Pizzadeeg - snel recept

Pizzadeeg – snel recept

Wij houden wel van een lekkere pizza op zijn tijd. Meestal bestellen we, maar zelf pizzadeeg maken is ook echt heel makkelijk om te doen. En ook heel leuk, vooral met kinderen. In de supermarkt vind je ook lekker kant en klaar pizzadeeg, maar als je het zelf maakt, smaakt het nog altijd lekkerder vinden wij. Je kunt de pizza in de oven afbakken (op een bakplaat), in de Airfryer, maar je hebt ook speciale pizza ovens en pizza stenen (welke je eerst heel heet laat worden). En wat ook nog kan is een pizza op de barbecue maken. Daarna kan je de pizza beleggen met van alles wat je lekker vindt, vinden kinderen ook heel leuk om te doen.

Pizzadeeg beleggen

Er gaat niks boven een lekkere Pizza Margherita met tomatensaus en kaas, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. De basis is natuurlijk een lekkere tomatensaus, welke je maakt van passata, oregano en wat peper en zout. Daarna kan je de pizza beleggen met alles wat je lekker vindt, salami, prosciutto, groentes zoals champignons en paprika en natuurlijk lekker veel kaas. Hier wat inspiratie.

  • Margherita basisrecept: pizzasaus, mozzarella en kaas
  • Salami, prosciutto, ham, worst
  • Zalm, tonijn, garnalen, mosselen
  • Champignons, paprika, courgette, maïs, aubergine, tomaat, ui, bietjes, pompoen
  • Mozzarella, ricotta, burrata, blauwe kaas, Parmezaan, geitenkaas
  • Ananas, vijgen, peer
  • Olijven, zongedroogde tomaat, kappertjes, pesto
Pizzadeeg – snel recept
Pizzadeeg – snel recept
Pauline nieuwsbrief

Culinaire post ontvangen?

Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.

Dat wil ik!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gr bloem ((liefst type ‘00))
  • 7 gr gedroogde gist
  • 10 gr zout
  • 320 ml lauwwarm water
  • Scheutje olijfolie

Zo maak je het

  1. Doe de bloem in een kom (of in je keukenmachine). Voeg het gist en het zout toe maar zorg dat het elkaar niet raakt. Zout neemt de werking van gist af. Dit gebeurt  ater bij het mengen wel, maar dat is verder geen probleem. Voeg een scheutje olijfolie toe en het water. Meng het met een vork tot een bal.

  2. Vet je werkblad in met wat zonnebloem olie. Kneed nu het deeg in ongeveer 8 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is klaar als het bij het uit elkaar trekken een vliesje vormt. Zoals een kauwgombal.

  3. Laat het deeg op een warme plek in een ingevette kom rijzen, gedurende een uur onder een natte theedoek.

  4. Rol je deeg uit (of druk het als een echte Italiaan uit met je handen. en beleg het met alles wat je lekker vindt.

  5. Bak de pizza’s in ongeveer 5 – 7 minuten af in een voorverwarmde oven af op 250 graden.

    Tip: het is lekker om je pizza op een steen te bakken. En op de bbq kan ook.

Pizzadeeg – snel recept
Pizzadeeg – snel recept

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (110 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

Tags

Basisrecepten Familie recepten Kinderrecepten Pizza recepten Brood en deeg Italiaanse recepten Lente recepten Zomer recepten

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in