Appelsap maken

Appelsap maken

In deze blog leggen we je alles uit over appelsap maken! Want verse appelsap is natuurlijk veel lekkerder en gezonder dan uit een pak. De sapjes die je in de supermarkt vindt, hebben namelijk vaak een overdaad aan suiker.

Hoe maak je appelsap?

Zelf appelsap maken is niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een sapcentrifuge of blender en een heleboel appels. Wij hebben Elstars gebruikt, maar je kan iedere soort gebruiken die je wilt. Eventueel kun je nog wat citroen, gember of kaneel aan de appelsap toevoegen. Het sapje is lekker dik en een klein beetje schuimig. Een echte vitaminebon!

Zelf nog meer drankjes maken? Check dan eens deze recepten.

Appelsap maken
Pauline en Annika

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

dat wil ik

Ingrediënten voor 4 glazen

  • 1,5 kg appels

Eventuele toevoegingen

  • citroen
  • gember
  • kaneel

Zo maak je het

  1. Snijd de appels door de helft.

  2. Duw ze door de sapcentrifuge en serveer meteen.

  3. Heb je geen sapcentrifuge? Je kan de appelsap ook in een blender maken. Verwijder dan het klokhuis uit de appels en blend het geheel in de blender.

Appelsap maken

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (39 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

More About Us

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!

Tags

Basisrecepten Makkelijke recepten Snelle recepten Appel Hollandse recepten Gezonde recepten Glutenvrije recepten Koolhydraatarme recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Vegan recepten Herfst recepten Lente recepten Winter recepten Zomer recepten Drankjes

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in