Broccoli uit de oven

Broccoli uit de oven met zalm

Ben je op zoek naar een lekker snel gerecht met groenten? Dan is broccoli uit de oven iets voor jou. Super easy want de oven doet het werk en jij bent al in 15 minuten klaar. Precies wat we willen als we weer aan het rennen, vliegen en springen zijn voor de avondspits. Deze geroosterde broccoli heeft een lekkere, Aziatische twist. De KIKKOMAN sojasaus geeft de broccoli een lekkere zoutige smaak. De zalm marineren we in in een mengsel van honing, Chinees vijfkruidenpoeder en sojasaus. Een smaakvolle combinatie van zoet en zout. Nu heeft sojasaus van zichzelf al heel veel smaak, je hoeft dus helemaal niet veel extra smaakmakers toe te voegen. De pittige dressing met rode peper, gember en limoen maakt deze Aziatische broccoli uit de oven helemaal af. Superlekker om te combineren met rijst.
Broccoli uit de oven
Broccoli uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen

  • 4 zalmfilets (zonder huid, ca 150 gr per stuk)
  • 600 gr broccoli
  • 2 rode uien
  • 2 bosuien
  • 3 takjes munt
  • 2 takjes basilicum
  • 1 rode peper
  • 1 cm gember
  • 3 limoentjes
  • 4 + 2 el KIKKOMAN sojasaus
  • 3 el honing
  • 1,5 tl Chinese vijfkruidenpoeder
  • 4 el zonnebloemolie

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch), 180 graden (hetelucht).

  2. Snijd de broccoli in roosjes, haal de schil van de rode uien en snijd in parten. Meng in een kommetje 4 eetlepels zonnebloemolie met 4 eetlepels sojasaus, hussel door de broccoli en rode ui en leg de groenten op een bakplaat. Zet ze 15 minuten in de oven.

  3. Roer de honing, Chinese vijf kruidenpoeder en de laatste 2 eetlepels sojasaus in een kommetje door elkaar en bestrijk rondom de zalm er mee. Bewaar de rest van de marinade voor de dressing. Leg de zalm tussen de broccoli op de bakplaat en bak in 10-17 minuten tot de vis in vlokken uit elkaar valt. Hoe lang ligt aan de dikte van de vis, kijk na 10 minuten of de zalm in vlokken uit elkaar begint te vallen, zo niet zet de bakplaat nog even terug in de oven.

  4. Maak ondertussen de pittige dressing. Haal de zaadjes uit de rode peper en hak fijn. Maak de gember schoon en snijd in zo fijn mogelijk. Hak de bosui in ringetjes. Pers de limoentjes er bovenuit, voeg 2-3 eetlepels vismarinade erbij en roer alles door elkaar. Haal de broccoli uit de oven en schenk de dressing over de broccoli. Snijd de kruiden grof en strooi over de zalm. Lekker met rijst.

Broccoli uit de oven
Broccoli uit de oven

Dit bericht is in samenwerking met KIKKOMAN. Lees hier onze disclaimer. 

Wat vind jij van dit recept?

3.7 (49 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Dit recept bewaren?

Klik op ‘bewaar’ en sla het recept op in je lijst met favorieten.

Tags

Makkelijke recepten Ovenschotel Broccoli Zalm Aziatische recepten Lactosevrije recepten Notenvrije recepten Oven Vis recepten Herfst recepten Winter recepten Hoofdgerecht

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in