Snelle couscous met granaatappel

Ik vind couscous echt de ontdekking van de eeuw. Ik ben blij dat dit graan nu ook Nederland veroverd heeft. Het is lekker, gezond en snel om te maken. Je kan het eten als hoofdgerecht, maar het is ook lekker als bijgerecht en in de zomer eet ik het vaak als maaltijdsalade. Lekker en veelzijdig dus. Deze couscous maakte ik bij mijn Arabische kerstdiner, een prima combinatie met de kip tajine en het platbrood. En het fijne van couscous is, is dat het in een mum van tijd klaar is.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr couscous
Hanjevol munt
Handjevol peterselie
4 lente uitjes
Sap van een 1/2 citroen
100 gr granaatappel pitjes
60 gr geroosterde amandelen
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Doe de couscous in een schaal en giet hier kokend water op, tot duimdikte boven de couscous. Een laagje water van 1 cm is dus voldoende. Dek de schaal af met een bord zodat het vocht in de granen kan trekken.

Zet een koekenpan op het vuur en rooster de amandelen. Door het verhitten van de noten komt er een heerlijke geur vrij.

Hak de groene kruiden fijn en snij de lente ui in ringetjes.

Haal na ongeveer 15 minuten het bord van de couscous en roer de couscous door elkaar met een vork.

Voeg de groene kruiden, het sap van de citroen en een scheut olijfolie toe. Breng de couscous op smaak met peper en zout.

Garneer de couscous met de lente ui, de granaatappel en de geroosterde amandelen.

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

1001 nacht gehaktbrood uit de oven
Bananen pannenkoek zonder melk
Bewaar
No Comments

Plaats een reactie