Bieten carpaccio

Bieten carpaccio

Een bieten carpaccio is niet alleen een feestje om te zien, maar ook om te eten! De bietjes zijn lekker zoet van smaak en samen met de geitenkaas, walnoten en rucola is het een perfecte combinatie. Je kunt de rode bieten carpaccio als voorgerecht eten, maar je kunt er ook een lekkere salade van maken. Voeg dan meer rucola toe of combineer met een ander soort bladsla. Wij maakten de bieten carpaccio van gekookte bieten, maar je kunt ook allerlei andere soorten rauwe bietjes gebruiken.

Vegetarische carpaccio

De bieten hebben we heel dun gesneden met behulp van een mandoline. Dat is een grote schaaf, waarmee je groentes heel goed in plakjes en reepjes kunt snijden. Heb je geen mandoline? Dan kun je ze met een scherp mes in dunne plakken snijden of gebruik een kaasschaaf! Een makkelijk en gezond gerechtje deze vegetarische carpaccio. Toch liever een vleesvariant? Maak dan een klassieke carpaccio!

Bieten carpaccio
Ingredient biet

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 rode bieten (rauw of gekookt)
  • 125 gr zachte geitenkaas
  • 50 gr walnoten
  • 40 gr rucola
  • 3 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 tl honing
  • Peper en zout
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Mocht je rauwe bieten voor de bieten carpaccio gebruiken, was de bieten dan grondig en verwijder oneffenheden met een scherp mes.

  2. Snijd de bieten in dunne plakjes van maximaal 3 mm met behulp van een mandoline.

  3. Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan.

  4. Klop een dressing van de olijfolie, citroensap, de honing en breng deze op smaak met wat peper en zout.

  5. Verdeel de plakjes biet over vier borden. Verdeel daarover een handje rucola en verkruimel de geitenkaas eroverheen.

  6. Verdeel de geroosterde walnoten over de rode bieten carpaccio. Besprenkel met de dressing en serveer de bieten carpaccio meteen.

Bieten carpaccio

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

4.0 (9 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Gratis ebook ontvangen?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Download het gratis ebook vol herfstrecepten
  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in