kaasplankje-met-notenbrood-9-9

Kaasplateau met notenbrood

Nog geen idee wat te serveren bij de borrel morgen? Dit kaasplateau met notenbrood is altijd een goed idee. Het is lekker, makkelijk en je hebt er geen omkijken naar. Het enige wat je hoeft te doen is een paar lekkere kazen uit te kiezen. Ik zal je verder in het artikel een paar tips geven. Daarnaast is het lekker om notenbrood, crackertjes en gewoon brood toe te voegen. Maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor vijgenbrood. Een kaasplankje is natuurlijk lekker voor bij de borrel, maar je kunt dit ook heel goed als nagerecht serveren. Een hartig dessert in plaats van een zoet dessert, het is weer eens iets anders.

Het is alweer de één-na-laatste dag van het jaar! Wow, wat is dit jaar voorbij gevlogen, vind je ook niet? Ik werk nu net iets meer dan een jaar samen met Pauline aan deze site en ik ben superblij met het feit dat ik deze keuze gemaakt heb. Ik vind het ontzettend tof dat ik iedere dag mag doen wat ik leuk vind. En dat is fotograferen, stylen, schrijven, oftewel leuke content maken voor jullie. Heb je ook een persoonlijk hoogtepunt dit jaar? Laat het achter in de comments, vind ik leuk om te lezen. Voor nu wens ik je in ieder geval een knallend uiteinde en een superleuk,- en lekker 2017!

kaasplank

Zoals eerder aangegeven heb ik een aantal tips voor jullie verzameld voor het samenstellen van een goede kaasplank:

  • Zorg er voor dat de kazen op kamertemperatuur zijn. Dit komt de smaak ten goede;
  • Op een kaasplankje horen ongeveer 5 verschillende soorten kaas te liggen;
  • Kazen waar je uit kunt kiezen zijn bijvoorbeeld: Een geiten,- of schapenkaas, een wit schimmel kaas, een harde of halfharde kaas, een roodflora (bijv. Port Salut) en een blauwe kaas.
  • Eet de kaas in de volgorde zoals hierboven benoemd. Een blauwe kaas eet je altijd het laatst, omdat deze erg sterk van smaak is.
  • Reken ongeveer op 100 gram kaas per persoon in totaal.
  • Voeg eventueel wat druiven of vijgen toe voor een goede afwisseling tussen hartig en zoet.

Ik heb voor deze kaasplank gekozen voor de volgende kazen:

Mont d’or
Dit is een lekkere kaas met een zacht, romige smaak. Verwarm hem 10 minuten in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht). Vervolgens kun je de kaas lekker dippen met brood.

Taleggio
Dit is een Italiaans kaasje met een oranje korst. Het is een zacht kaasje met een lichtzoete smaak.

Gormas
Gormas is eigenlijk een combi van twee kazen, namelijk gorgonzola en mascarpone. De romige mascarpone en de licht pittige gorgonzola gaan goed samen. Perfect voor de niet diehard blauwe kaasliefhebbers.

Geitenkaas
Een geitenkaasje is altijd goed. De smaak is fris en zoutig tegelijk.

Truffelkaas
Liefhebbers van truffel worden altijd blij van truffelkaas op de kaasplank. Truffelkaas heeft een uitgesproken smaak door de toevoeging van truffel.

Chaumes
Chaumes is een Frans kaasje met een ietwat plakkerige korst. De kaas heeft een mild pikante smaak.

Dadel-Notenbrood
Een perfecte toevoeging op de kaasplank is een dadel-notenbrood. Het zoetige van het brood is een goede afwisseling op de hartige kaassmaken.

Vijgen en druiven
Ook vijgen en druiven zijn een goede toevoeging op de kaasplank. Om dezelfde reden als het dadel noten brood. De zoetige smaak combineert goed met de hartige smaken van de kaas.

kaasplateau-met-notenbrood-9-9 kaasplateau-met-notenbrood-7-7 kaasplateau-met-notenbrood-4-4

 

 

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Wat vind jij van dit recept?

4.3 (4 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Noten recepten Kerst Borrelhapjes Nagerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in