Menu
DSC_0840-710x380.jpg

Aardbeien-Mascarponetaart

Eigenlijk was het de bedoeling om een no bake strawberry cheesecake te maken. En het leek mij een goed idee om Mascarpone in combinatie met Griekse yoghurt te gebruiken. De taart was goed gelukt en super lekker, alleen vond ik de naam cheesecake niet op zijn plaats en daarom noem ik dit een aardbeien-mascarponetaart.

Ik heb voor Griekse yoghurt gekozen omdat ik de taart wat minder zwaar maken. Mascarpone is een vrij vette kaas en dat is lekker in combinatie met de frisse yoghurt. Je zou ook kwark kunnen gebruiken, dan krijg je een old school kwarktaart. Zelf gebruikte ik 50 gr suiker omdat ik niet zo’n enorme zoetekauw ben, maar de rest van mijn gasten vond hem niet zoet genoeg. Gebruik de suiker dus naar wens. Ik heb de aardbeitjes over de bodem verdeeld, omdat dit er zo leuk uit ziet. Vind je ook niet?

aardbeien-mascarponetaart

Ingrediënten voor 10 – 12 personen
200 gr koekjes (ik nam koffiekoekjes)
100 gr boter
500 gr aardbeien
500 gr Mascarpone
500 gr Griekse yoghurt
100 gr suiker
1 vanille peul
7 blaadjes gelatine

Materialen
Springvorm van 23 cm

Zo maak je het
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Je kunt ze ook fijn stampen met een vijzel als je geen keukenmachine hebt.

Laat de boter smelten in een pannetje.

Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en vet de randen in met wat boter of een bakspray.

Verdeel de koekjes over de bodem en giet de gesmolten boter erbij.

Meng het door elkaar met een lepel, totdat iedere kruimel nat geworden is van de boter.

Druk de koekkruimels aan met de bolle kant van je lepel, totdat je een gelijkmatige bodem hebt. Zet de vom in de koelkast.

aardbeien-mascarponetaart

Was de aardbeitje en snij het topje er af. Leg de aardbeien met de snijkant naar beneden in de vorm. Zorg dat de hele bodem bedekt is.

Laat de gelatine weken in koud water. Verhit een pannetje met 2 el water op een laag vuur en laat de geweekte gelatine hier in oplossen. Laat de gelatine vervolgens iets afkoelen.

Klop de Mascarpone en de suiker luchtig met een pollepel.

Voeg de Griekse yoghurt toe en meng het tot een egaal mengsel.

Snij de vanillepeul doormidden en schraap het merg er uit. Voeg het vanillemerg bij de massa.

Eerst ga je familie maken door een lepel yoghurt met de gelatine te mengsen. Spatel vervolgens de afgekoelde gelatine door de mascarpone.

aardbeien-mascarponetaart

Giet het mascarpone mengsel voorzichtig over de aardbeien.

Laat de aardbeien-mascarponetaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de mascarponetaart met aardbeien en eventueel een dot slagroom.

mascarponetaart

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan