Pad thai met garnalen

Pad thai met garnalen

Een van onze favoriete Thaise gerechten is deze pad thai met garnalen. Pad thai is een wokgerecht die je op iedere hoek van de straat in Thailand kunt eten. Dit pad thai recept maken we met noedels, garnalen en ei. Daar gaat een lekker sausje overheen dat alle smaken heeft: zoutig door de vissaus, pittig door de sambal, zoet door de gembersiroop en fris door de limoen.

Pad thai recept garnalen

Dit pad thai recept met garnalen is ook nog eens zo gemaakt. Pad thai is namelijk heel eenvoudig om te maken. De noedels hoef je alleen te weken in gekookt water. Voor de rest is het een kwestie van de garnalen en groenten wokken. Het sausje en een roereitje erbij en je kunt zo aan tafel! Zin in nog meer Thaise gerechten? Bekijk dan eens onze Aziatische recepten.

Pad thai met garnalen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 225 gr Thaise rijstnoedels
  • 250 gr gepelde garnalen
  • 250 gr sperziebonen
  • 250 gr taugé
  • 4 lente-uitjes
  • 15 gr verse koriander
  • 1 ui
  • 1 knoflookteen
  • 3 eieren
  • 75 gr cashewnoten
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Ingrediënten voor de pad thai saus

  • 4 el sojasaus
  • 1 limoen
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 tl gembersiroop
  • 1 tl vissaus
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Dop de sperziebonen, snijd ze in kleine stukjes en kook ze voor vijf minuten in gezouten water. Spoel vervolgens met koud water af en zet apart.

  2. Laat de noodles drie minuten wellen in net gekookt water. Spoel ze daarna meteen af met koud water en trek ze iets uit elkaar. Als ze allemaal aan elkaar kleven, kan je ze weer los spoelen met koud water.

  3. Meng alle ingrediënten voor het pad thai sausje in een kommetje. Houd je van pittig, voeg dan eventueel nog wat extra sambal toe. Zet het sausje apart.

  4. Verhit wat olijfolie in een wok. Kluts de eieren met wat peper en zout los. Giet het eimengsel in de wok en maak er scrambled eggs van. Dit doe je door de eieren naar binnen te schuiven (soort van roeren). Haal de eieren zodra ze gestold zijn direct uit de pan. Zet apart. Maak de wok schoon met een keukenpapiertje.

  5. Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie. Voeg de garnalen toe en bak deze kort mee.

  6. Snijd de lente-uitjes in ringen. Voeg nu de taugé toe en een deel van de lente-ui (houd een beetje achter voor de garnering) bij de garnalen en bak ze kort mee.

  7. Voeg de scrambled eggs toe en bak deze ook nog een minuutje mee.

  8. Garneer de pad thai met garnalen met wat extra lente-ui, wat fijngehakte cashewnoten en de verse koriander.

     

Pad thai met garnalen

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (2 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in