Kaasplateau met notenbrood
Nog geen idee wat te serveren bij de borrel morgen? Dit kaasplateau met notenbrood is altijd een goed idee. Het is lekker, makkelijk en je hebt er geen omkijken naar. Het enige wat je hoeft te doen is een paar lekkere kazen uit te kiezen. Ik zal je verder in het artikel een paar tips geven. Daarnaast is het lekker om notenbrood, crackertjes en gewoon brood toe te voegen. Maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen kiezen voor vijgenbrood. Een kaasplankje is natuurlijk lekker voor bij de borrel, maar je kunt dit ook heel goed als nagerecht serveren. Een hartig dessert in plaats van een zoet dessert, het is weer eens iets anders.
Het is alweer de één-na-laatste dag van het jaar! Wow, wat is dit jaar voorbij gevlogen, vind je ook niet? Ik werk nu net iets meer dan een jaar samen met Pauline aan deze site en ik ben superblij met het feit dat ik deze keuze gemaakt heb. Ik vind het ontzettend tof dat ik iedere dag mag doen wat ik leuk vind. En dat is fotograferen, stylen, schrijven, oftewel leuke content maken voor jullie. Heb je ook een persoonlijk hoogtepunt dit jaar? Laat het achter in de comments, vind ik leuk om te lezen. Voor nu wens ik je in ieder geval een knallend uiteinde en een superleuk,- en lekker 2017!
Zoals eerder aangegeven heb ik een aantal tips voor jullie verzameld voor het samenstellen van een goede kaasplank:
- Zorg er voor dat de kazen op kamertemperatuur zijn. Dit komt de smaak ten goede;
- Op een kaasplankje horen ongeveer 5 verschillende soorten kaas te liggen;
- Kazen waar je uit kunt kiezen zijn bijvoorbeeld: Een geiten,- of schapenkaas, een wit schimmel kaas, een harde of halfharde kaas, een roodflora (bijv. Port Salut) en een blauwe kaas.
- Eet de kaas in de volgorde zoals hierboven benoemd. Een blauwe kaas eet je altijd het laatst, omdat deze erg sterk van smaak is.
- Reken ongeveer op 100 gram kaas per persoon in totaal.
- Voeg eventueel wat druiven of vijgen toe voor een goede afwisseling tussen hartig en zoet.
Ik heb voor deze kaasplank gekozen voor de volgende kazen:
Mont d’or
Dit is een lekkere kaas met een zacht, romige smaak. Verwarm hem 10 minuten in de oven op 180 graden Celsius (hetelucht). Vervolgens kun je de kaas lekker dippen met brood.
Taleggio
Dit is een Italiaans kaasje met een oranje korst. Het is een zacht kaasje met een lichtzoete smaak.
Gormas
Gormas is eigenlijk een combi van twee kazen, namelijk gorgonzola en mascarpone. De romige mascarpone en de licht pittige gorgonzola gaan goed samen. Perfect voor de niet diehard blauwe kaasliefhebbers.
Geitenkaas
Een geitenkaasje is altijd goed. De smaak is fris en zoutig tegelijk.
Truffelkaas
Liefhebbers van truffel worden altijd blij van truffelkaas op de kaasplank. Truffelkaas heeft een uitgesproken smaak door de toevoeging van truffel.
Chaumes
Chaumes is een Frans kaasje met een ietwat plakkerige korst. De kaas heeft een mild pikante smaak.
Dadel-Notenbrood
Een perfecte toevoeging op de kaasplank is een dadel-notenbrood. Het zoetige van het brood is een goede afwisseling op de hartige kaassmaken.
Vijgen en druiven
Ook vijgen en druiven zijn een goede toevoeging op de kaasplank. Om dezelfde reden als het dadel noten brood. De zoetige smaak combineert goed met de hartige smaken van de kaas.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in