voeg de Pad Thai saus en de noodles bij de garnalen en schep alles om. Laat het nog zo’n 3 minuten verwarmen.

Voeg de scrambled eggs toe en bak deze ook nog een minuutje mee.

Garneer de Pad Thai met wat extra ringetjes lente ui, wat gehakte cashewnoten en eventueel wat koriander.

Smullen.

pad thai

pad thai
Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Er staan bijna 100! nieuwe recepten in. Bestellen kan hier. 

Dit artikel is in samenwerking met Conimex, lees mijn disclaimer.

Video DIY Zalm Roken + blooper
Zelf boter maken doe je zo
Bewaar
13 Comments
  • Pauline

    5 november 2015 at 16:23 Beantwoorden

    Dat klinkt echt heel erg lekker. Ga ik zeker eens proberen

  • Megan

    4 november 2015 at 15:32 Beantwoorden

    Klinkt als een heerlijk gerechtje! Pad Thai staat al eeuwen op mijn “moet ik maken” lijstje, maar het komt er steeds niet van. Binnenkort toch maar eens doen!

  • Melanie

    4 november 2015 at 11:32 Beantwoorden

    Mmmm ziet er heerlijk uit! Ook lekker makkelijk om te maken <3

  • Margot

    4 november 2015 at 11:18 Beantwoorden

    Dat ziet er goed uit, ik hou wel van dit soort gerechten!

  • happybudgetcooking

    4 november 2015 at 10:24 Beantwoorden

    Wat een prachtige foto’s maak je toch! Misschien een youtube-video maken hoe jij je foto’s maakt en met welke producten/tips etc?

  • Ellen

    4 november 2015 at 09:37 Beantwoorden

    Ondanks dat ik al vaak Aziatisch ben gaan eten, is Pad Thai er nog steeds niet van gekomen! Misschien moet ik het gewoon zelf eens klaarmaken 🙂

    • Pauline

      6 november 2015 at 10:47 Beantwoorden

      Ik had het ook nog nooit eerder gemaakt en dat terwijl het zo makkelijk is.

  • Nicole

    4 november 2015 at 08:57 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit! Weer een receptje om te proberen.

  • Marlotte

    4 november 2015 at 07:11 Beantwoorden

    Mmm, zelf zou ik de garnalen weglaten of vervangen, maar verder lijkt het me echt heerlijk!

  • Emma

    4 november 2015 at 07:09 Beantwoorden

    Mmm, heerlijk! Ziet er echt heel erg lekker uit, met cashewnootjes, garnalen, helemaal in mijn straatje!

  • Marleen

    4 november 2015 at 06:47 Beantwoorden

    Ga ik maken lijkt me heerlijk…….gebruik je rauwe of gekookte garnalen ?

    • Pauline

      6 november 2015 at 10:48 Beantwoorden

      In dit geval rauwe. Gekookt kan ook, maar dan hoef je ze eigenlijk alleen maar kort te verwarmen.

Plaats een reactie