Clafoutis met perzik
Soms heb je van die recepten die de hele tijd in je achterhoofd blijven spoken. Dat heb ik met Clafoutis. Ik werd er ook de hele tijd weer aan herinnerd, de foodblogs en de bladen staan er vol mee! En hoewel het helemaal niet moeilijk is om te maken, was het er gek genoeg nog nooit van gekomen! Tot nu, want ik heb ze eindelijk gemaakt. En ohhhh wat is het lekker! Ik had lekkere sappige perziken gekocht en die gebruikt in plaats van de kersen die in het recept genoemd werden! In principe kan je heel veel fruitsoorten gebruiken. Deze combinatie is echt om te smullen!
Ik vind een clafoutis wel iets hebben van een pannenkoek en ja daar ben ik dol op. Dus het was logisch dat ik dit nagerecht lekker zou vinden.
Ingrediënten voor 6 personen
2 à 3 perziken
2 eieren
150 gr bloem
50 gr suiker
350 ml melk
Iets zout
Boter om in te vetten
Poedersuiker
Bereidingswijze
Vet de schaaltjes, of 1 grote schaal, in met boter. Was de perziken en snij ze in partjes. Ik heb het velletje laten zitten voor de stevigheid.
Klop de eieren los in een grote kom. Voeg vervolgens de bloem, suiker en een snufje zout toe. Meng het geheel goed door elkaar.
Voeg beetje bij beetje de melk toe totdat er een egaal beslag ontstaat. Je kan het vergelijken met een dik pannenkoekenbeslag.
Giet het beslag in de vormpjes en leg de perzikpartjes in het beslag.
Bak de clafoutis in ongeveer 40 minuten af op 175 graden (hetelucht).
Serveer de clafoutis lauw warm en bestrooi deze met poedersuiker.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in