kwarkbrood met noten en rozijnen

Kwarkbrood met noten en vruchten

Yes dit recept voor kwarkbrood is superfijn! Ik ben heel blij dat het gelukt is. Om eerlijk te zijn ben ik meer een kookert dan een bakkert (nee dat is geen correct Nederlands, maar het klinkt zo leuk). Tijdens het koken kan je last minute dingen veranderen, smaken bijstellen en iets toevoegen waardoor je recept uiteindelijk goed lukt. Bij bakken is dat toch anders, je gooit alles in de vorm en dan is het wachten wat het doet in de oven. Eenmaal mislukt, dan valt er weinig meer te redden.

kwarkbrood met noten en rozijnen

Gelukkig pakte dit gezonde broodje goed uit. Ik maakte het op basis van kwark en daardoor hoef je verder geen boter of olie te gebruiken. Het is geen cake, dus het resultaat is niet zoet. De abrikozen en rozijnen geven wel zoetheid aan het brood, maar in principe is het bedoeld om het te eten met roomboter en kaas. Net zoals een krentenbrood zeg maar. Wil je er liever een cake van maken, dat lekker is bij de koffie, voeg dan honing en wat kaneel of koekkruiden toe. Dan krijg je een lekker zoet tussendoortje. Maar ik vond het nu juist zo leuk om het iets hartig te houden. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

kwarkbrood met noten en rozijnen

Ingrediënten voor 1 brood van 23 cm
250 gr kwark
2 eieren
150 gr amandelmeel
50 gr boekweitmeel
50 gr gedroogde abrikozen
50 gr gemengde noten
40 gr rozijnen
2 tl bakpoeder
Handje amandelschaafsel
Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)

Klop de eieren samen met de kwark los in een kom.

Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder en wat zout toe. Wees niet te zuinig met het zout. Het brood kan wel wat hebben.  Meng het goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.

Snij de abrikozen in stukjes en hak de noten grof. Voeg deze samen met de rozijnen bij het beslag. Roer nogmaals om.

kwarkbrood met noten en rozijnen

Bekleed een cakevorm van 23 cm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

Garneer het kwarkbrood met een handje amandelschaafsel.

Bak het brood in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.

Het brood is extra lekker met roomboter en kaas.

kwarkbrood met noten en rozijnen

kwarkbrood met noten en rozijnen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Fresh & Easy: Aardappelsalade met zalm
Foodie in Valencia
Bewaar
52 Comments
  • Marijke van Straten

    11 maart 2017 at 21:25 Beantwoorden

    Vandaag, 11 maart 2017 dit broodje gemaakt. Wat is dit lekker! Met Pasen zeker opnieuw.

  • Debbie

    20 februari 2017 at 20:32 Beantwoorden

    Ohh dit is heerlijk! Heb het broodje met Griekse yoghurt en speltbloem ipv amandelmeel gemaakt, is heel goed gelukt! Het word idd wel wat droog na een paar dagen, maar als je de plakken even opbakt, of in/op de broodrooster is het nog heel smakelijk! Het was hier iig zo op!

  • Joost de Graaff

    22 juli 2016 at 13:25 Beantwoorden

    Lekker, smaakvol recept! En bovendien niet zo bewerkelijk als een normaal brood bakken! Dit brood gaat snel op, vrees ik

  • Nina Mol

    6 maart 2016 at 10:46 Beantwoorden

    Ik heb het vanmorgen gemaak! Ohhhhhhhhhh wat lekker! En zo goed gelukt! Super de super gewoon! Dank je wel Pauline voor dit heerlijke recept!!

    • Pauline

      6 maart 2016 at 17:31 Beantwoorden

      Wat een vrolijke en enthousiaste comment. Thank you 🙂

  • nele

    26 februari 2016 at 17:28 Beantwoorden

    Gaat dit met gewone sojayoghurt ?

  • Martine kerssens

    17 december 2015 at 10:18 Beantwoorden

    Wat is dit toch genieten!!! Ik doe er dadels en cranberry’s door. Smaakt idd heerlijk met plakjes oude kaas erop! \r\nAanrader dit recept!

  • Laura Arents

    9 november 2015 at 17:45 Beantwoorden

    Gebruik je hiervoor magere of volle kwark voor? En is de amandelmeel te vervangen? Vind die altijd zo kostbaar..

  • Ilse

    28 oktober 2015 at 18:45 Beantwoorden

    Hallo Pauline,\r\nDit lijkt me heerlijk! Maar 1 vraagje; kan het brood ook met tarwemeel worden gemaakt?

  • Moniek

    23 oktober 2015 at 17:21 Beantwoorden

    Kan je die mail ook in de supermarkt kopen? Of kan het ook gewoon met bloem net als het bananenbrood :)\r\nKan het ook in de vriezer?\r\n\r\nKlinkt erg lekker!

  • Sanne

    23 augustus 2015 at 17:01 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\ndank voor al je inspirerende recepten! Ook dit kwarkbrood is weer heerlijk.\r\nInderdaad erg lekker met roomboter en kaas. Ook met pindakaas kan ik aanraden ;)\r\n\r\nGroeten Sanne

  • Marloes

    1 augustus 2015 at 10:24 Beantwoorden

    Zou je ook havermeel inplaats van boekweitmeel kunnen gebruiken?

  • Petra

    26 juni 2015 at 14:00 Beantwoorden

    Super lekker brood en werkt ook super goed met Grieke yoghurt! Bedankt voor dit lekkere recept 🙂

  • Mylène

    25 juni 2015 at 05:41 Beantwoorden

    Super heerlijk. Wordt na een paar dagen wel wat droog maar ja dan moet je hem snel opeten. Liggen nog 2 stukjes te wachten in de vriezer. Mjammie.

Plaats een reactie