Appelsap maken
In deze blog leggen we je alles uit over appelsap maken! Want verse appelsap is natuurlijk veel lekkerder en gezonder dan uit een pak. De sapjes die je in de supermarkt vindt, hebben namelijk vaak een overdaad aan suiker.
Hoe maak je appelsap?
Zelf appelsap maken is niet zo moeilijk. Het enige wat je nodig hebt is een sapcentrifuge of blender en een heleboel appels. Wij hebben Elstars gebruikt, maar je kan iedere soort gebruiken die je wilt. Eventueel kun je nog wat citroen, gember of kaneel aan de appelsap toevoegen. Het sapje is lekker dik en een klein beetje schuimig. Een echte vitaminebon!
Zelf nog meer drankjes maken? Check dan eens deze recepten.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 4 glazen
- 1,5 kg appels
Eventuele toevoegingen
- citroen
- gember
- kaneel
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Snijd de appels door de helft.
Duw ze door de sapcentrifuge en serveer meteen.
Heb je geen sapcentrifuge? Je kan de appelsap ook in een blender maken. Verwijder dan het klokhuis uit de appels en blend het geheel in de blender.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in