gezonde hapjes

Gezonde hapjes – Groente dip

Ik vind het zelf fijn om een afwisseling te hebben tussen gezonde hapjes en wat minder gezonde hapjes. Ik heb namelijk altijd de neiging om door te eten, als iets voor mij op tafel staat. En als ik mijn vriendinnen moet geloven, geldt dit voor meer vrouwen. Sorry dames, maar het is nu eenmaal zo, wij vrouwen kunnen dat lekkers gewoon moeilijk weerstaan. Terwijl de mannen met een biertje in de hand staan, blijven wij zo dicht mogelijk in de buurt van de tafel met hapjes.

In mijn boek plaatste ik een recept voor groente stengels met een kruidige yoghurtdip. Een lekker basic recept en nog lekker ook. Daarnaast staat het heel gezellig op tafel. Als je nou voor veel mensen hapjes moet maken, zou ik een grote schaal gebruiken waar je de groentes over verdeeld. In het midden zet je dan het bakje met de yoghurt dip. Fijne afwisseling toch tussen de chips en kaasblokjes?

zelf knoflooksaus maken

Ingrediënten voor 4 personen
1 rode paprika
Halve komkommer
8 wortelen
100 gr kerstomaatjes
2 stengels bleekselderij

Voor de dipsaus
2 el mayonaise
4 el (soja) yoghurt
Sap van een halve citroen
Handje bieslook
Handje peterselie
Peper en zout

Zo maak je het
Voor de dipsaus meng je de mayonaise, met de yoghurt en het citroensap.

Hak de groene kruiden fijn en meng deze door de mayonaise.

Breng de dipsaus op smaak met wat peper en zout.

Verdeel de dipsaus over 4 glaasjes.

Was de groentes en snij ze in dunne repen van ongeveer een 0,5 cm dikte.

Verdeel de groentes over de glaasjes.

Prik de kerstomaatjes op een prikkertje en zet deze bij de rest van de groentes in de glaasjes.

Heb jij nog tips voor lekkere en gezond hapjes?

gezonde hapjes

Recept krentenbollen maken
Rode uienchutney
Bewaar
22 Comments
  • Marjolein

    15 december 2016 at 11:11 Beantwoorden

    Iemand een tip hoe je zo’n sausje kan maken zonder zuivel en soja??

    • Pauline

      15 december 2016 at 16:06 Beantwoorden

      In mijn boek Feel Good Food staat een lekker recept voor cashewnotenspread. Misschien is dat iets.

  • Corien stel

    25 september 2016 at 21:21 Beantwoorden

    Leuk om het yoghurtdipje tegen te komen! Mijn moeders receptje doet het al zo’n 10 jaar super op verjaardagen en lijkt op de jouwe. \r\nYoghurt, mayonaise en een scheutje chilisaus. Heerlijk fris en pittig als dip voor komkommer, paprika of chips!

  • Danielle

    27 augustus 2016 at 16:47 Beantwoorden

    Hoe lang kan je de dipsaus bewaren?

  • Sandra

    29 april 2016 at 18:49 Beantwoorden

    Dat ziet er heerlijk uit, en vooral eenvoudig lekker. Dank voor de inspiratie en nog fijner de herkenning en bevestiging hoe lastig al die lekkere hartige (veel te zoute) hapjes zijn. Thanks

  • Rianne

    19 april 2016 at 16:49 Beantwoorden

    Lekkere dip! Ik heb deze onlangs op tafel gezet tijdens mijn verjaardag. Viel erg in de smaak! Ik heb je dip in een artikel op m’n blog genoemd met daarin nog meer lekkere verjaardagshapjes zonder gluten en melk. 🙂

  • Lente

    7 maart 2014 at 15:57 Beantwoorden

    Mjummmm zo lekker, dat zelfs de mannen bij de hapjes in de buurt blijven ;)\r\nOmdat mijn man ook graag smikkelt maken wij vaak rauwkost met gezonde dipjes… Gezellig samen in de keuken voorbereiden en dan nog gezelliger met visite of samen op de bank!\r\n\r\nDe dip die hier favoriet is:\r\n100 g ongezouten, geroosterde cashewnoten\r\n2 el griekse yoghurt\r\n1 tl citroensap\r\n1 grote pluk koriander (vers) \r\n1 tl kerriepoeder\r\nPeper en zout naar smaak\r\n\r\nPureren en lekker dippen maar!!!

  • Bonnie

    19 februari 2014 at 22:18 Beantwoorden

    Je kon ook zelf mayonaise maken! Maar ziet er lekker uit!

  • Bronwyn Manzer

    8 januari 2014 at 03:42 Beantwoorden

    Great idea..I am going to do this for my three year old. I think she would like they way they are served – in a jar with the dip at the bottom. Very nice.

  • Anne

    7 januari 2014 at 10:21 Beantwoorden

    Heb deze laatst gemaakt toen vriendinnetjes kwamen borrelen. Was groot succes!! Heb de yoghurtdip wel íetsje aangepast..met Italiaanse kruiden en wat paprikapoeder. Had geen peterselie en bieslook…;-)

    • Pauline

      7 januari 2014 at 13:02 Beantwoorden

      Oh maar dat kan ook prima, klinkt hartstikke lekker!

  • Astrid

    30 december 2013 at 16:03 Beantwoorden

    Superlekker, en gezond!! Dit word morgen mijn gerechtje dat ik meeneem naar het oudejaarsfeestje van onze vriendengroep!

  • Joyce

    29 december 2013 at 13:10 Beantwoorden

    Lijkt me erg lekker!

  • Dita

    29 december 2013 at 13:01 Beantwoorden

    Wat een fijne tip, dit ga ik zeker eens maken

  • Stephanie

    29 december 2013 at 12:52 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit, en lekker gezond!

  • I scream beauty

    29 december 2013 at 11:57 Beantwoorden

    Goede tip!!

  • Farah

    29 december 2013 at 10:41 Beantwoorden

    Ik vind dat er altijd zo gezond en ook heel vrolijk uit zien! Met al die verschillende stengels.\r\nIk zag het al in je kookboek voorbij komen, wordt tijd om het een keertje te maken.\r\n\r\nIk blijf ook altijd eten. Van mij moet altijd alles op ;). Niet handig haha.

  • MySimplySpecial

    29 december 2013 at 09:30 Beantwoorden

    Lekker! Ik blijf ook altijd eten als er lekkere hapjes voor me staan.

  • Leontine

    29 december 2013 at 08:29 Beantwoorden

    Pauline, ik vind dippen in saus van artisjokken en kwark erg lekker. \r\nEn omdat je zonder calorie problemen een portie (+/- 120 gram) in je dag menu kan verwerken is dit ideaal.;-)\r\nPureer je artisjokken (uitgelekt blikje) met portie kwark, paar druppels tabasco, beetje peper en evt wat zout naar smaak. \r\nLekker met groente die je kan dippen:\r\nPaprika, wortel, bleekselderij enz.

Plaats een reactie