banaan pannenkoeken

Bananenpannenkoek

Een bananenpannenkoek zonder melk, zonder tarwe en ook zonder suiker. Dat klinkt misschien een beetje gek. En misschien denk je ook wel dat een pannenkoek van slechts 2 ingrediënten echt niet lekker zijn. Nou dat kan dus wel. Geloof ons maar.

Rijpe banaan

Deze pannenkoekjes bestaan enkel uit banaan en ei. We hebben er zelf nog een theelepeltje bakpoeder aan toegevoegd, maar dit hoeft niet eens. Belangrijk is wel dat je banaan rijp genoeg is, want met een groene banaan wordt niks lekker.

Gezonde bananenpannenkoek

Deze gezonde pannenkoeken zijn supergezond en ideaal voor kinderen met een tarwe of melk allergie. Het mengsel moet je wel even goed mixen (wij gebruiken deze staafmixer), want alleen dan krijg je luchtige pancakes.

Je kan het beste kleine pannenkoekjes maken, want dan kan je ze gemakkelijker omdraaien. Een grote maken is namelijk nog best een uitdaging. Wil je de banaan ei pannenkoek toch iets steviger hebben, voeg dan 2 el havermout toe aan je bananenpannenkoek beslag.

Oh en nog een tip van ons, maak meteen extra veel, want ook de volgende dag zijn ze nog lekker. We zijn benieuwd wat je ervan vindt. PS mocht je in the mood zijn, je kan ook banaan ei poffertjes maken. Dat recept vind je hier.

ingredient banaan
banaan pannenkoeken

De nieuwste recepten in je inbox?

Ja, dat wil ik!

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ingrediënten voor 10 kleine pannenkoekjes

  • 1 rijpe banaan
  • 2 eieren (M)
  • 1 tl bakpoeder

Materiaal

Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Mix de banaan en de eieren fijn en luchtig met een staafmixer. Je kan de banaan ook met een vork prakken en dan het ei erdoor roeren, maar ik denk dat ze door de mixer nog luchtiger worden.

  2. Voeg het bakpoeder toe en mix het nog even door elkaar.

  3. Verhit een klontje boter in een pan en bak de bananen pannenkoekjes aan weerszijden bruin.

  4. De gezonde bananenpannenkoek is al zoet van zichzelf, door de banaan, maar smaken nog lekkerder met maple syrup en blauwe bessen en eventueel wat kaneel.

pannenkoeken zonder melk
gezonde pannenkoek

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

3.9 (148 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven.
More About Us

Ook leuk:

Recept bewaren?

Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:

  • Bewaar je favoriete recepten
  • Voeg je recepten toe aan collecties
  • Maak een weekmenu
  • Stel je persoonlijke voorkeuren in
Aanmelden

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in