Broccoli uit de oven met zalm
Ingrediënten voor 4 personen
- 4 zalmfilets (zonder huid, ca 150 gr per stuk)
- 600 gr broccoli
- 2 rode uien
- 2 bosuien
- 3 takjes munt
- 2 takjes basilicum
- 1 rode peper
- 1 cm gember
- 3 limoentjes
- 4 + 2 el KIKKOMAN sojasaus
- 3 el honing
- 1,5 tl Chinese vijfkruidenpoeder
- 4 el zonnebloemolie
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).
Snijd de broccoli in roosjes, haal de schil van de rode uien en snijd in parten. Meng in een kommetje 4 eetlepels zonnebloemolie met 4 eetlepels sojasaus, hussel door de broccoli en rode ui en leg de groenten op een bakplaat. Zet ze 15 minuten in de oven.
Roer de honing, Chinese vijf kruidenpoeder en de laatste 2 eetlepels sojasaus in een kommetje door elkaar en bestrijk rondom de zalm er mee. Bewaar de rest van de marinade voor de dressing. Leg de zalm tussen de broccoli op de bakplaat en bak in 10-17 minuten tot de vis in vlokken uit elkaar valt. Hoe lang ligt aan de dikte van de vis, kijk na 10 minuten of de zalm in vlokken uit elkaar begint te vallen, zo niet zet de bakplaat nog even terug in de oven.
Maak ondertussen de pittige dressing. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak fijn. Maak de gember schoon en snijd in zo fijn mogelijk. Hak de bosui in ringetjes. Pers de limoentjes er bovenuit, voeg 2-3 eetlepels vismarinade erbij en roer alles door elkaar. Haal de broccoli uit de oven en schenk de dressing over de broccoli. Snijd de kruiden grof en strooi over de zalm. Lekker met rijst.
Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN. Lees hier onze disclaimer.
Dit recept bewaren?
Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.
Maak een GRATIS account aan op Uit Paulines Keuken en geniet van vele extra’s:
- Sla je favoriete recepten op en organiseer ze op je persoonlijke borden;
- Voeg notitie’s toe aan je bewaarde recepten;
- Stel je eigen weekmenu’s samen, afgesteld op jouw smaak;
- Vul je profiel aan met persoonlijke gegevens om content te bekijken die speciaal voor jou is geselecteerd.