Stoofvlees uit de slowcooker

Stoofvlees uit de slowcooker

We weten niet hoe het bij jullie zit, maar zodra het buiten guur wordt, trekken we de slowcooker uit de kast. En dit recept voor stoofvlees uit de slowcooker is er eentje waar je iedereen blij mee maakt. Het vlees valt letterlijk uit elkaar, de saus is heerlijk kruidig en een beetje zoet dankzij de appelstroop en ontbijtkoek. Of je het nu serveert met frietjes, aardappelpuree of een knapperig stuk stokbrood: het is altijd een schot in de roos.

Waarom wij fan zijn van slowcooker gerechten

Het mooie van de slowcooker is dat je de ingrediënten erin doet, een paar uur geduld moet hebben, en ondertussen iets anders kunt doen. Geen stress in de keuken, terwijl je huis langzaam gevuld wordt met de geur van stoofvlees dat perfect staat te garen. En zeg nou zelf, het idee dat je aan tafel schuift voor een gerecht dat smaakt alsof je uren in de keuken zélf in de pannen hebt staan roeren, is toch top?

Tip van ons:

Wij vinden het lekker om de riblappen eerst even aan te braden. Dat hoeft niet per sé, maar die extra smaaklaag die je krijgt, is het best wel waard. En als je net als ons gek bent op die kruidige geur van laurier en kruidnagel, vergeet ze vooral niet toe te voegen. Dat maakt deze stoof extra lekker.

Stoofvlees slowcooker
patatje stoofvlees
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

De nieuwste recepten in je inbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 800 gr riblappen
  • 2 st. winterwortel
  • 3 st. uien
  • 300 ml runderbouillon
  • 2 el mosterd
  • 2 el appelstroop
  • 100 gr ontbijtkoek
  • 1 el azijn
  • 2 el bloem
  • 3 blaadjes laurier
  • 3 st. kruidnagel
  • 50 gr roomboter
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Haal de riblappen een half uur van tevoren uit de koelkast. Dep ze droog en breng ze op smaak met peper en zout. Smeer het rundvlees in met de mosterd en de appelstroop. Snijd in blokjes van 3 x 3 cm en bestuif met bloem.

  2. Pel de uien en snijd in halve ringen. Schil de winterwortels en snijd in plakjes.

  3. Als je een slowcooker hebt met een aanbraad-stand, dan zet je deze aan. Anders kan je er voor kiezen om het vlees apart aan te braden in een pan. Het hoeft niet per se, maar het zorgt wel voor extra smaak.

    Verhit de boter en een scheutje olijfolie in de slowcooker. Zet hem op de aanbraad-stand, indien je die hebt. Voeg het vlees toe en braad dit rondom bruin.

  4. Voeg de uien, wortel en bouillon toe. Voeg ook de laurier en kruidnagel toe. Voeg tenslotte stukjes ontbijtkoek toe.

  5. Zet de slowcooker op de laagste stand van de slowcook modus en gaar het vlees met de deksel erop in 8 uur gaar. Je kan ook slowcook high aanhouden; dan kan je 4 uur later aan tafel.

    Haal de deksel het laatste half uur van de slowcooker zodat de saus wat in kan dikken. Houd je heel veel vocht over, dan kan je het eventueel indikken met maizena.

  6. Trek het stoofvlees uit de slowcooker nog iets uit elkaar met twee vorken. Breng naar wens verder op smaak met peper en zout. Lekker met frietjes of puree.

Variatietips

  • Met een biertje: Vervang een deel van de bouillon door een lekker donker biertje voor een rijke, diepe smaak. Denk aan bokbier of een trappist.
  • Extra groenten: Heb je nog wat pastinaak, knolselderij of paddenstoelen liggen? Die passen er perfect bij.
  • Een beetje pit: Houd je van een beetje pit? Voeg een theelepel chilivlokken toe aan het vlees.

Bewaartip

Als er iets is wat met de dag lekkerder wordt, dan is wel dit stoofvlees uit de slowcooker. Maak gerust een grotere portie, want deze stoof blijft in de koelkast zeker 2 dagen goed. Of vries het in voor een makkelijke maaltijd op drukke dagen.

Stoofvlees uit de slowcooker
Stoofvlees uit de slowcooker

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.1 (12 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recepten bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download gratis ebooks
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.