Bananenpannenkoek

Bananenpannenkoek

Een bananenpannenkoek zonder melk, zonder tarwe en ook zonder suiker. Dat klinkt misschien een beetje gek. En misschien denk je ook wel dat een pannenkoek van slechts 2 ingrediënten echt niet lekker zijn. Nou dat kan dus wel. Geloof ons maar.

Deze pannenkoekjes bestaan enkel uit banaan en ei. We hebben er zelf nog een theelepeltje bakpoeder aan toegevoegd, maar dit hoeft niet eens. Belangrijk is wel dat je banaan rijp genoeg is, want met een groene banaan wordt niks lekker.

Gezonde bananenpannenkoek

Deze gezonde pannenkoeken zijn supergezond en ideaal voor kinderen met een tarwe of melk allergie. Het mengsel moet je wel even goed mixen, want alleen dan krijg je luchtige pancakes.

Je kan het beste kleine pannenkoekjes maken, want dan kan je ze gemakkelijker omdraaien. Een grote maken is namelijk nog best een uitdaging. Wil je de banaan ei pannenkoek toch iets steviger hebben, voeg dan 2 el havermout toe aan je bananenpannenkoek beslag.

Oh en nog een tip van ons, maak meteen extra veel, want ook de volgende dag zijn ze nog lekker. We zijn benieuwd wat je ervan vindt. PS mocht je in the mood zijn, je kan ook banaan ei poffertjes maken. Dat recept vind je hier.

Bananenpannenkoek
Bananenpannenkoek

De lekkerste gourmet recepten

Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.

We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.

ik wil het gratis e-book

Ingrediënten voor 10 kleine pannenkoekjes

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl bakpoeder

Zo maak je het

  1. Mix de banaan en de eieren fijn en luchtig in  een keukenmachine. Je kan de banaan ook met een vork prakken en dan het ei erdoor roeren, maar ik denk dat ze door de mixer nog luchtiger worden.

  2. Voeg het bakpoeder toe en mix het nog even door elkaar.

  3. Verhit een klontje boter in een pan en bak de bananen pannenkoekjes aan weerszijden bruin.

  4. De gezonde bananenpannenkoek is al zoet van zichzelf, door de banaan, maar smaken nog lekkerder met maple syrup en blauwe bessen en eventueel wat kaneel.

Bananenpannenkoek
Bananenpannenkoek

Wat vind jij van dit recept?

3.5 (350 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Familie recepten Kinderrecepten Makkelijke recepten Pannenkoeken Snelle recepten Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Slanke recepten Moederdag Vaderdag Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Ontbijt

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in