plaattaart met geitenkaas

Plaattaart met geitenkaas en vijgen

Voor plaattaart zijn wij altijd te porren. Jij ook? Dan moet je deze plaattaart met geitenkaas en vijgen eens proberen. De combinatie vijgen – geitenkaas is als een goed huwelijk, deze smaken passen perfect bij elkaar. We toppen het af met wat walnoten en verse tijm. Als basis maken we een sausje van crème fraîche, mosterd en honing. Superlekker en binnen een half uur op tafel. De geitenkaas die we gebruiken is een gerijpte geitenkaas. Superromig van binnen, een eetbaar korstje en een lekkere, intense smaak.  Erg lekker in combinatie met het zoete van de vijgen. Ga jij hem proberen?

plaattaart met vijgen
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 2 - 4 personen

  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 4 verse vijgen
  • 150 gr geitenkaas (Wij gebruiken Bettine No. 3)
  • 100 ml crème fraîche
  • 1 losgeklopt ei
  • 2 el mosterd
  • 1 tl honing (+ extra ter garnering)
  • 40 gr walnoten
  • 2 takjes verse tijm
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven en onderwarmte).⁠

  2. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier. Kerf de randen van het bladerdeeg iets in en bestrijk ze met losgeklopt ei.⁠

  3. Meng de crème fraîche met de mosterd en de honing en breng op smaak met iets peper en zout. Verdeel de crème fraîche over de het bladerdeeg.⁠

  4. Snijd de vijgen en de geitenkaas in plakjes. Verdeel dit over de plaattaart.⁠ Hak de walnoten grof en verdeel deze over de taart. Rits de blaadjes van de tijm en strooi deze over de plaattaart.⁠

  5. Bak de plaattaart met geitenkaas in 20 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Garneer eventueel met een extra drizzle honing.⁠

plaattaart met geitenkaas
plaattaart met geitenkaas

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in