perziken van de bbq

BBQ is on: Perziken van de BBQ

Er is niets lekkerders dan warm geroosterd fruit van de barbecue, althans dat vind ik. Mijn old time favorite is gegrilde ananas, maar ik heb er een nieuwe favoriet bij, namelijk perziken van de bbq. Superlekker om er een bol yoghurtijs bij te serveren, maak ook het ideale toetje als je het wat rustiger aan wilt doen met de calorietjes. Dan kies je in plaats van ijs voor Griekse yoghurt met honing en een beetje vanille. Hemels!

En het is ook nog eens heel easy! Als de bbq zijn werk gedaan heeft en iedereen zich tonnetje rond heeft gegeten, leg je de gehalveerde perziken op de bbq. Laat ze lekker rustig liggen, totdat ze helemaal zacht geworden zijn. Het hangt een beetje van de hitte van de barbecue af hoe lang dit duurt. In de tussentijd meng je wat vanille door de yoghurt en hak je wat nootjes, veel meer heb je niet nodig. Geniet er lekker van! Oh en krijg je hier nu onwijs zin in, maar is er geen bbq in de buurt, het kan ook in de oven of op grill….

perziken van de bbq

Ingrediënten voor 4 personen
2 perziken
4 el Griekse yoghurt
1 vanillestokje
Honing
Handje pistachenoten

Zo maak je het
Was de perziken en snijd ze doormidden. Leg ze met de snijkant op de bbq. Laat ze net zo lang liggen totdat ze lekker zacht geworden zijn.

Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Meng dit door de Griekse yoghurt.

Hak de pistachenoten grof.

Serveer de perziken van de bbq met een lepel Griekse yoghurt. Garneer ze met een lekkere drizzle honing en wat fijngehakte pistachenootjes.

Smullen!

perziken van de bbq

perziken van de bbq

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

My life in pictures juli #2
Review My new roots
Bewaar
7 Comments
  • Danielle

    21 juli 2015 at 15:11 Beantwoorden

    Oh jammie! Dit is echt een feestje om te eten!

  • Dionne

    17 juli 2015 at 17:32 Beantwoorden

    Weet je wat er ook lekker bij is… zachte geitenkaas, als voorgerechtje! HEMELS

  • Jolanda

    17 juli 2015 at 09:02 Beantwoorden

    Oew we gaan aankomende woensdag bbq’en. En ik ben op zoek naar lekkere receptjes. Deze gaan we dan eens proberen! 🙂 Bedankt!

  • Getvices

    17 juli 2015 at 08:56 Beantwoorden

    We zagen het al langskomen op je Instagram. Wat een goed idee, echt heel lekker!

  • Margot

    17 juli 2015 at 08:02 Beantwoorden

    Wat een goed idee, daar had ik nooit aan gedacht!

Plaats een reactie