magimix patissier

Review De Magimix Pâtissier

Jullie hebben hem al voorbij zien komen in mijn vlog van de patisserie workshop, de machines der machines, ik heb het natuurlijk over de Pâtissier, het nieuwste pareltje van Magimix. Ik heb het geluk dat ik hem uitgebreid mocht testen en vandaag laat ik je zien wat deze alleskunner allemaal kan.

Een alleskunner is het zeker want het is een Patisserie en Foodprocessor in één. Zeer handig omdat het veel ruimte in je keuken bespaart. De Pâtissier heeft een vermogen van 1500 w en dat is 5 keer meer dan een gemiddeld ander merk heeft. Wat mij vooral aanspreekt bij Magimix is het strakke en tijdloze design, het past precies bij mijn lichte en witte keuken. Daarnaast is de machine heel simpel in gebruik, je hebt een stop knop, een auto stand en een pulse stand, niets meer dan dat. De machine past zichzelf aan de inhoud aan.

Wat zit er bij?
In het standaard pakket van de Patissier zit een heleboel inbegrepen, ik zet het even voor je op een rijtje:

  • Een RVS mengkom met een inhoud van 4,9 ltr.
  • RVS kneedmes + eiwitklopper
  • 3 transparante kommen in verschillende maten
  • Opbergdoos met accessoires: 2 stalen snijmessen, 2 raspschijven, 2 plakjesschijven en 2 spatels
  • Sapcentrifuge & Smoothiekit
  • Pureerkit
  • Citruspers
  • 2 kookboekjes met in totaal 160 recepten

magimix patissier

Wat kan je er mee?
Laat ik beginnen met het patisserie gedeelte. Met de Pâtissier kun je ieder soort deeg bereiden in grote hoeveelheden. De krachtige motor en het dynamische mes zorgen ervoor dat een kilo brooddeeg binnen een minuut goed gekneed is. Ik kon dit eerlijk gezegd bijna niet geloven en nam de proef op de som. Na 1 minuut was mijn brooddeeg perfect gekneed. De machine trilde wel een beetje maar dat is ook niet gek met deze hoeveelheid.
DSC_0391 DSC_0396

Cakebeslag maken gaat ook prima. Ik maakte een chocolade bananabread en was benieuwd of de bananen ook gepureerd zouden worden. Vanwege de krachtige motor was dit binnen een handomdraai gepiept. Er zit een glazen deksel op met vulopening op en dat is handig want dan kun je later ingrediënten toevoegen aan je deeg. En de deksel voorkomt dat je keuken onder de bloem komt te zitten.

DSC_0421

De klopper is geschikt voor het kloppen van slagroom en eiwit. Ook dat ging heel vlot en hij geeft veel massa. Op de foto zie je links de klopper, in het midden het RVS kneedmes en rechts de bijgeleverde spatels.

magimix patissier

Met de foodprocessor probeerde ik ook het een en ander uit. De 3 transparante kommen passen precies in elkaar en dat bespaart ruimte in je keuken.

magimix patissier

Het kleinste kommetje is perfect voor een snelle hummus, pesto of het hakken van kruiden.

magimix patissier magimix patissier

Met de verschillende schijven kun je kaas raspen, zowel grof als fijn, maar je kunt er ook plakjes mee snijden van 2 en 4 mm. Zelfs een tomaat gaat goed en wordt niet verpulverd. In een handomdraai had ik een hele kool en komkommer in stukken gesliced.

magimix patissier magimix patissier

De smoothiekit kun je gebruiken voor juices en smoothies. Ik maakte een frisse appel-wortel-gember juice en dit ging vrij easy. Je plaatst de smoothiekit op de mengkom en drukt alle groente en fruitsoorten erdoorheen die je lekker vindt. Wortel krijg ik met de staafmixer niet glad, met de smoothiekit ging het prima. Het enige nadeel is dat deze smoothiekit wel lastig schoon te maken is, vanwege alle pulp die aan de randen gaat zitten.

magimix patissier magimix patissier

wortelsap

Met de pureerkit, maak je zijdezachte puree. Ook deze kit zet je op de transparante kom. Ik maakte een puree van zoete aardappel en deze was zijdezacht. Ook hier is schoonmaken wel een dingetje.

magimix patissier

De citruspers spreekt voor zich. Wel heeft deze pers, 2 verschillende perskoppen, een voor klein en een voor groot citrusfruit. Aan werkelijk alles is gedacht.

magimix patissier

Schoonmaken
Een klein nadeeltje vind ik het schoonmaken van het apparaat. Alles kan in de vaatwasser maar als liefhebber van, doe je dat deze mooie spullen niet aan. Het kan dus wel maar ik vind het zonde, net als bij messen, die was ik ook met de hand af. Het is dus wel een dingetje om alles even schoon te maken, vooral de pureer- en smoothiekit kosten wat extra werk. Maar die tijd heb je natuurlijk bespaart tijdens het koken.

Wat vind ik er van?
Ik had in mijn kleine keukentje in mijn vorige huis geen foodprocessor vanwege ruimte gebrek, maar ik ben heel blij dat ik deze nu op mijn aanrecht heb staan. Hij is niet alleen prachtig om te zien, ik hou van het design van Magimix, maar hij kan ook echt alles. Ik gebruik hem nu bijna dagelijks wel voor iets, even wat groentes hakken, snel een bananabread maken of iets pureren. Ik ben echt onder de indruk van de kracht en de snelheid waarmee hij brooddeeg kneed, normaal doe je hier toch al gauw 10 minuten over. Ook het gemak van deze machine in gebruik is fijn, je hoeft niet van alles in te stellen en er zitten maar 3 knoppen op. De smoothiekit gebruik ik toch minder snel, want hoewel ik het resultaat fantastisch vind, is het mij toch net even teveel werk om hem schoon te maken. Een ander klein nadeeltje, deze machine kost €799, dus je moet er wel even voor sparen. Maar als je hem eenmaal hebt, wil je nooit meer anders en dat is maar goed ook want er zit 20 jaar garantie op de motor.

Wat
Magimix Pâtissier

Gebruik
Foodprocessor en Patisserie machine in één.

Bestellen
Prijs €799

WWW
www.magimix.nl

Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. Lees mijn disclaimer.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in