Bladerdeeg sterren met zalm en roomkaas
Bladerdeeg, zalm en roomkaas doen het altijd goed op feesten en partijen. Ja echt! En omdat het bijna Oud en Nieuw is, maakte ik hele schattige bladerdeeg sterren. Spetterend het jaar uit, zullen we maar zeggen. Dit is nou typisch zo’n hapje van weinig moeite, groots resultaat. Daar hou ik van. Het is supermakkelijk om te maken, maar het ziet er wel heel feestelijk uit. Alsof je uren je best hebt gedaan in de keuken. Laat je gasten maar lekker in die waan. Dat willen we graag,
Ik koop tegenwoordig altijd vers bladerdeeg op rol. Dat vind ik fijn werken. Uit zo’n grote lap haal je 24 hapjes. Je kunt uiteraard ook gewoon diepvries bladerdeeg gebruiken, daar is ook niks mis mee. Ik heb nu een naturel roomkaas gebruikt en deze heb ik heel simpel op smaak gebracht met wat citroen en bieslook. Classic maar goed. De zalm is wild gevangen van onze vrienden van FishTales. Kortom een prima hapje voor oudejaarsavond. Ik heb er nu al zin in.
Ingrediënten voor 24 st.
1 rol vers bladerdeeg
200 gr gerookte zalm
1 eigeel
2 el maanzaadjes
150 gr roomkaas
Sap en rasp van 1 bio citroen
Paar takjes bieslook
Peper en zout
Materialen
Ster uitsteker minimaal 5 cm
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek met een ster uitsteker, sterren uit het bladerdeeg. Leg ze op de bakplaat.
Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg sterren. Bestrijk ze met wat eigeel en strooi er een klein beetje maanzaad overheen.
Bak de bladerdeeg sterren in 10 minuten goudbruin.
Klop de roomkaas los. Breng deze op smaak met wat peper, zout, het sap en de rasp van een halve citroen en wat gehakte bieslook. Meng goed door elkaar.
Snijd de gerookte zalm in repen.
Verdeel een lepeltje van de roomkaas over de bladerdeeg hapjes.
Garneer ieder hapje met een plakje gerookte zalm en wat extra gehakte bieslook.
Serveer de bladerdeeg sterren meteen.
Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk!
Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he?
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download het gratis ebook vol herfstrecepten
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in