Pornstar martini tiramisu
Ben jij ook zo dol op de Pornstar Martini cocktail? Dan moet je deze Pornstar martini tiramisu zeker maken! Dit is een hemelse twist op de klassieke tiramisu met een vleugje passievrucht en limoen. Een verleidelijk dessert met zijdezachte laagjes mascarpone-crème en luchtige lange vingers, doordrenkt met Passoa en sinaasappelsap. De limoen en de passievrucht voegen een frisse en exotische noot toe.
Deze pornstar martini tiramisu is een fééstje
Dit dessert is perfect voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld als toetje op Kerstmis of als zoete afsluiter van een Oud & Nieuw borrelplank. Of gewoon zomaar, om jezelf en je vrienden eens lekker te verwennen.
De nieuwste recepten in je inbox?
De nieuwste recepten in je inbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten & meer.
Ingrediënten voor 6-8 personen
- 2 pakken lange vingers
- 4 eieren
- 500 gr mascarpone
- 500 ml slagroom
- 140 gr passievruchtpulp (van ca 8 passievruchten, of gebruik diepvries)
- 6 limoenen
- 80 gr poedersuiker
- 130 gr suiker
- 140 ml sinaasappelsap
- 180 ml passoa
- 2 takjes munt
Materiaal
- Mixer
- Grote (oven)schaal
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Splits de eieren in 4 eidooiers en 3 eiwitten (1 eiwit gebruik je dus niet). Klop met een mixer de eiwitten stijf met 60 gram suiker. Zet apart even apart – gewoon op het aanrecht, niet in de koelkast).
Klop nu e eidooiers, mascarpone en de rest van de suiker (70 gram) los. Voeg de 100 gram passievrucht-pulp en 2 eetlepels Passoa toe. Rasp 1 limoen er over. Spatel tot slot de eiwitten er door, zorg dat je zoveel mogelijk lucht behoudt.
Meng in een diep bord 150 milliliter Passoa en 140 milliliter sinaasappelsap door elkaar. Doop telkens de lange vingers een paar tellen in dit mengsel en leg dan een laagje lange vingers naast elkaar in de (oven)schaal. Verdeel 1/3 van de mascarponecrème erover, leg er een rijtje (gedoopte) lange vingers op en verdeel opnieuw 1/3 van de mascarponecreme erover. Leg opnieuw een rijtje (gedoopte) lange vingers erop en verdeel de laatste 1/3 van de mascarponecrème erover.
Klop voor de bovenste laag de slagroom met limoenrasp van 4 limoenen en poedersuiker stijf. Doe over in een spuitzak met een spuitmondje en spuit toefjes op de tiramisu. Zet 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.
Rasp vlak voor het serveren de laatste limoen en passievruchtpulp (van 2 passievruchten) erover. Versier met wat blaadjes munt.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in