Pornstar martini tiramisu

Pornstar martini tiramisu

Ben jij ook zo dol op de Pornstar Martini cocktail? Dan moet je deze Pornstar martini tiramisu zeker maken! Dit is een hemelse twist op de klassieke tiramisu met een vleugje passievrucht en limoen. Een verleidelijk dessert met zijdezachte laagjes mascarpone-crème en luchtige lange vingers, doordrenkt met Passoa en sinaasappelsap. De limoen en de passievrucht voegen een frisse en exotische noot toe.

Deze pornstar martini tiramisu is een fééstje

Dit dessert is perfect voor speciale gelegenheden, bijvoorbeeld als toetje op Kerstmis of als zoete afsluiter van een Oud & Nieuw borrelplank. Of gewoon zomaar, om jezelf en je vrienden eens lekker te verwennen.

Pornstar martini tiramisu
Pornstar martini tiramisu
Nieuwsbrief icoon

De nieuwste recepten in je inbox?

We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.

Ja, dat wil ik!

Ingrediënten voor 6-8 personen

  • 2 pakken lange vingers
  • 4 eieren
  • 500 gr mascarpone
  • 500 ml slagroom
  • 140 gr passievruchtpulp (van ca 8 passievruchten, of gebruik diepvries)
  • 6 limoenen
  • 80 gr poedersuiker
  • 130 gr suiker
  • 140 ml sinaasappelsap
  • 180 ml passoa
  • 2 takjes munt

Materiaal

  • Mixer
  • Grote (oven)schaal
Kookmodus

Scherm aanhouden tijdens het koken

Zo maak je het

  1. Splits de eieren in 4 eidooiers en 3 eiwitten (1 eiwit gebruik je dus niet). Klop met een mixer de eiwitten stijf met 60 gram suiker. Zet apart even apart – gewoon op het aanrecht, niet in de koelkast).

  2. Klop nu e eidooiers, mascarpone en de rest van de suiker (70 gram) los. Voeg de 100 gram passievrucht-pulp en 2 eetlepels Passoa toe. Rasp 1 limoen er over. Spatel tot slot de eiwitten er door, zorg dat je zoveel mogelijk lucht behoudt.

  3. Meng in een diep bord 150 milliliter Passoa en 140 milliliter sinaasappelsap door elkaar. Doop telkens de lange vingers een paar tellen in dit mengsel en leg dan een laagje lange vingers naast elkaar in de (oven)schaal. Verdeel 1/3 van de mascarponecrème erover, leg er een rijtje (gedoopte) lange vingers op en verdeel opnieuw 1/3 van de mascarponecreme erover. Leg opnieuw een rijtje (gedoopte) lange vingers erop en verdeel de laatste 1/3 van de mascarponecrème erover.

  4. Klop voor de bovenste laag de slagroom met limoenrasp van 4 limoenen en poedersuiker stijf. Doe over in een spuitzak met een spuitmondje en spuit toefjes op de tiramisu. Zet 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.

  5. Rasp vlak voor het serveren de laatste limoen en passievruchtpulp (van 2 passievruchten) erover. Versier met wat blaadjes munt.

Pornstar martini tiramisu
Pornstar martini tiramisu

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Ook leuk:


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in