hummus maken

Zelf hummus maken

Hummus is niet meer weg te denken in Nederland. We eten het bij de lunch, als smeersel bij de borrel of als onderdeel van een avondmaaltijd. Zelf hummus maken is niet ingewikkeld. In dit recept voor hummus gebruiken we kikkererwten uit blik. Wil je het echt op de klassieke manier doen, gebruik dan gedroogde kikkererwten. Week ze een nachtje in ruim water en kook ze vervolgens (met een theelepel bakpoeder) totdat ze uit elkaar vallen. Verder heb je dan enkel nog tahin nodig, wat citroensap, komijn en knoflook. Lekker met flatbread.

Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 400 gr uitgelekte kikkererwten (uit blik)
  • 8 el tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een citroen
  • Snuf komijn

Zo maak je het

  1. Mix de uitgelekte kikkererwten met de knoflook, de tahin, een snuf komijn en het sap van een citroen in een keukenmachine tot een gladde massa.

  2. Is het mengsel nog te korrelig voeg dan een scheutje water toe. Breng de hummus op smaak met peper en zout.

  3. Garneer eventueel met kikkererwten, een scheutje olijfolie en wat gehakte peterselie.

hummus maken

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (99 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Kinderrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Suikervrij Vaderdag Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in