
Pornstar martini tiramisu
Ben jij ook zo dol op de Pornstar Martini cocktail? Dan moet je deze Pornstar martini tiramisu zeker maken! Dit is een hemelse twist op de klassieke tiramisu met een vleugje passievrucht en limoen. Een verleidelijk dessert met zijdezachte laagjes mascarpone-crème en luchtige lange vingers, doordrenkt met Passoa en sinaasappelsap. De limoen en de passievrucht voegen een frisse en exotische noot toe.
Deze pornstar martini tiramisu is een fééstje
Dit dessert is perfect voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld als toetje op Kerstmis of als zoete afsluiter van een Oud & Nieuw borrelplank. Of gewoon zomaar, om jezelf en je vrienden eens lekker te verwennen.



De lekkerste gourmet recepten
Schrijf je in voor onze (ontzettend leuke) nieuwsbrief en ontvang ons (gratis!) e-book met de lekkerste gourmet-recepten + handige tips en tricks, sausjes & toetjes. Alles voor een onvergetelijke gourmet-avond.
We hebben de recepten en tips voor je op een rijtje gezet in een e-book. Perfect voor de feestdagen of andere gezellige avondjes met vrienden of familie.
ik wil het gratis e-bookIngrediënten voor 6-8 personen
- 2 pakken lange vingers
- 4 eieren
- 500 gr mascarpone
- 500 ml slagroom
- 140 gr passievruchtpulp (van ca 8 passievruchten, of gebruik diepvries)
- 6 limoenen
- 80 gr poedersuiker
- 130 gr suiker
- 140 ml sinaasappelsap
- 180 ml passoa
- 2 takjes munt
Materiaal
- Mixer
- Grote (oven)schaal
Zo maak je het
Splits de eieren in 4 eidooiers en 3 eiwitten (1 eiwit gebruik je dus niet). Klop met een mixer de eiwitten stijf met 60 gram suiker. Zet apart even apart – gewoon op het aanrecht, niet in de koelkast).
Klop nu e eidooiers, mascarpone en de rest van de suiker (70 gram) los. Voeg de 100 gram passievrucht-pulp en 2 eetlepels Passoa toe. Rasp 1 limoen er over. Spatel tot slot de eiwitten er door, zorg dat je zoveel mogelijk lucht behoudt.
Meng in een diep bord 150 milliliter Passoa en 140 milliliter sinaasappelsap door elkaar. Doop telkens de lange vingers een paar tellen in dit mengsel en leg dan een laagje lange vingers naast elkaar in de (oven)schaal. Verdeel 1/3 van de mascarponecrème erover, leg er een rijtje (gedoopte) lange vingers op en verdeel opnieuw 1/3 van de mascarponecreme erover. Leg opnieuw een rijtje (gedoopte) lange vingers erop en verdeel de laatste 1/3 van de mascarponecrème erover.
Klop voor de bovenste laag de slagroom met limoenrasp van 4 limoenen en poedersuiker stijf. Doe over in een spuitzak met een spuitmondje en spuit toefjes op de tiramisu. Zet 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.
Rasp vlak voor het serveren de laatste limoen en passievruchtpulp (van 2 passievruchten) erover. Versier met wat blaadjes munt.


Was het lekker? Of heb je een vraag? Laat het vooral weten via Instagram of Facebook. Heb je dit gemaakt, deel het dan met de #UITPAULINESKEUKEN. Vinden we superleuk!
Word gratis MEMBER van Uit Paulines Keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.
Meld je aan