mini pizza

Mini Pizza’s maken

Op dit moment is pizza mijn lievelingseten. Mijn “lievelings” is nogal vaak aan verandering onderhevig. Sommige momenten zweer ik bij pannenkoeken, of ik leef een periode op salade en dan ineens kan ik geen sla meer zien. Pizza blijft altijd wel één van mijn favo’s en dan bij voorkeur met Parmaham en rucola, maar soms vind ik ananas en ham of salami ook wel heel erg lekker.

Voor een feestje maakte ik onlangs mini pizza’s en dat was een grote hit. In principe kun je er alles opdoen wat je zelf wilt. Ik maakte ze vantevoren en bakte ze alvast voor de helft af, zodat ik ze op de dag van het feestje, alleen maar even hoefde af te bakken. Ook fijn om in de vriezer te hebben voor als er onverwachts vrienden langs komen, of gewoon voor jezelf natuurlijk. Je kunt ook enkel het deeg invriezen, dit kun je eenmaal ontdooit en op kamertemperatuur zo weer gebruiken.

mini pizza's maken

Ingrediënten voor 10 – 12 st.
1/2 recept pizzadeeg
150 ml tomatensaus (uit een kartonnetje)
1 bol mozzarella
100 gr salami
50 gr geraspte kaas
Handje rucola
1 tl oregano
Peper en zout

Zo maak je het
Maak het pizzadeeg volgens het recept.

Vorm er kleine balletjes van ter grootte van een golfbal.

Verwarm de oven voor op 250 graden (hetelucht)

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol de deegballetjes uit tot ongeveer 10 cm in de breedte.

Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en de oregano.

Verdeel een kleine lepel tomatensaus over de pizzarondjes. Snij de salami in stukjes en verdeel dit over de pizza’s.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit samen met wat geraspte kaas over de pizzaatjes.

Bak de mini pizza’s in ongeveer 5 tot 8 minuten goudbruin.

Garneer de pizza’s met rucola en serveer ze meteen.

mini pizza

Nog wat tips

  • Je kunt pizzadeeg heel goed invriezen.
  • Je kunt de half afgebakken mini pizza’s ook invriezen.
  • Je kunt ze bevroren in de oven stoppen en vervolgens afbakken.
  • Afgebakken pizza’s kun je in de koelkast bewaren tot de volgende dag.
  • Je kunt er op doen wat je zelf lekker vindt.
25 food vragen aan Monique van Loon
Roadtrip door Andalusië
Bewaar
22 Comments
  • roos

    24 oktober 2016 at 15:52 Beantwoorden

    thanks, \r\n\r\nik heb het gemaakt en het was heerlijk zijden de bewoners

  • Ellen

    12 juni 2016 at 21:01 Beantwoorden

    Vandaag gemaakt! Erg lekker. Bedankt voor het recept!!

  • Annelore

    3 juli 2015 at 17:43 Beantwoorden

    Super lekker\r\nGa ik dit weekend zeker proberen .\r\nMaar hoe lang moet je dat afbakken?\r\nGroetjes annelore

  • wilm

    6 december 2014 at 14:11 Beantwoorden

    mmm

    • Kristian

      19 maart 2015 at 13:32 Beantwoorden

      Hallo,\r\n\r\nAls ze volledig zijn afgebakken, hoe kun je ze dan het beste weer opwarmen?

      • Pauline

        19 maart 2015 at 19:32 Beantwoorden

        Even kort (max 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

  • Simone

    27 juli 2014 at 20:27 Beantwoorden

    Ze zien er heerlijk uit. Zelfs mini pizzatjes uit de diepvries vind ik al heerlijk, dus dit moet helemaal geweldig zijn!

  • Elize

    27 juli 2014 at 13:59 Beantwoorden

    Heerlijk inderdaad. Ik ben er dol op! 🙂

  • Marije

    27 juli 2014 at 13:38 Beantwoorden

    Hoi Pauline,\r\n\r\nKomt je recept voor pizzabodem van bloemkool binnenkort ook op je site? Ben er zo benieuwd naar :-)\r\n\r\nGroetjes Marije

  • Elsbet | La Vie Pure

    27 juli 2014 at 13:27 Beantwoorden

    Dit ga ik zeker eens proberen!

  • Marieke

    27 juli 2014 at 13:04 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit. Maar wat houdt half afbakken eigenlijk precies in. Maak je ze dan al helemaal en dan een paar minuutjes in de oven of bak je alleen het deeg en op het moment van afbakken pas de saus, kaas e.d. er \r\npas op. Ga ze zeker een keer maken.

    • Pauline

      27 juli 2014 at 14:59 Beantwoorden

      De helft van de tijd in de oven, zodat je ze een volgende keer helemaal kunt afbakken.

  • MySimplySpecial

    27 juli 2014 at 11:49 Beantwoorden

    Wat een leuk idee voor een feestje inderdaad!

  • Eline

    27 juli 2014 at 11:32 Beantwoorden

    Minipizza’szijn altijd een hit op feestjes!

  • Yvonne

    27 juli 2014 at 10:51 Beantwoorden

    Oh wat makkelijk! Ga ik zeker proberen, ik gebruik altijd halve pitabroodjes maar dit lijkt me veel lekkerder!

  • Suzanne

    27 juli 2014 at 10:35 Beantwoorden

    In de eerste zin is het volgens mij ik zweer ipv ik sfeer!

  • Dita

    27 juli 2014 at 09:49 Beantwoorden

    Heerlijk, ik ben dol op pizza en maak het ook regelmatig

  • Susanne

    27 juli 2014 at 09:32 Beantwoorden

    Ik wist niet dat je het deeg kon invriezen! Scheelt voor de volgende keer weer en hoop werk. Het is heel lang geleden dat ik zelf pizza heb gemaakt dus het wordt eens hoog tijd!

  • Joyce

    27 juli 2014 at 08:49 Beantwoorden

    Superschattig voor op een feestje!

  • Julia

    27 juli 2014 at 07:11 Beantwoorden

    Wat een goed idee. Hier ga ik een voorraad van aanleggen in de vriezer! Thanx\r\n\r\nGroetjes,\r\nJulia

Plaats een reactie