Zelf hummus maken

Zelf hummus maken

Hummus is niet meer weg te denken in Nederland. We eten het bij de lunch, als smeersel bij de borrel of als onderdeel van een avondmaaltijd. Zelf hummus maken is niet ingewikkeld. In dit recept voor hummus gebruiken we kikkererwten uit blik. Wil je het echt op de klassieke manier doen, gebruik dan gedroogde kikkererwten. Week ze een nachtje in ruim water en kook ze vervolgens (met een theelepel bakpoeder) totdat ze uit elkaar vallen. Verder heb je dan enkel nog tahin nodig, wat citroensap, komijn en knoflook. Lekker met flatbread.

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Ingrediënten voor 1 bakje

  • 400 gr uitgelekte kikkererwten (uit blik)
  • 8 el tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • Sap van een citroen
  • Snuf komijn

Zo maak je het

  1. Mix de uitgelekte kikkererwten met de knoflook, de tahin, een snuf komijn en het sap van een citroen in een keukenmachine tot een gladde massa.

  2. Is het mengsel nog te korrelig voeg dan een scheutje water toe. Breng de hummus op smaak met peper en zout.

  3. Garneer eventueel met kikkererwten, een scheutje olijfolie en wat gehakte peterselie.

Zelf hummus maken

Tags

Kinderrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Midden Oosterse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Slanke recepten Vaderdag Vegan recepten Vegetarische recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Borrelhapjes Saus, dressing, dips

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (39 stemmen)

27 oktober 2011


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in