Menu

Marokkaanse Kip Tajine

Het is alweer een tijdje geleden dat ik meegedaan heb aan het Foodblogevent. Volgens mij was de laatste keer dat ik zelf de host was met het thema high tea. Levine is de host van januari en die vond het na alle zoetigheid wel een tijd voor een hartig thema. Het moet iets met kip zijn en nu ben ik toch stiekem voor een zoete versie gegaan. Deze Marokkaanse kip tajine met pruimen en abrikozen is gemaakt in de Tajine. Koken in de tajine is erg leuk en lekker omdat alle smaken goed behouden blijven. Deze stoofpot van kip serveer je met couscous. Heb je geen tajine, dan kan je dit gerecht ook in een braadpan maken of wok.

Ingrediënten voor 4 – 6 personen
4 kipfilets
2 uien
2 tenen knoflook
2 paprika’s
100 gr gedroogde abrikozen
100 gr gedroogde pruimen
500 ml kippenbouillon
100 ml sinaasappelsap
Handjevol geroosterde amandelen
2 tl ras el hanout
1 kaneelstokje
1 tl chili flakes
1 tl paprikapoeder

Zo maak je het
Zet de tajine op een zacht vuur met wat olijfolie.

Snipper de ui en hak de knoflook fijn en fruit dit aan in de tajine.

Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer 3 – 4 cm en bak deze mee.

Snij de paprika in stukjes en bak deze ook mee.

Voeg de gedroogde specerijen toe en bak deze aan. Door verhitting komen alle smaken vrij.

Voeg vervolgens de bouillon en het sinaasappelsap toe en het kaneelstokje. Halveer de vruchten en voeg deze bij de kip.

Laat de kip in ongeveer 40 minuten zachtjes gaar stoven in de tajine.

Rooster de amandelen in een droge koekenpan.

Strooi vlak voor het serveren de geroosterde amandelen over de stoofpot en serveer met een lekkere couscous.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

11 reacties

  • Pauline
    20 september 2018 om 09:15

    Ik zou 180 graden doen.

  • Jeannette
    19 september 2018 om 12:57

    Als ik de tajine in de oven wil zetten welke temperatuur zou ik dan het beste aan kunnen houden

  • Pauline
    15 november 2017 om 17:34

    Je kan idd minder vocht toevoegen.

  • Rem
    13 november 2017 om 13:26

    Hoi recept geprobeerd. Erg lekker. Volgende keer doe ik er minder bouillon bij. Er zit totaal 600 ml vocht bij. Te “waterig” naar mijn idee. Heb je nog tips?

  • Annika
    28 februari 2017 om 09:42

    Ja, dat kan ook!

  • Samantha Zellien
    27 februari 2017 om 07:57

    Als je geen tajine hebt, kan je het dan ook gewoon in een wok of hapjespan doen. Groet, Samantha

  • Nelske
    8 oktober 2016 om 11:21

    Hoi Pauline,

    Ik zou graag zoete aardappelen aan dit gerecht willen toevoegen, zou jij mij kunnen vertellen hoe ik dat het beste kan doen?

  • Annika
    28 september 2016 om 10:27

    Je zou ook abrikozen kunnen gebruiken!

  • Janneke
    27 september 2016 om 17:38

    Heb je een tip wat ik ipv de pruimen kan gebruiken?

  • Pauline
    24 februari 2014 om 13:27

    Dat is een goede tip, thanks!

  • Nabila
    24 februari 2014 om 11:46

    Als je je amandelen op z'n marokkaans wilt, moet je ze wel schillen en dan pas roosteren. het makkelijkst is eerst even in water koken dan laat de schil heel makkelijk los. en dan in olie of roosteren in droge koekenpan.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.