Clafoutis met perzik

Clafoutis met perzik

Soms heb je van die recepten die de hele tijd in je achterhoofd blijven spoken. Dat heb ik met Clafoutis. Ik werd er ook de hele tijd weer aan herinnerd, de foodblogs en de bladen staan er vol mee! En hoewel het helemaal niet moeilijk is om te maken, was het er gek genoeg nog nooit van gekomen! Tot nu, want ik heb ze eindelijk gemaakt. En ohhhh wat is het lekker! Ik had lekkere sappige perziken gekocht en die gebruikt in plaats van de kersen die in het recept genoemd werden! In principe kan je heel veel fruitsoorten gebruiken. Deze combinatie is echt om te smullen!

Ik vind een clafoutis wel iets hebben van een pannenkoek en ja daar ben ik dol op. Dus het was logisch dat ik dit nagerecht lekker zou vinden.

Ingrediënten voor 6 personen
2 à 3 perziken
2 eieren
150 gr bloem
50 gr suiker
350 ml melk
Iets zout
Boter om in te vetten
Poedersuiker

Bereidingswijze
Vet de schaaltjes, of 1 grote schaal, in met boter. Was de perziken en snij ze in partjes. Ik heb het velletje laten zitten voor de stevigheid.

Klop de eieren los in een grote kom. Voeg vervolgens de bloem, suiker en een snufje zout toe. Meng het geheel goed door elkaar.

Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat er een egaal beslag ontstaat. Je kan het vergelijken met een dik pannenkoekenbeslag.

Giet het beslag in de vormpjes en leg de perzikpartjes in het beslag.

Bak de clafoutis in ongeveer 40 minuten af op 175 graden (hetelucht).

Serveer de clafoutis lauw warm en bestrooi deze met poedersuiker.

clafoutis

Bestel nu!

Lekker makkelijk! Is het antwoord op de vraag: wat eten we vandaag? Met heel veel inspiratie voor het avondeten. Het boek bevat meer dan 100 simpele en snelle recepten voor elke dag. Recepten met max. 10 ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kan kopen.

Bekijk hier

Tags

Nagerecht

Wat vind jij van dit recept?

3.3 (7 stemmen)

31 augustus 2011


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vind ik superleuk!


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in