Menu

Review De Magimix Pâtissier

Jullie hebben hem al voorbij zien komen in mijn vlog van de patisserie workshop, de machines der machines, ik heb het natuurlijk over de Pâtissier, het nieuwste pareltje van Magimix. Ik heb het geluk dat ik hem uitgebreid mocht testen en vandaag laat ik je zien wat deze alleskunner allemaal kan.

Een alleskunner is het zeker want het is een Patisserie en Foodprocessor in één. Zeer handig omdat het veel ruimte in je keuken bespaart. De Pâtissier heeft een vermogen van 1500 w en dat is 5 keer meer dan een gemiddeld ander merk heeft. Wat mij vooral aanspreekt bij Magimix is het strakke en tijdloze design, het past precies bij mijn lichte en witte keuken. Daarnaast is de machine heel simpel in gebruik, je hebt een stop knop, een auto stand en een pulse stand, niets meer dan dat. De machine past zichzelf aan de inhoud aan.

Wat zit er bij?
In het standaard pakket van de Patissier zit een heleboel inbegrepen, ik zet het even voor je op een rijtje:

 • Een RVS mengkom met een inhoud van 4,9 ltr.
 • RVS kneedmes + eiwitklopper
 • 3 transparante kommen in verschillende maten
 • Opbergdoos met accessoires: 2 stalen snijmessen, 2 raspschijven, 2 plakjesschijven en 2 spatels
 • Sapcentrifuge & Smoothiekit
 • Pureerkit
 • Citruspers
 • 2 kookboekjes met in totaal 160 recepten

magimix patissier

Wat kan je er mee?
Laat ik beginnen met het patisserie gedeelte. Met de Pâtissier kun je ieder soort deeg bereiden in grote hoeveelheden. De krachtige motor en het dynamische mes zorgen ervoor dat een kilo brooddeeg binnen een minuut goed gekneed is. Ik kon dit eerlijk gezegd bijna niet geloven en nam de proef op de som. Na 1 minuut was mijn brooddeeg perfect gekneed. De machine trilde wel een beetje maar dat is ook niet gek met deze hoeveelheid.
DSC_0391 DSC_0396

Cakebeslag maken gaat ook prima. Ik maakte een chocolade bananabread en was benieuwd of de bananen ook gepureerd zouden worden. Vanwege de krachtige motor was dit binnen een handomdraai gepiept. Er zit een glazen deksel op met vulopening op en dat is handig want dan kun je later ingrediënten toevoegen aan je deeg. En de deksel voorkomt dat je keuken onder de bloem komt te zitten.

DSC_0421

De klopper is geschikt voor het kloppen van slagroom en eiwit. Ook dat ging heel vlot en hij geeft veel massa. Op de foto zie je links de klopper, in het midden het RVS kneedmes en rechts de bijgeleverde spatels.

magimix patissier

Met de foodprocessor probeerde ik ook het een en ander uit. De 3 transparante kommen passen precies in elkaar en dat bespaart ruimte in je keuken.

magimix patissier

Het kleinste kommetje is perfect voor een snelle hummus, pesto of het hakken van kruiden.

magimix patissier magimix patissier

Met de verschillende schijven kun je kaas raspen, zowel grof als fijn, maar je kunt er ook plakjes mee snijden van 2 en 4 mm. Zelfs een tomaat gaat goed en wordt niet verpulverd. In een handomdraai had ik een hele kool en komkommer in stukken gesliced.

magimix patissier magimix patissier

De smoothiekit kun je gebruiken voor juices en smoothies. Ik maakte een frisse appel-wortel-gember juice en dit ging vrij easy. Je plaatst de smoothiekit op de mengkom en drukt alle groente en fruitsoorten erdoorheen die je lekker vindt. Wortel krijg ik met de staafmixer niet glad, met de smoothiekit ging het prima. Het enige nadeel is dat deze smoothiekit wel lastig schoon te maken is, vanwege alle pulp die aan de randen gaat zitten.

magimix patissier magimix patissier

wortelsap

Met de pureerkit, maak je zijdezachte puree. Ook deze kit zet je op de transparante kom. Ik maakte een puree van zoete aardappel en deze was zijdezacht. Ook hier is schoonmaken wel een dingetje.

magimix patissier

De citruspers spreekt voor zich. Wel heeft deze pers, 2 verschillende perskoppen, een voor klein en een voor groot citrusfruit. Aan werkelijk alles is gedacht.

magimix patissier

Schoonmaken
Een klein nadeeltje vind ik het schoonmaken van het apparaat. Alles kan in de vaatwasser maar als liefhebber van, doe je dat deze mooie spullen niet aan. Het kan dus wel maar ik vind het zonde, net als bij messen, die was ik ook met de hand af. Het is dus wel een dingetje om alles even schoon te maken, vooral de pureer- en smoothiekit kosten wat extra werk. Maar die tijd heb je natuurlijk bespaart tijdens het koken.

Wat vind ik er van?
Ik had in mijn kleine keukentje in mijn vorige huis geen foodprocessor vanwege ruimte gebrek, maar ik ben heel blij dat ik deze nu op mijn aanrecht heb staan. Hij is niet alleen prachtig om te zien, ik hou van het design van Magimix, maar hij kan ook echt alles. Ik gebruik hem nu bijna dagelijks wel voor iets, even wat groentes hakken, snel een bananabread maken of iets pureren. Ik ben echt onder de indruk van de kracht en de snelheid waarmee hij brooddeeg kneed, normaal doe je hier toch al gauw 10 minuten over. Ook het gemak van deze machine in gebruik is fijn, je hoeft niet van alles in te stellen en er zitten maar 3 knoppen op. De smoothiekit gebruik ik toch minder snel, want hoewel ik het resultaat fantastisch vind, is het mij toch net even teveel werk om hem schoon te maken. Een ander klein nadeeltje, deze machine kost €799, dus je moet er wel even voor sparen. Maar als je hem eenmaal hebt, wil je nooit meer anders en dat is maar goed ook want er zit 20 jaar garantie op de motor.

Wat
Magimix Pâtissier

Gebruik
Foodprocessor en Patisserie machine in één.

Bestellen
Prijs €799

WWW
www.magimix.nl

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

38 reacties

 • Annika
  4 april 2017 om 10:43

  Nee, dat kan niet met dit apparaat.

 • Elke
  3 april 2017 om 17:20

  Hi Pauline, kan je hier ook courgettespaghetti mee maken, met de julienne of tagliatelle-schijven? Ik heb Magimix al gecontacteerd maar daar krijg ik niet echt een duidelijk antwoord... Het hoeven geen 50 cm slierten te zijn, maar toch bruikbaar als spaghetti. Alvast bedankt voor je reactie! Groetjes, Elke

 • Deze Magimix keukenmachine
  11 juli 2016 om 12:41

  Ik ben ook echt zo blij met dit ding! Gewoon een apparaat voor alles. Echt het hele weekend in de keuken gestaan:) toch niet echt zomerweer. Het was een beste investering, maar gelukkig had ik mooie aanbieding gezien:)

 • Pedro vd Avker
  10 juli 2016 om 20:22

  Knoop doorgehakt en de patissier gekocht voor onze nieuwe keuken.
  Samen met de andere nieuwe apparaten een heerlijk vooruitzicht om straks te gaan experimenteren.
  leuke blog, ga ik bijhouden :)

 • rosaly
  10 januari 2016 om 11:26

  hoi pauline is deze ook goed? FOODPROCESSOR 3200 XL MAGIMIX

 • Marlon
  27 december 2015 om 12:32

  Hallo Pauline,

  Leuke review (van een tijdje geleden natuurlijk)! Ik zit heel erg te twijfelen om een blender aan te schaffen of toch misschien een magimix 3200XL. Ik maak voornamelijk soepen en smoothies, maar zo af en toe gebruik ik de foodprocessor van mijn ouders voor het een of ander. Kan ik de magimix 3200 XL ook goed gebruiken voor smoothies en soepen? Of kan ik toch beter eerst een blender kopen, en op den duur een goede foodprocessor?

 • Astrid
  18 augustus 2015 om 20:25

  Al 31 jaar gebruik ik een van de eerste magimix foodproccesor. Er zat destijds 1 schaaf en 1 raspschijf bij.
  Onderdelen zijn niet meer te koop en eigenlijk wide ik er veel meer mee. Jouw review heeft me over de streep getrokken, vervolgens allerlei filmpjes bekeken en de knoop doorgehakt. Ik heb nu de 3200 op het aanrecht staan. Prachtig en super fijn. Al ons brood bak ik al jaren zelf van stokbroden tot pita broodjes e.d. Kneden zal ik er niet mee doen, daar heb ik een BEAR voor en dan doet hij super.
  Net als jij ben ik ook fan van magimix. Ook de blender heb ik en binnenkort een koffieapparaat die alles kan.

  Bedankt voor je review en complimeten voor je prachtige site en top recepten. Je hebt er een fan bij.
  (trouwens, ik ben geboren en getogen in Haarlem. Fijne stad!)

 • Pauline
  21 mei 2015 om 14:58

  Heel eerlijk, daarvoor gebruik ik altijd mijn blender of sapcentrifuge. Maar dat komt omdat ik het heb. Als ik die apparaten niet had zou ik het wel met de patissier doen.

 • Britt
  20 mei 2015 om 16:05

  Hoi Pauline, ook hier een late reactie op een ouder bericht.. Gebruik je de foodprocessor ook voor smoothies? Ook ik ben waarschijnlijk van plan om deze processor te kopen. Ik moet alleen een laatste stukje overtuiging hebben ;)

 • Pauline
  12 mei 2015 om 11:59

  Ik gebruik hem nog steeds met veel plezier en ben er super tevreden over. Wat ik vooral handig vind, is dat een 2 in 1 is en dat scheelt vooral ruimte op je aanrecht.

 • Nina
  12 mei 2015 om 09:43

  Hoi Pauline,
  Dit is natuurlijk een wat ouder bericht, dus hopelijk zie je mijn reactie nog! Ik vroeg me af of je de machine nog steeds gebruikt en wat je mening er nu over is? Ik denk er over om deze aan te schaffen, maar ik twijfel nog een klein beetje, dus ik zou graag horen wat jouw mening nu is.
  Groetjes Nina

 • Ulrike
  21 april 2015 om 22:22

  Voor degenen die deze heel duur vinden: ik heb hem wel maar ik was over de magimix 4200 minstens net zo tevreden, ook voor het kneden van deeg. Dus dat is dan een iets goedkopere optie. Heb wel een keer de deegkneder stukgedraaid (kunststof, in de patissier is het deegmes van metaal) maar die is goedkoop te vervangen.

 • Herman
  2 december 2014 om 14:43

  Deze machine is een absolute aanrader ook voor kruimeldegen heerlijk om mee te werken en fantastische resultaten

 • Lieke // A Bouquet of Buttons
  16 november 2014 om 23:33

  Hoi Pauline, Bedankt voor deze reviiwe. Ik vroeg me nu eigenljk af wat het verschil is wanneer je je deeg maakt in de plastieken kommen van magimix of in de rsv kom. Maakt dit een verschil voor het deeg? Of is het enkel de de inhoud groter is? Ik ben erg aan het twijfelen tussen de magimix cuisine XL en deze, het is serieus verschil in prijs en ik vind niet voldoende info over wat het verschil dan juist is. Heel erg bedankt :)

 • Dana
  2 november 2014 om 14:38

  Sorry wouter, maar ik heb de Philips zo'n 2 jaar geleden gekocht en na een paar keer noten gehakt te hebben loopt deze nu vast. Vandaar dat ik op deze blog terechtkom voor de magimix want die geven 20 jaar garantie waardoor ik dus 20 jaar nootjes kan hakken zonder problemen. En dan is €800,- misschien een hele investering maar niet duur in verhouding.

 • Hilde
  1 november 2014 om 13:03

  Hoi Pauline!

  Ik volg je al een tijdje op twitter en je app staat vrolijk op m'n iPhone en is heel handig op een inspiratieloze vrijdagmiddag in de supermarkt!

 • Pauline
  20 mei 2014 om 20:19

  Nee die ken ik eigenlijk niet.

 • Pauline
  20 mei 2014 om 20:15

  Dat is helemaal waar. En er zit ook 20 jaar garantie op de motor. Daarnaast wordt Magimix heel veel in de professionele keuken gebruikt.

 • karin
  19 mei 2014 om 17:47

  Dag Pauline,
  ik vraag me af of je de THERMOMIX van Voorwerk kent ? Lijkt me een beetje vergelijkbaar of ?
  Groetjes Karin

 • Anna
  19 mei 2014 om 09:25

  De Bosch keukenmachine MUM54230 is 208,95 euro en je hebt daar ook nog een luxere variant van de MUM57810 (358 euro). Bij het luxere model zijn de motoren beter (van staal dus redelijk vergelijkbaar met hierboven alleen minder wattage en minder garantie) deze zijn namelijk niet van plastic. Mijn ouders hebben deze machine gekocht en hij werkt erg fijn. Deze apparaten zijn onder andere verkrijgbaar bij BCC. Ik hoop dat je er wat aan hebt.

 • Anna
  19 mei 2014 om 09:15

  Leuke review! Ik twijfel zelf nog tussen deze keukenmachine of een kenwood. Deze machines kosten wat meer, omdat de motoren van staal zijn ipv plastic en natuurlijk de RVS kom. Je kunt beter een keukenmachine kopen die wat meer kost, want hij gaat 5 keer zo lang mee. Dus uiteindelijk scheelt het weer in de portemonnee;) Geniet ervan!

 • Marjo
  17 mei 2014 om 22:07

  Prachtig apparaat, dank voor je duidelijke beschrijving. Ik ben ook op zoek maar deze past niet in mijn budget. Iemand nog andere ervaringen?

 • Yvonne
  17 mei 2014 om 16:56

  Hoi,

  Sta ik net brownies te maken van de gast van op suzannes blog. proeven met liefde, houdt mijn staafmixer ermee op. Gelukkig deed het snijdbakje het nog wel maar vrees dat mijn geliefde keukenmachientje de geest aan het geven is.....800 euro was ie geloof ik he?
  Misschien toch eerst maar eens die van Philip gaan bekijken...
  Goed weekend
  Yvonne

 • Pauline
  16 mei 2014 om 11:13

  Thanks Bren!

 • Pauline
  16 mei 2014 om 11:13

  Ja je moet er wel even voor sparen maar hij gaat wel super lang mee ;)

 • Pauline
  16 mei 2014 om 11:12

  Dankjewel, gaat zeker lukken :)

 • Pauline
  16 mei 2014 om 11:11

  Haha ;)

 • Pauline
  16 mei 2014 om 11:09

  Jaa echt zo bizar snel.

 • Pauline
  16 mei 2014 om 11:08

  Dat klopt inderdaad en die zijn ook hartstikke tof. Alleen heb je dan niet de RVS mengkom.

 • Carina
  15 mei 2014 om 19:15

  Magimix heeft ook kleinere machines nijv de magimix 3200xl due is iets kleiner en heeft geen stalen kom, maar ook een stuk goedkoper. Iets van 280,- als je dan nog ern smoothiekot erbij wilt kan je deze er nog bijkopen

 • MySimplySpecial
  15 mei 2014 om 14:32

  Wat een fijn ding! Super inderdaad dat je er zo makkelijk deeg mee kan kneden.

 • Yvonne
  15 mei 2014 om 13:33

  Hoi Hoi,
  Goed uitgeprobeerd! Ja ook ik kijk al een tijdje naar een keukenmachine, weet dan ook niet goed welke omdat niet alle machines alles kunnen wat jij wilt. Eenmaal weer aan de slag bedenk ik me keer op keer hoeveel ik eigenlijk wel niet kan doen met mijn simpele braun mixer, met kneedhaken, hakmachientje en staafmixer.
  Maar snap dat jij er heel blij mee bent. Nu kun je en ga je waarschijnlijk 2 keer zoveel produceren. Als je hulp nodig hebt met het opeten dan geef maar gilletje!! Enjoy!!
  Groet
  Yvonne

 • Arja
  15 mei 2014 om 11:29

  Die zou in mijn nieuwe keuken ook niet misstaan, die mag zelfs op het kookeiland staan, maar de prijs gaat het niet worden :(
  Wel wens ik jou er ontzettend veel plezier mee, is een pracht apparaat!!

 • Wouter Rensink
  15 mei 2014 om 09:54

  Wij hebben een paar weken terug voor het eerst een keukenmachine gekocht: de Philips HR7762 gekocht. Die kwam erg goed uit de test van de Consumentenbond en kostte maar 70 euro. Mooie prijs om mee te beginnen - als we iets missen, kunnen we altijd nog zo'n dure kopen.

 • Marieke
  15 mei 2014 om 09:24

  Wauw, wat een fantastisch apparaat. Ik wil al heel lang een keukenmachine-achtig ding kopen, maar weet nooit wat, omdat ik verschillende wensen heb en die apparaten niet alles kunnen. Dit is ideaal! Maar mijn hemel wat duur, haha!

 • Manon
  15 mei 2014 om 08:55

  Zo'n foodprocessor staat ook nog hoog op mijn verlanglijstje. Lijkt me echt ideaal! Even onthouden ;)

 • Barbara
  15 mei 2014 om 08:26

  Wat een mooi apparaat!! En hij kan ook nog eens heel veel, wat fijn dat je er een hebt gekregen.
  Ik houd van goede keukenmachines, jammer dat ik aan eentje genoeg heb. Okee, en dat deze ver boven mijn budget gaat ;-)

 • Brenda (kookt)
  15 mei 2014 om 08:15

  Wat een heerlijk apparaat Pauline! Ik wist dat hij veel kon, maar dit is wel erg veel. Wat een top-ding! Ik wens je er heel veel mix, kneed, pureer en hak plezier mee in je nieuwe keuken. Maar ik geloof dat dat wel goed gaat komen ;)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST