
Appelsap maken
In deze blog leggen we je alles uit over appelsap maken! Want verse appelsap is natuurlijk veel lekkerder en gezonder dan uit een pak. De sapjes die je in de supermarkt vindt, hebben namelijk vaak een overdaad aan suiker.
Hoe maak je appelsap?
Zelf appelsap maken is niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een sapcentrifuge of blender en een heleboel appels. Wij hebben Elstars gebruikt, maar je kan iedere soort gebruiken die je wilt. Eventueel kun je nog wat citroen, gember of kaneel aan de appelsap toevoegen. Het sapje is lekker dik en een klein beetje schuimig. Een echte vitaminebon!
Zelf nog meer drankjes maken? Check dan eens deze recepten.


De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 4 glazen
- 1,5 kg appels
Eventuele toevoegingen
- citroen
- gember
- kaneel
Zo maak je het
Snijd de appels door de helft.
Duw ze door de sapcentrifuge en serveer meteen.
Heb je geen sapcentrifuge? Je kan de appelsap ook in een blender maken. Verwijder dan het klokhuis uit de appels en blend het geheel in de blender.

Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan