
Pizzadeeg – snel recept
Wij houden wel van een lekkere pizza op zijn tijd. Meestal bestellen we, maar zelf pizzadeeg maken is ook echt heel makkelijk om te doen. En ook heel leuk, vooral met kinderen. In de supermarkt vind je ook lekker kant en klaar pizzadeeg, maar als je het zelf maakt, smaakt het nog altijd lekkerder vinden wij. Je kunt de pizza in de oven afbakken (op een bakplaat), in de Airfryer, maar je hebt ook speciale pizza ovens en pizza stenen (welke je eerst heel heet laat worden). En wat ook nog kan is een pizza op de barbecue maken. Daarna kan je de pizza beleggen met van alles wat je lekker vindt, vinden kinderen ook heel leuk om te doen.
Pizzadeeg beleggen
Er gaat niks boven een lekkere Pizza Margherita met tomatensaus en kaas, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden. De basis is natuurlijk een lekkere tomatensaus, welke je maakt van passata, oregano en wat peper en zout. Daarna kan je de pizza beleggen met alles wat je lekker vindt, salami, prosciutto, groentes zoals champignons en paprika en natuurlijk lekker veel kaas. Hier wat inspiratie.
- Margherita basisrecept: pizzasaus, mozzarella en kaas
- Salami, prosciutto, ham, worst
- Zalm, tonijn, garnalen, mosselen
- Champignons, paprika, courgette, maïs, aubergine, tomaat, ui, bietjes, pompoen
- Mozzarella, ricotta, burrata, blauwe kaas, Parmezaan, geitenkaas
- Ananas, vijgen, peer
- Olijven, zongedroogde tomaat, kappertjes, pesto



Culinaire post ontvangen?
Wil je de nieuwste recepten in je inbox ontvangen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief bomvol met lekkere & makkelijke recepten. Al ruim 40.000 mensen gingen je voor.
Dat wil ik!Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr bloem ((liefst type ‘00))
- 7 gr gedroogde gist
- 10 gr zout
- 320 ml lauwwarm water
- Scheutje olijfolie
Zo maak je het
Doe de bloem in een kom (of in je keukenmachine). Voeg het gist en het zout toe maar zorg dat het elkaar niet raakt. Zout neemt de werking van gist af. Dit gebeurt ater bij het mengen wel, maar dat is verder geen probleem. Voeg een scheutje olijfolie toe en het water. Meng het met een vork tot een bal.
Vet je werkblad in met wat zonnebloem olie. Kneed nu het deeg in ongeveer 8 minuten tot een soepel deeg. Het deeg is klaar als het bij het uit elkaar trekken een vliesje vormt. Zoals een kauwgombal.
Laat het deeg op een warme plek in een ingevette kom rijzen, gedurende een uur onder een natte theedoek.
Rol je deeg uit (of druk het als een echte Italiaan uit met je handen. en beleg het met alles wat je lekker vindt.
Bak de pizza’s in ongeveer 5 – 7 minuten af in een voorverwarmde oven af op 250 graden.
Tip: het is lekker om je pizza op een steen te bakken. En op de bbq kan ook.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan