Tabouleh van bloemkool

Tabouleh van bloemkool

Ik hou van de Midden-Oosterse keuken. Tabouleh is een typisch Libanees gerecht van bulghur met veel peterselie en munt. Een lekker en fris bijgerecht voor bij Arabische mezze, dit zijn kleine hapjes en dips die vaak met flatbread gegeten worden. Ik maakte een healthy versie van tabouleh van bloemkool en dat smaakte echt prima.

Het is een rauwe salade, dus hij is ook nog eens in een handomdraai klaar. Bloemkool kan je heel goed rauw eten en als je het fijn hakt, heeft het dezelfde structuur als couscous en bulghur. De smaak van bloemkool is ongekookt ook vrij neutraal en dat maakt het een prima vervanger voor de granen. Ik at het als bijgerecht met een stukje kip en gegrilde groentes en hummus. Een heerlijk healthy maaltje.

Bloemkool tabouleh

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
1 bloemkool
200 gr cherrytomaten
1,5 citroen
4 lente uitjes
0,5 rode peper
Flinke bos peterselie
Paar takjes munt
Zout

Zo maak je het
Snij de bloemkool in grove stukken en was deze.

Hak de stukken bloemkool in een keukenmachine tot grove korrels. In mijn Magimix was dit zo gepiept. Hak het niet te lang, want dan krijg je een bloemkoolcrème. Het moet echt een korrel behouden.

Bloemkool tabouleh

Doe de bloemkool in een kom. Was de citroenen en voeg de rasp van 1 citroen toe.

Pers vervolgens 1,5 citroen uit en meng dit door de bloemkool.

Hak de rode peper fijn en snij de lente uitjes in ringen, voeg dit bij de bloemkool.

Snij de peterselie en de munt fijn en meng dit door de tabouleh.

Halveer de cherrytomaatjes en meng ze door de tabouleh.

Breng de tabouleh op smaak met wat zout en serveer het met wat flatbread.

Bloemkool tabouleh

Dit recept is Voedselzandloper proof.

feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Bijgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in