
Bananenpannenkoek
Een bananenpannenkoek zonder melk, zonder tarwe en ook zonder suiker. Dat klinkt misschien een beetje gek. En misschien denk je ook wel dat een pannenkoek van slechts 2 ingrediënten echt niet lekker zijn. Nou dat kan dus wel. Geloof ons maar.
Deze pannenkoekjes bestaan enkel uit banaan en ei. We hebben er zelf nog een theelepeltje bakpoeder aan toegevoegd, maar dit hoeft niet eens. Belangrijk is wel dat je banaan rijp genoeg is, want met een groene banaan wordt niks lekker.
Gezonde bananenpannenkoek
Deze gezonde pannenkoeken zijn supergezond en ideaal voor kinderen met een tarwe of melk allergie. Het mengsel moet je wel even goed mixen, want alleen dan krijg je luchtige pancakes.
Je kan het beste kleine pannenkoekjes maken, want dan kan je ze gemakkelijker omdraaien. Een grote maken is namelijk nog best een uitdaging. Wil je de banaan ei pannenkoek toch iets steviger hebben, voeg dan 2 el havermout toe aan je bananenpannenkoek beslag.
Oh en nog een tip van ons, maak meteen extra veel, want ook de volgende dag zijn ze nog lekker. We zijn benieuwd wat je ervan vindt. PS mocht je in the mood zijn, je kan ook banaan ei poffertjes maken. Dat recept vind je hier.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 10 kleine pannenkoekjes
- 1 rijpe banaan
- 2 eieren (M)
- 1 tl bakpoeder
Zo maak je het
Mix de banaan en de eieren fijn en luchtig in een keukenmachine. Je kan de banaan ook met een vork prakken en dan het ei erdoor roeren, maar ik denk dat ze door de mixer nog luchtiger worden.
Voeg het bakpoeder toe en mix het nog even door elkaar.
Verhit een klontje boter in een pan en bak de bananen pannenkoekjes aan weerszijden bruin.
De gezonde bananenpannenkoek is al zoet van zichzelf, door de banaan, maar smaken nog lekkerder met maple syrup en blauwe bessen en eventueel wat kaneel.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan