Bladerdeeg sterren met zalm en roomkaas

Bladerdeeg sterren met zalm en roomkaas

Bladerdeeg, zalm en roomkaas doen het altijd goed op feesten en partijen. Ja echt! En omdat het bijna Oud en Nieuw is, maakte ik hele schattige bladerdeeg sterren. Spetterend het jaar uit, zullen we maar zeggen. Dit is nou typisch zo’n hapje van weinig moeite, groots resultaat. Daar hou ik van. Het is supermakkelijk om te maken, maar het ziet er wel heel feestelijk uit. Alsof je uren je best hebt gedaan in de keuken. Laat je gasten maar lekker in die waan. Dat willen we graag,

Ik koop tegenwoordig altijd vers bladerdeeg op rol. Dat vind ik fijn werken. Uit zo’n grote lap haal je 24 hapjes. Je kunt uiteraard ook gewoon diepvries bladerdeeg gebruiken, daar is ook niks mis mee.  Ik heb nu een naturel roomkaas gebruikt en deze heb ik heel simpel op smaak gebracht met wat citroen en bieslook. Classic maar goed. De zalm is wild gevangen van onze vrienden van FishTales. Kortom een prima hapje voor oudejaarsavond. Ik heb er nu al zin in.

bladerdeeg-sterren-met-zalm

Ingrediënten voor 24 st.
1 rol vers bladerdeeg
200 gr gerookte zalm
1 eigeel
2 el maanzaadjes
150 gr roomkaas
Sap en rasp van 1 bio citroen
Paar takjes bieslook
Peper en zout

Materialen
Ster uitsteker minimaal 5 cm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht).

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Steek met een ster uitsteker, sterren uit het bladerdeeg. Leg ze op de bakplaat.

Prik met een vork gaatjes in de bladerdeeg sterren. Bestrijk ze met wat eigeel en strooi er een klein beetje maanzaad overheen.

bladerdeeg-sterren-

Bak de bladerdeeg sterren in 10 minuten goudbruin.

Klop de roomkaas los. Breng deze op smaak met wat peper, zout, het sap en de rasp van een halve citroen en wat gehakte bieslook. Meng goed door elkaar.

Snijd de gerookte zalm in repen.

Verdeel een lepeltje van de roomkaas over de bladerdeeg hapjes.

Garneer ieder hapje met een plakje gerookte zalm en wat extra gehakte bieslook.

Serveer de bladerdeeg sterren meteen.

bladerdeeg-sterren-met-zalm-5bladerdeeg-sterren-met-zalm-7

happy-new-year2

Laat het mij vooral weten via Instagram, Facebook  of Twitter met de hashtag #UITPAULINESKEUKEN  als je dit gemaakt hebt. Vind ik super leuk! 

Behoort dit recept tot jouw favorieten? Klik op “Bewaar’ of vink het hartje aan, dan wordt dit recept aan jouw favorieten toegevoegd. En wist je dat je tegenwoordig ook je eigen weekmenu kan samenstellen? Dat doe je hier. Handig he? 

Tags

Brood en deeg Zalm Kerst Vis recepten Borrelhapjes

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in