DSC_0044 3

Groentechips uit de oven

Ik probeer een beetje op de lijn te letten. Dat houdt in dat ik gevarieerd eet en gezonde keuzes maak. Ik ben een echte lekkerbek en helaas kom ik vrij snel aan als ik niet oplet. Een dieet is niks voor mij, dat hou ik niet vol en ik word er ook niet vrolijker van. Gevarieerd eten werkt voor mij het beste, doordeweeks gezonde keuzes maken en in het weekend wat lekkers. Verantwoord eten hoeft ook helemaal niet saai te zijn. Ik maakte deze groentechips als een lekker maar gezond tussendoortje.

Je kan de groentechips ook frituren in een beetje zonnebloem olie. Verwarm de olie dan tot 180 graden en bak de chipjes in 3 minuten krokant. Ik verwacht dat ze daar nog knapperiger van worden. Maar ik kies voor de slanke lijn en daarom maakte ik deze gezonde chips in de oven.

Ingrediënten voor 1 bakje
1 rode biet
1/2 pastinaak
1/2 winterwortel
Iets olijfolie
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de rode biet en schaaf er hele dunne plakjes van met een kaasschaaf of mandoline. Het is echt belangrijk dat de schijfjes heel dun zijn, anders worden ze niet crispy.

De wortel en pastinaak heb ik niet geschild en ook in dunne plakjes geschaafd.

Leg de groente schijfjes op een vel bakpapier en besprenkel ze met met iets olijfolie.

Bestrooi de chips met zeezout.

Bak de groentechips in ongeveer 15 – 20 minuten af in de oven, laat ze vervolgens afkoelen en serveer ze direct.

Leg halverwege de baktijd een vel bakpapier over de chips als de randen te bruin worden.

Lekker en verantwoord.

groentechips

Het Thuismaken Ebook
Drentse roggebol

Pauline

Pauline - Foodblogger - Live, Love, Eat! - Denkt in eten - Verliefd op Haarlem - Coffeelover - Verzamelt kookboeken - IJsjunkie - Schreef een eigen kookboek x 2

27 Comments
  • Tineke wijmans

    16 maart 2015 at 15:18 Beantwoorden

    Hoi. Paulien,
    Ik heb je recept gelezen, bij mij blijven ge groeten slap.
    Ik heb het op180 en 200 graden geprobeerd maar het lukt niet.
    Wat doe ik niet goed.

    Hartelijke groeten van Tineke.

  • gea

    15 februari 2015 at 12:55 Beantwoorden

    gebruik je rauwe of voorgekookte groenten?

    • Pauline

      15 februari 2015 at 16:56 Beantwoorden

      I like it RAW! Nee voorgekookt is te slap, dus gewoon rauw is beter.

  • Susan

    16 januari 2015 at 13:01 Beantwoorden

    Helaas niet gelukt! Ze blijven slap en heeeeel erg klein geworden
    in de oven… Denk dat ik de wortel maar zo opeet ;-)

  • Charlotte

    14 januari 2015 at 10:42 Beantwoorden

    Bij mij wilt het helemaal niet lukken. Het blijven slappe dingskes…

  • Susan

    15 december 2014 at 16:14 Beantwoorden

    Nog 1 vraagje: ken je de spirelli? Is ook bij bol.com te krijgen. Weet je of de spirelli een voordeel heeft boven de mandoline? Of heeft de mandoline gewoon meer functies, waaronder ook heel makkelijk slierten maken zoals de spirelli dat kan?

    http://www.bol.com/nl/p/gefu-spirelli-spiraalsnijder-kunststof/9200000022047569/

    Groetjes! Susan

    • Pauline

      15 december 2014 at 18:04 Beantwoorden

      Ik ken het wel, maar een mandoline is veel veelzijdiger. Daarom heb ik hiervoor gekozen.

  • Susan

    14 december 2014 at 22:12 Beantwoorden

    Hoi Pauline,

    Graag zou ik van je willen weten wat voor mandoline je hebt.
    Kun je me er 1 aanraden? Overweeg er 1 aan te schaffen.

    Alvast bedankt!

    Groetjes Susan

  • Nicole

    8 september 2014 at 18:26 Beantwoorden

    Ooooooohw…. 180 graden
    ( sjips….)
    Xx

  • Nicole

    8 september 2014 at 18:25 Beantwoorden

    Hoi Pauliene,
    Ga aankomend weekend lekker aan de chips;-))
    Op welke temperatuur stel ik mijn oven in?
    Thanks ook voor je inspirerende recepten.
    Groetjes, Nicole

  • Sharon

    26 augustus 2014 at 16:27 Beantwoorden

    Ik vroeg me af hoe lang je ze kunt bewaren, en hoe?

    • Pauline

      26 augustus 2014 at 18:38 Beantwoorden

      Ze worden vrij snel slap. Dus direct opeten is het beste.

  • Astrid

    21 augustus 2014 at 00:37 Beantwoorden

    Ook lekker van zoete aardappel

  • lisette.sieliakus

    19 juli 2014 at 20:30 Beantwoorden

    Ik kwam het bij een kraampje tegen, maar zij zeiden dat er geen olie bij te pas kwam. Ook zitten er geen kruiden bij. Ik heb nu een ons opgegeten en baal nu te lezen dat er wel olie bij aan te pas komt. Hoeveel calorieën heeft dan een ons ?
    Groet,

    lisette

  • vivian

    7 mei 2014 at 22:38 Beantwoorden

    Zou je het ook in de kokosolie kunnen frituren? Dat is dan nog iets beter dan zonnebloem olie toch? Mocht het in de oven niet helemaal lukken.

  • justine

    31 januari 2014 at 12:36 Beantwoorden

    Yeah! Deze ga ik dit weekend eens maken :)

  • Anne-Lieke

    21 februari 2013 at 16:12 Beantwoorden

    Hi Pauline,

    Ik word vrolijk van jouw site… én van deze chips! :)

    Groetjes, Anne-Lieke

  • Foodloveandhappiness

    25 januari 2013 at 15:39 Beantwoorden

    Ziet er super uit Pauline!

  • Pauline

    25 januari 2013 at 10:12 Beantwoorden

    Jaa dat werkt ;) bij mij was het ook een experimentje. Gefrituurd is alleen nog iets knapperiger!

  • Hazel

    25 januari 2013 at 09:03 Beantwoorden

    Hmm… dat ziet er mooi uit. Ik kwam laatst ook een recept voor groentechips tegen, maar had geen zin om te frituren. Als ik zie dat ze bij jou zo uit de oven komen, dan ga ik het toch eens op die manier proberen : )

  • Charlotte

    24 januari 2013 at 21:47 Beantwoorden

    Like it! Leuk!

  • Pauline

    24 januari 2013 at 19:10 Beantwoorden

    Dank je :) Jaa mooie kleurtjes he en ook nog eetbaar ook!

  • Tessa

    24 januari 2013 at 12:25 Beantwoorden

    Wat ziet dat er mooi zomers uit. Het lijken wel bloemblaadjes!! :)

Geef een reactie