Bloemkool tabouleh

Tabouleh van bloemkool

Ik hou van de Midden-Oosterse keuken. Tabouleh is een typisch Libanees gerecht van bulghur met veel peterselie en munt. Een lekker en fris bijgerecht voor bij Arabische mezze, dit zijn kleine hapjes en dips die vaak met flatbread gegeten worden. Ik maakte een healthy versie van tabouleh van bloemkool en dat smaakte echt prima.

Het is een rauwe salade, dus hij is ook nog eens in een handomdraai klaar. Bloemkool kan je heel goed rauw eten en als je het fijn hakt, heeft het dezelfde structuur als couscous en bulghur. De smaak van bloemkool is ongekookt ook vrij neutraal en dat maakt het een prima vervanger voor de granen. Ik at het als bijgerecht met een stukje kip en gegrilde groentes en hummus. Een heerlijk healthy maaltje.

Bloemkool tabouleh

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
1 bloemkool
200 gr cherrytomaten
1,5 citroen
4 lente uitjes
0,5 rode peper
Flinke bos peterselie
Paar takjes munt
Zout

Zo maak je het
Snij de bloemkool in grove stukken en was deze.

Hak de stukken bloemkool in een keukenmachine tot grove korrels. In mijn Magimix was dit zo gepiept. Hak het niet te lang, want dan krijg je een bloemkoolcrème. Het moet echt een korrel behouden.

Bloemkool tabouleh

Doe de bloemkool in een kom. Was de citroenen en voeg de rasp van 1 citroen toe.

Pers vervolgens 1,5 citroen uit en meng dit door de bloemkool.

Hak de rode peper fijn en snij de lente uitjes in ringen, voeg dit bij de bloemkool.

Snij de peterselie en de munt fijn en meng dit door de tabouleh.

Halveer de cherrytomaatjes en meng ze door de tabouleh.

Breng de tabouleh op smaak met wat zout en serveer het met wat flatbread.

Bloemkool tabouleh

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Plaattaart met courgette
Paulines culi nieuws #12
Bewaar
15 Comments
  • Mieke

    20 juni 2016 at 19:05 Beantwoorden

    Geraspte/stukjes komkommer er doorheen is ook erg lekker!

  • Nancy Batens

    6 mei 2016 at 11:24 Beantwoorden

    Gemaakt en heerlijk! Ga ik zeker nog doen!

  • Judith Ebben

    15 april 2016 at 16:55 Beantwoorden

    Is echt heerliji en gezond!\r\nZelf doe ik er olijolie met uitgeperste knoflook door, 1 stuk verbrokkelde fêta en eten we dit met flatbread en houmous! ?

  • Gezond en lekker

    24 augustus 2014 at 15:03 Beantwoorden

    Ik ga het zeker maken, vind de bloemkool rauw ook heel lekker. Maar ik heb een vraag, nml klopt het dat er totaal geen olie in zit? En zo ja smaakt het dan niet een beetje ……… raar?

    • Pauline

      24 augustus 2014 at 22:11 Beantwoorden

      Je kunt wel wat olijfolie toevoegen voor de smaak

  • Must be Yummie - Alexia

    5 juni 2014 at 20:06 Beantwoorden

    Lekker recept Pauline, probeer dit ook eens met volgende combinatie: broccoli, bloemkool en radijsjes als tabouleh. Ook heel lekker!

  • tika

    3 juni 2014 at 14:58 Beantwoorden

    Ik als studentje heb helaas geen keukenmachine 🙁 maar wel een blender, kan de bloemkool ook daarin?

    • Pauline

      4 juni 2014 at 12:56 Beantwoorden

      Als je het heel kort pulseert moet het goed komen. En gewoon beetje bij beetje, niet alles in één keer 🙂

  • Sara Mispoulier

    3 juni 2014 at 09:52 Beantwoorden

    Leuk! ga ik zeker eens proberen! Blijkbaar gaat bloemkool ook als pizzabodem!

    • Pauline

      3 juni 2014 at 12:50 Beantwoorden

      Dat gaat heel goed, heb ik laatst gemaakt, komt nog online 🙂

  • Sarah

    3 juni 2014 at 09:06 Beantwoorden

    Leuk bedacht ! Je zou denken dat de bloemkoolsmaak wel sterk aanwezig is.

  • MySimplySpecial

    3 juni 2014 at 07:40 Beantwoorden

    Wat leuk dat je bloemkool voor dit soort dingen kan gebruiken!

    • Annie Laumen

      3 juni 2014 at 10:01 Beantwoorden

      Lijkt me heerlijk!!!!!\r\nIk maak vandaag bloemkool-nasie\r\nen is ook heerlijk

Plaats een reactie