Menu
kwarkbrood-met-noten-en-rozijnen-2.jpg

Kwarkbrood met noten en vruchten

Yes dit recept voor kwarkbrood is superfijn! Ik ben heel blij dat het gelukt is. Om eerlijk te zijn ben ik meer een kookert dan een bakkert (nee dat is geen correct Nederlands, maar het klinkt zo leuk). Tijdens het koken kan je last minute dingen veranderen, smaken bijstellen en iets toevoegen waardoor je recept uiteindelijk goed lukt. Bij bakken is dat toch anders, je gooit alles in de vorm en dan is het wachten wat het doet in de oven. Eenmaal mislukt, dan valt er weinig meer te redden.

kwarkbrood met noten en rozijnen

Gelukkig pakte dit gezonde broodje goed uit. Ik maakte het op basis van kwark en daardoor hoef je verder geen boter of olie te gebruiken. Het is geen cake, dus het resultaat is niet zoet. De abrikozen en rozijnen geven wel zoetheid aan het brood, maar in principe is het bedoeld om het te eten met roomboter en kaas. Net zoals een krentenbrood zeg maar. Wil je er liever een cake van maken, dat lekker is bij de koffie, voeg dan honing en wat kaneel of koekkruiden toe. Dan krijg je een lekker zoet tussendoortje. Maar ik vond het nu juist zo leuk om het iets hartig te houden. Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt.

kwarkbrood met noten en rozijnen

Ingrediënten voor 1 brood van 23 cm
250 gr kwark
2 eieren
150 gr amandelmeel
50 gr boekweitmeel
50 gr gedroogde abrikozen
50 gr gemengde noten
40 gr rozijnen
2 tl bakpoeder
Handje amandelschaafsel
Zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht)

Klop de eieren samen met de kwark los in een kom.

Voeg het amandelmeel, het boekweitmeel, het bakpoeder en wat zout toe. Wees niet te zuinig met het zout. Het brood kan wel wat hebben.  Meng het goed door elkaar tot er een glad beslag ontstaat.

Snij de abrikozen in stukjes en hak de noten grof. Voeg deze samen met de rozijnen bij het beslag. Roer nogmaals om.

kwarkbrood met noten en rozijnen

Bekleed een cakevorm van 23 cm met bakpapier en giet het beslag in de vorm.

Garneer het kwarkbrood met een handje amandelschaafsel.

Bak het brood in ongeveer 35 minuten goudbruin in de oven.

Het brood is extra lekker met roomboter en kaas.

kwarkbrood met noten en rozijnen

kwarkbrood met noten en rozijnen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan