Topblogs met recepten

Groentechips uit de oven

24
jan
Post by: Pauline on jan 24, 2013 | 22 Comments
, , , , ,

Ik probeer een beetje op de lijn te letten. Dat houdt in dat ik gevarieerd eet en gezonde keuzes maak. Ik ben een echte lekkerbek en helaas kom ik vrij snel aan als ik niet oplet. Een dieet is niks voor mij, dat hou ik niet vol en ik word er ook niet vrolijker van. Gevarieerd eten werkt voor mij het beste, doordeweeks gezonde keuzes maken en in het weekend wat lekkers. Verantwoord eten hoeft ook helemaal niet saai te zijn. Ik maakte deze groentechips als een lekker maar gezond tussendoortje.

Je kan de groentechips ook frituren in een beetje zonnebloem olie. Verwarm de olie dan tot 180 graden en bak de chipjes in 3 minuten krokant. Ik verwacht dat ze daar nog knapperiger van worden. Maar ik kies voor de slanke lijn en daarom maakte ik deze gezonde chips in de oven.

Ingrediënten voor 1 bakje
1 rode biet
1/2 pastinaak
1/2 winterwortel
Iets olijfolie
Zeezout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Schil de rode biet en schaaf er hele dunne plakjes van met een kaasschaaf of mandoline. Het is echt belangrijk dat de schijfjes heel dun zijn, anders worden ze niet crispy.

De wortel en pastinaak heb ik niet geschild en ook in dunne plakjes geschaafd.

Leg de groente schijfjes op een vel bakpapier en besprenkel ze met met iets olijfolie.

Bestrooi de chips met zeezout.

Bak de groentechips in ongeveer 15 – 20 minuten af in de oven, laat ze vervolgens afkoelen en serveer ze direct.

Leg halverwege de baktijd een vel bakpapier over de chips als de randen te bruin worden.

Lekker en verantwoord.

groentechips

22 Comments to Groentechips uit de oven

  1. Susan
    15 december 2014 16:14

    Nog 1 vraagje: ken je de spirelli? Is ook bij bol.com te krijgen. Weet je of de spirelli een voordeel heeft boven de mandoline? Of heeft de mandoline gewoon meer functies, waaronder ook heel makkelijk slierten maken zoals de spirelli dat kan?

    http://www.bol.com/nl/p/gefu-spirelli-spiraalsnijder-kunststof/9200000022047569/

    Groetjes! Susan

  2. Susan
    14 december 2014 22:12

    Hoi Pauline,

    Graag zou ik van je willen weten wat voor mandoline je hebt.
    Kun je me er 1 aanraden? Overweeg er 1 aan te schaffen.

    Alvast bedankt!

    Groetjes Susan

  3. Nicole
    8 september 2014 18:26

    Ooooooohw…. 180 graden
    ( sjips….)
    Xx

  4. Nicole
    8 september 2014 18:25

    Hoi Pauliene,
    Ga aankomend weekend lekker aan de chips;-))
    Op welke temperatuur stel ik mijn oven in?
    Thanks ook voor je inspirerende recepten.
    Groetjes, Nicole

  5. Sharon
    26 augustus 2014 16:27

    Ik vroeg me af hoe lang je ze kunt bewaren, en hoe?

  6. Astrid
    21 augustus 2014 00:37

    Ook lekker van zoete aardappel

  7. lisette.sieliakus
    19 juli 2014 20:30

    Ik kwam het bij een kraampje tegen, maar zij zeiden dat er geen olie bij te pas kwam. Ook zitten er geen kruiden bij. Ik heb nu een ons opgegeten en baal nu te lezen dat er wel olie bij aan te pas komt. Hoeveel calorieën heeft dan een ons ?
    Groet,

    lisette

  8. vivian
    7 mei 2014 22:38

    Zou je het ook in de kokosolie kunnen frituren? Dat is dan nog iets beter dan zonnebloem olie toch? Mocht het in de oven niet helemaal lukken.

  9. justine
    31 januari 2014 12:36

    Yeah! Deze ga ik dit weekend eens maken :)

  10. Pingback: December Challenge #7 | Ms.Jules

  11. Anne-Lieke
    21 februari 2013 16:12

    Hi Pauline,

    Ik word vrolijk van jouw site… én van deze chips! :)

    Groetjes, Anne-Lieke

  12. Pauline
    25 januari 2013 10:12

    Jaa dat werkt ;) bij mij was het ook een experimentje. Gefrituurd is alleen nog iets knapperiger!

  13. Hazel
    25 januari 2013 09:03

    Hmm… dat ziet er mooi uit. Ik kwam laatst ook een recept voor groentechips tegen, maar had geen zin om te frituren. Als ik zie dat ze bij jou zo uit de oven komen, dan ga ik het toch eens op die manier proberen : )

  14. Pauline
    24 januari 2013 19:10

    Dank je :) Jaa mooie kleurtjes he en ook nog eetbaar ook!

  15. Tessa
    24 januari 2013 12:25

    Wat ziet dat er mooi zomers uit. Het lijken wel bloemblaadjes!! :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

  • Geen recept missen?

  • Keep in touch!


Image Description


Topblogs met recepten