Menu
filodeegtaart-met-spinazie-710x380.jpg

Filodeegtaart met spinazie en geitenkaas

Hier mag je mij ‘s nachts voor wakker maken! Ik ben dol op filodeegtaart, lekker knapperig filodeeg met groente en een pittige kaas. Het filodeeg koop ik vaak bij de Turkse supermarkt, daar koop je voor nog geen 2 euro, een heel pakket met filo vellen. Ideaal voor het maken van deze taart. Spinazie doet het altijd goed in hartige taarten, de combinatie met geitenkaas is subliem. Je kan ook fetakaas nemen, dat is lekker pittig van smaak. Ook een ware smaaksensatie.

filodeegtaart

Ingrediënten voor 1 taart
4 vellen filodeeg (grote vellen)
600 gr verse spinazie
2 rode uien
3 tenen knoflook
3 plakken Parmaham
4 eieren
125 ml crème fraîche
150 gr geitenkaas
Paprikapoeder
Olijfolie
Peper en zout
Paneermeel

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht).

Hak de knoflook fijn en fruit deze aan in een grote wok met olijfolie.

Voeg beetje bij beetje de spinazie toe. Voeg pas nieuwe spinazie toe als de vorige lading geslonken is. Breng de spinazie op smaak met peper en zout. Als je klaar bent, laat je het geheel uitlekken in een zeef.

Snij de rode uien in halve ringen.

Kluts de eieren luchtig en meng de crème fraîche door de eieren. Breng dit op smaak met peper en zout.

Bestrijk een vel filodeeg met wat olijfolie en bestrooi deze met paprikapoeder. Leg vervolgens een nieuw vel er op, deze bestrijk je ook weer met olie en paprikapoeder. Ga zo door tot je 4 vellen op elkaar gestapeld hebt.

Neem een springvorm en bekleed de onderkant met bakpapier. De zijkanten vet je in met bakspray of wat boter of olie.

Verdeel het deeg over de springvorm en strooi een laagje paneermeel op de bodem van de taart. Dit voorkomt dat de bodem nat wordt.

Verdeel de spinazie over de bodem en leg de uienringen er boven op.

Leg de Parmaham over de spinazie en giet het eimengsel erover heen.

Verkruimel de geitenkaas over de taart en vouw de taart dicht met het overgebleven deeg. Je vouwt de vellen naar binnen.

Bestrijk de taart met iets olijfolie en strooi er paprikapoeder over.

Bak de taart in ongeveer 30 minuten af op 200 graden. Wordt de bovenkant te donker, deze de filodeegtaart dan af met wat aluminiumfolie.

filodeegtaart

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan