balon 43

Cocktail O’clock: Balón 43

De laatste tijd, gedraag ik mij een als heuse cocktailshaker, al ben ik meer van de “stir” dan “shake” methode. In Spanje is het terrasdrankje van deze zomer een Balón 43, een cocktail op basis van Licor 43, een Spaanse likeur met 43 geheime ingrediënten. Ik vind het een mysterieus drankje, dat komt waarschijnlijk door die secret ingredients. Ik ben benieuwd wat erin zit, in ieder geval proef ik vanille en sinaasappel. Het doet mij haast een beetje denken aan een split, je weet wel zo’n ijsje met sinaasappel en vanille-ijs.

De Balón 43 is lekker zoet en fris tegelijk, een ideaal drankje voor op het terras. Het schijnt dat Licor 43 ook lekker is met melk, al lijkt het dan helemaal op een ijsje. De komende periode zal ik nog meer lekkere cocktailrecepten met jullie delen. Dus hou de site goed in de gaten als je een gezellige zomer wilt.

licor 43

Ingrediënten voor 1 Balón 43
35 ml Licor 43
100 ml Spa rood
Sap van een halve citroen
1 schijfje citroen
2 partjes sinaasappel
IJsklontjes

Zo maak je het
Vul je ballon glas met ijs.

Schenk de Licor 43 op het ijs.

Pers een halve citroen uit boven de cocktail.

Vul de cocktail aan met bruisend water.

Roer het even doorelkaar.

Garneer de Balón cocktail met de citroen en sinaasappel.

balon 43

Roadtrip door Andalusië
Alles voor een BBQ party
Bewaar
20 Comments
  • Tilly

    31 augustus 2015 at 12:55 Beantwoorden

    Dit is echt een mega lekkere cocktail, standaard in huis 😀

  • Esmée

    27 juli 2014 at 22:24 Beantwoorden

    Lekker zomers! Helaas hou ik helemaal niet van prik in mijn cocktails.. Is er een alternatief voor, gewoon spa blauw bijvoorbeeld? En anders probeer ik hem voor de verandering wel eens zo 😉

    • Pauline

      29 juli 2014 at 18:58 Beantwoorden

      Ik zou dan een klein beetje spa blauw doen al vind ik de bubbeltjes juist wel fijn.

  • Aline

    26 juli 2014 at 19:08 Beantwoorden

    Met melk en sinaasappelsap is heeeerlijk!! En nee hoor melk in een cocktail is helemaal niet gek. In de betere cocktailbarren gebruikt men dit vaak. Je kunt zelfs perfecte cocktails maken met rauwe eieren!! Van melk word je juist helemaal niet misselijk. Dit zorgt voor rust op de maag;) dus als je dol bent op split ijsjes is het een aanrader!! Goed koud drinken!!

  • Sophie

    26 juli 2014 at 17:42 Beantwoorden

    Liquor 43 met sinasappelsap en slagroom = beste gelijkenis met een splitijsje! Heerlijk maar wel vrij zwaar!

  • Kim

    25 juli 2014 at 22:59 Beantwoorden

    Ik heb hem ook al geprobeerd, een hele poos geleden al. Het was wel verfrissend, al moet ik zeggen dat ik niet zo’n fan ben van cocktails met spuitwater (spa rood dus :)), want dan krijg ik het idee van een fles spa die er al een tijdje staat en waar de prik uit is verdwenen, en dat is nu net het leuke aan spa rood: de prik :)\r\n\r\nDaarnaast: lekker drankje, maar waar-oh-waar kan ik zo’n glas vinden, want ik vind het glas echt heel erg leuk lijken

    • Pauline

      26 juli 2014 at 12:33 Beantwoorden

      Haha ja dat glas is te gek he, ik heb hem gekregen dus ik weet zo 1, 2, 3 niet waar je dit kunt kopen. Sorry!

    • Melissa

      31 augustus 2015 at 00:45 Beantwoorden

      Ik heb een aantal van deze glazen, die krijg je vaak als beursaanbieding bij een fles 43 op bijvoorbeeld een Huishoudbeurs of bij de Libelle Zomerweek.

  • Els

    25 juli 2014 at 13:09 Beantwoorden

    Lekker, ik heb het een keer geprobeerd en het was heerlijk! Lekker fris, terwijl ik likeur 43 normaal altijd wel een ‘zwaar’ drankje vind.. Hoe dan ook, wanneer je het mixt met melk en serveert met ijsblokjes, smaakt het helemaal naar een splitijsje!

    • Pauline

      25 juli 2014 at 14:44 Beantwoorden

      Dat geloof ik meteen, toch vind ik dat wel een beetje gek, melk in mijn cocktail 🙂

  • Laura

    25 juli 2014 at 12:05 Beantwoorden

    Als je 43 mixt met sinaasappelsap is het inderdaad precies een splitijsje.. Alleen dan wat sterker :)\r\nHeerlijk!

  • Linda

    25 juli 2014 at 08:59 Beantwoorden

    Daar ga ik vanmiddag mijn man mee verwelkomen als hij thuis komt. Eet paella, dus dat matcht goed.

  • Silke

    25 juli 2014 at 08:42 Beantwoorden

    Wij hebben ooit het fabriek bezocht. Sowieso zit er vanille, citroensap, appesiensap, jeneverbessen, salie, kamille en tijm. Hij is trouwens ook heerlijk in sangria.

  • hazel

    25 juli 2014 at 08:25 Beantwoorden

    Grappige cocktail. Cuarente y tres is inderdaad een lekker drankje. Ik zouber alleen niet zo gauw aan denken om het met citrusvruchten te combineren. Als ik het weer eens in huis heb, ga ik het eens uitproberen. X

    • Pauline

      25 juli 2014 at 14:46 Beantwoorden

      Ja echt doen Hazel, is zo lekker. Maakt het wat minder zoet 🙂

  • MySimplySpecial

    25 juli 2014 at 07:33 Beantwoorden

    Dat lijkt me best lekker!

Plaats een reactie