Rode uienchutney

Rode uienchutney

Ik ben echt dol op uien en het liefst rode uien. Een tijdje geleden maakte ik al een lekkere hartige uientaart en de basis daarvoor was een rode uienchutney. Toen ik een tijdje geleden voor een klant een receptje mocht bedenken met geitenkaas kroketten, wist ik het meteen.

Het was best een uitdagende opdracht, ik moest 5 Vlaamse recepten bedenken met totaal niet Vlaamse producten. Zo moest ik iets maken met Turkse worst, met salami en met cheesecake, probeer daar maar iets Vlaams van te maken. Maar ook met geitenkaas kroketten en dat was niet zo moeilijk.

Rode uienchutney is heerlijk bij kaas en dan vooral bij geitenkaas. Maar deze chutney doet het ook goed bij vlees en hij is zowel koud als warm lekker. Lekker om bij een groot gebraad te serveren tijdens het kerstdiner. Je kunt de chutney wel een week bewaren in de koelkast, mits je een schone pot gebruikt natuurlijk.

rode uienchutney

Ingrediënten voor 1 pot
400 g rode uien
50 ml water
100 ml rode wijn
30 g bruine suiker
30 ml rode wijnazijn
Scheutje olijfolie

Zo maak je het
rode uienchutney
Pel de uien en snij ze in halve ringen.

Doe de uien met de suiker, een scheutje olijfolie, de azijn, de rode wijn en het water in een pannetje en breng het aan de kook.

rode uienchutney

Laat het mengsel onder af en toe roeren, gedurende 45 minuten zachtjes pruttelen. Roer het tussentijds door om aanbranden te voorkomen.

De uien zijn klaar als ze boterzacht zijn en al het vocht opgenomen is.

Giet de chutney in een schone pot en laat het afkoelen.

Lekker met geitenkaas kroketjes of op een stukje vlees.

rode uienchutney

fijnefeestdagen

feest pauline en annika

We zijn genomineerd!

We zijn genomineerd voor website van het jaar 2023! Help jij ons deze mooie titel binnen te slepen? Stem op ons en maak kans op mooie prijzen.

Stemmen

Wat vind jij van dit recept?

3.8 (69 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in