Menu
klassieke-hummus-710x380.jpg

Klassieke Hummus

Ik ben dol op brood met lekkere dips als hummus. Helemaal als beide zelf gemaakt zijn. Na mijn broodcursus bij Levine, ben ik niet meer te stoppen en maak ik regelmatig mijn eigen brood. Een lekkere dip erbij is zo gemaakt. Zo ook deze klassieke hummus. Zelf hummus maken is echt niet moeilijk.

Het klinkt ingewikkelder dan het is. Je hebt alleen Tahin nodig, tegenwoordig kan je dit bij de AH krijgen. Zo niet, ga dan naar een Turkse supermarkt en je zult het zeker vinden. Tahin is een sesampasta en dat geeft een lekkere smaak aan deze dip. Dit is het basisrecept voor hummus. Je kunt hier allerlei smaken aan toevoegen, zoals peterselie, rode peper voor een pittige variant of geroosterde paprika’s.

Ingrediënten
400 gr uitgelekte kikkererwten
2 el Tahin
2 tenen knoflook
Sap van een halve citroen
1/2 tl komijn
Peper en zout
Paprikapoeder
Olijfolie

Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten, behalve de paprikapoeder in een keukenmachine tot een gladde pasta. Vind je de hummus te dik, voeg dan wat extra olijfolie toe of een beetje water.

Bestrooi de hummus met wat paprikapoeder en olijfolie.

humus

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan