Plaattaart met geitenkaas en vijgen
Voor plaattaart zijn wij altijd te porren. Jij ook? Dan moet je deze plaattaart met geitenkaas en vijgen eens proberen. De combinatie vijgen – geitenkaas is als een goed huwelijk, deze smaken passen perfect bij elkaar. We toppen het af met wat walnoten en verse tijm. Als basis maken we een sausje van crème fraîche, mosterd en honing. Superlekker en binnen een half uur op tafel. De geitenkaas die we gebruiken is een gerijpte geitenkaas. Superromig van binnen, een eetbaar korstje en een lekkere, intense smaak. Erg lekker in combinatie met het zoete van de vijgen. Ga jij hem proberen?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 2 - 4 personen
- 1 rol vers bladerdeeg
- 4 verse vijgen
- 150 gr geitenkaas (Wij gebruiken Bettine No. 3)
- 100 ml crème fraîche
- 1 losgeklopt ei
- 2 el mosterd
- 1 tl honing (+ extra ter garnering)
- 40 gr walnoten
- 2 takjes verse tijm
- Peper en zout
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onderwarmte).
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kerf de randen van het bladerdeeg iets in en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Meng de crème fraîche met de mosterd en de honing en breng op smaak met iets peper en zout. Verdeel de crème fraîche over de het bladerdeeg.
Snijd de vijgen en de geitenkaas in plakjes. Verdeel dit over de plaattaart. Hak de walnoten grof en verdeel deze over de taart. Rits de blaadjes van de tijm en strooi deze over de plaattaart.
Bak de plaattaart met geitenkaas in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Garneer eventueel met een extra drizzle honing.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in