Menu
sate-van-ossenhaas-5.jpg

BBQ is on: Saté van ossenhaas

Ik ben dol op saté, de gewone kipsaté, een saté van de haas (deze wordt gemaakt van varkenshaas) of dé ultieme verwennerij saté van ossenhaas. En het liefst geroosterd op de bbq met een lekkere dikke pindasaus erbij. Echt pindasaus I love it! Voordat het vlees ook nog maar op de barbecue ligt,  heb ik al zeker drie keer een stokbroodje door de satésaus gehaald. Doen jullie dat ook? Hoppatee zo je mond in.

Deze sateetjes maakte ik voor een buurtbarbecue die lastminute niet doorging. Daar zat ik dan met een kilo ossenhaas, gemarineerd en wel en op een stokje geregen. Maar op de een of andere manier zijn er altijd wel liefhebbers voor mijn gerechten te vinden. Dus binnen no time werd de niet doorgaande buurtbarbecue een barbecue met friends. Ik hoef maar een foto te appen van mijn zelfgemaakte ijstaart (dat recept krijgen jullie nog) en iedereen, vooral Maris, is meteen present. Ik hou van zulke spontane acties. Niks geen gedoe met datumprikkers, maar gewoon lastminute met no dresscode no make up. De saté viel in ieder geval enorm in de smaak. Hoe langer je hem marineert hoe beter hij wordt… Geniet ervan!

sate van ossenhaas

Ingrediënten voor 16 stokjes
1 kg ossenhaas
1 rode peper
3 teentjes knoflook
5 el ketjap manis
3 el olijfolie
Zout
1 x recept satésaus

Zo maak je het
Snijd de ossenhaas in blokjes van zo’n 3 x 3 cm. Zorg ervoor dat de blokjes allemaal even dik zijn. Dit is geen hogere wiskunde en je kunt je meetlint in de kluskoffer laten, maar een beetje gelijke grootte kan ik je wel aanbevelen.

Doe de ossenhaasstukjes in een kom en voeg de ketjap en de olie toe.

Hak de rode peper (zonder zaadjes) en de knoflook fijn en voeg dit bij de ossenhaas.

Voeg wat zout toe en meng het even goed door elkaar. Laat de ossenhaas minimaal 1 uur, maar het liefst een nachtje marineren in de koelkast.

sate van ossenhaas

Rijg de stukjes ossenhaas op een prikker. Als je houten prikkers gebruikt, kun je ze van tevoren  het beste even weken in koud water.

Rooster de saté van ossenhaas in een minuut of 3 – 4 goudbruin op de barbecue.

Serveer de saté met de zelfgemaakte pindasaus.

sate van ossenhaas

Geen BBQ in de buurt? Je kunt de saté ook gewoon in de grillpan bereiden.

sate van ossenhaas

Laat het mij vooral weten via InstagramFacebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Heb je mijn kookboek al? Bestellen kan hier. 

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan